1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konsolka z USA ;C

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Piotrz98, Styczeń 2, 2013.

  1. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam . Mam takowyż problemik . Wczoraj Dostalem Konsolke (oczywsicie Xba <3) ze Stanów :emptiness: . Mam Przejściówke albo wlasciwie Transformator... a na nim mam wybór 50w albo 1600w . Boje sie troche bo jestesm wgl. zielony w tym... Dostalem ten Transformatorek do Wiertarki... kij tam z Wiertarka. Boje sie ze moge spalić urządzenie . Poradzcie mi Cos
    z Góry Thanks :encouragement:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zorin

    Zorin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konsolka z USA ;C

    1600 w to jest moc urzadzen jakie mozesz podlaczyc zeby transformatorek wytrzymal dla ciebie wazne jest napiecie 230v bo w stanach mamy 110v ( jak sie nie myle bo nie pamietam). Jezeli na xbosie masz 110-230v to smialo mozesz podlaczac do gniazdka ( chociaz nie sadze ze jest tak napisane). Jezeli sie myle niech ktos mnie poprawi.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na Zasilaczu jest napisane: input DC 100-127V~3,7A, 47-63Hz
    Output DC 135W 12V 10.83A

    Czyli Jesli Odpale sb. Konsolke to ustawic to 1600W ? Nic sie nie spali nie przegrzeje ? (Transformator ma lampe zapobiegającą przegrzaniu czy coś takiego ;) )
     
  5. Zorin

    Zorin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konsolka z USA ;C

    Twoj transformatorek musi dawac na wyjsciu 110v i przynajmniej 135w (twoj 1600w daje) wiec poprostu nie wykorzystasz pelnej mocy trafo i bedzie pobierac tyle ile konsola sobie wezmie. Na 99% mam racje ale moze ktos jeszcze sie wypowie, elektryka zajmuje sie hobbystycznie ;)

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli Spokojnie Moge odpalic na 1600W Moją śliczną czarną maszynke :D ?? ;>
     
  7. Zorin

    Zorin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konsolka z USA ;C

    A jakie masz oznaczenia jeszcze na trafo output chodzi. 1600 W i 110V?

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Coś takiego Nazwa tego czeguś Travel Voltage Converter i takim czerwonim mozna zmieniac z 50W na 1600W :D
    Prosze o szybką odp. bo chce w końcu pograć a przede wszystkim spokojnie Konsolke odpalic...
     
  9. Zorin

    Zorin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konsolka z USA ;C

    Nazwa nic mi nie mowi ale tak jak mowilem jezeli na wyjsciu trafo jest 110v i min 135w (przelaczasz na 1600 bo 50 to malo) ja osobiscie bym podlaczyl. W najgorszym wypadku spalisz zasilacz od konsoli. Ale jezeli zachowana jest moc i napiecie i trafo jest do urzadzen z usa przystosowany to sie nic nie stanie.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gites Majonez Koło 20 odpale jak wszystko będzie działać Grać i śpiewać Temat będzie do zamknięcia ;)
     
  11. Zorin

    Zorin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konsolka z USA ;C

    To napisz jak juz odpalisz bedzie dla potomnosci ale pewnie gdzies jest taki temat ;)

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  12. Sokar

    Sokar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam,

    Lepiej kolego przeczytaj instrukcję, bo jesli to jest to co znalazłem .... VoltageConverters.com - Travel kit voltage converter 50-1600W....

    "***The 1600 watt function is not made for continuous use,"
    "It is for heating devices only!"
    "Such as Irons, coffee makers, toasters..."

    O, a tu jeszcze jedno takie cudo: http://www.litefuzevoltageconverters.com/travel-voltage-converter-kit-50-1600-watt.html

    "1600W - Designed for heat producing resistive appliances including hair dryers, irons, heating pads, etc. ( max. 1600 watts ). Do not use other electronics on the 1600W setting."
    " 50W - Designed for small electronics such as battery charger, cell phone charger, shavers, answering machines, portable radio, etc. ( max. 50 watts )
    "


    1.6kW....


    Ja mam coś takiego i spokojnie starcza:
    http://allegro.pl/promocja-polski-transformator-230-110v-200w-i2916759600.html
     
  13. Zorin

    Zorin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 30, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Konsolka z USA ;C

    Ale ze ma 1600w to nie wplywa na komfort fakt duzy trafo ale jezeli jest 110v na wyjsciu to najwyzej moze podlaczyc 10 konsol na ta moc

    Dam taki przyklad kupuje lampki 12v do lazienki 5 sztuk o mocy 20w i dokupuje trafo 300w 12v (zarowki sie nie przepala bo maja podane 12v )a dlatego kupuje wiekszy trafo jak w przyszlosci bedzie mi za ciemno i wloze sobie 50 watowe zarowki. I bedzie dzialac bo suma zarowek to 250w a trafo 300w.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Odp: Konsolka z USA ;C

    Przecież pisze jak wół ze opcja 1600 w nie jest to dłuższego korzystania tylko tymczasowo np wodę w czajniku zagotowac ktory ma duży pobór prądu
    Edit: wylacznie do urządzeń grzewczych
    Wytapane z XPERII;-)
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Konsolka z USA ;C

    Czyli krótko mówiąc się nie nadaje do xboxa. Kup za 50zl zasilacz na polskie gniazdko i tyle.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jutro Sie przejde do Sklepu elektrycznego i zapytam pojde z zasilaczem hahaha :D tam slyszalem ze maja transofmatorki czy tam prezjściówki...
     
  18. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spaliłem zasilacz... Musze kupowac amerykanski czy moge kupic normalnie polski ? jak to będzie wtedy z napięciem ?
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    kup normalny czy tam jak wolisz polski, europejski zasilacz....
     
  20. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Albo zadzwon do MS i podagaj ze masz xboxa ze stanow i czy by nie wymienili ci zasilacz na europejski. Warto sprobowac bo w MS rozne numery przechodza ;]]
     
  21. Piotrz98

    Piotrz98 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2013
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wymienic Spalony Zasilcz ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum