1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

konsole kupię dla syna!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez samolocikkrk, Marzec 21, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. samolocikkrk

    samolocikkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bez pojęcia jestem kupić chcę synowi(10 lat) boxa z USA ale jakiego? nie woźcie się po mnie bo jestem z pewexu! pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Napisz to tak żeby można Cię było zrozumieć. O co ci chodzi???
     
  4. Kubillos

    Kubillos Banned

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    USA lepiej z UK bo u nas kupisz tylko gry PAL a na xboxie z USA nie bedą działać
     
  5. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sprawa ma się tak,
    jak kupisz Xboxa w US, to będziesz musiał zaopatrywać się w gry z regionem NTSC (czyli w gry z polskich sklepów nie pograsz). U nas w Polsce jest PAL. NTSC i PAL to blokady regionalne.

    Natomiast jeśli mieszkasz w US, to kupuj z NTSC . Pozostaje kwestia, jakiego?
    Chcesz Synowi opłacać miesięczny abonament żeby grał przez sieć w oryginalne gry? To zainwestuj też w dysk (jest możliwość ściąganie kupy dodatków do gier itd :) ), na dysku twardym masz również możliwość zainstalowania gry. Co wiąże się z dłuższym działaniem/żywotnością lasera (zainstalujesz gre na dysku, laser nie będzie tak często zmuszony do wczytywania danych z płyty)(mimo że zainstalujesz gre na dysku, to i tak musisz mieć włożoną płytę w napędzie żeby grać)

    w skrócie

    Xbox wersja Arcade - bez dysku
    Elite - wypasiona w kolorze czarnym ze słuchawkami i dyskiem twardym :)

    jakieś jeszcze pytania?

    ja go bez problemu zrozumiałem :)
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No i oczywiście kupując konsolę z UK najtańszym rozwiązaniem będzie kupno europejskiego zasilacza do konsoli xbox 360. Koszt około 50zł. Jeśli mieszkacie w Europie to polecam Ci kupno konsoli w UK, jeśli aż tak o cenę chodzi
     
  7. omas88

    omas88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ipswich
    Dlaczego niby oplaca sie kupowac konsole w UK? W Tesco Arcade kosztuje £129, a Elite z 3 grami (Pure, Lego Batman i Bioshock 2) £199. Czy to naprawde tak tanio, ze sie oplaca sprowadzac? Ile kosztuja konsole w Polsce, np. w Tesco lub w jakims stacjonarnym sklepie ( wiadomo, ze na allegro taniej ;) )?
     
  8. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Heh jak kupujesz w tesco to takie masz ceny. Jak ci sie chce szukac to mozesz wyrwac taniej. Ostatnio nawet na amazonie arcade byl za 100 funtów.
     
  9. V.V

    V.V Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    252
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Elbląg
    @omas88 skąd Ty takie ceny masz? : >

    Arcade 99£
    Elite 179£

    Nie dawno była promocja na elite, z której skorzystałem ;d
    ok. 149£ :)


    Przepraszam za odejście od tematu :>
     
  10. samolocikkrk

    samolocikkrk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pomoc! Odpowiedź kolegi #thomasho całkowicie rozjaśniła mi temat! Kupię elite z twardym chyba z allegro! Jeszcze raz dziękuje za pomoc!
     
  11. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Zawsze dysk twardy można dokupić jakby co.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum