1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konto 6000MSP

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez dziend0bry, Styczeń 8, 2011.

  1. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Kupilem konto z 6000MSP, sciagnalem Red Dead Redemption i chce konto wystawić na allegro.
    Czy nabywca będzie mogl po sciagnieciu uruchamiać tę grę z każdego profilu,czy tylko z mojego? A jeśli ta druga opcja, czy jest możliwość aby uruchamiał z każdego bez przenoszenia licencji?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bedzie mógł uruchomic na zakupionym koncie.Na inym koncie bedzie mial wersje demo, info potwierdzone i sprawdzone wczoraj:] pzdr.
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    a da sie jakoś to zmienic, poza zmiana licencji?
     
  5. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie ma opcji kolego próbowalismy wczoraj, nie ma tak łatwo.Na koncie gdzie były punkty bedzie git ale na ''oficjalnym'' nawet dodatki nie smigają.pzdr.znaczy sie sciagasz normalnie ale no oficjalnym masz jako demko.
     
  6. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    ok, a powiesz mi jak działa przeniesienie licencji? krok po kroku? aby nabywca sobie przeniosl tego RDR na swoją konsolę i grał z oryginalnego profilu.
     
  7. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Oddajesz maila hasło i to wszystko, na tej zasadzie te gry lub dodatki pobiera osoba X, odtwarza je na koncie, które jej oddałes bez problemu na swoim bedzie miała wersje trail lub demo_O licencji nie mam pojęcia, może coś wykminisz to daj znac.
     
  8. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jezeli chodzi o oddanie konta to podajesz namiary i gosc mósi wejsc w odzyskiwanie profilu.A orginalne konto na które poszedł np ten twój RDR to twój dysk czyli lipa.
     
  9. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    ok, czyli musi się logowac i wlaczac gre, a potem przelogowywac.
     
  10. asagy

    asagy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kamień Pomorski
    stefooo nie wiem jak to sprawdzałeś, ale u mnie jak ściągałem gre za MSP, to mam tą grę dostępną w pełnej wersji na każdym profilu na konsoli(specjalnie założyłem nowy profil do tego celu). Minute temu jeszcze sprawdzałem czy napewno wszystko działa na przykładzie Zombie Apocalypse.
     
  11. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    @up tak. ale to jest na pierwszej konsoli. a ja chcę sprzedać konto na ktorym juz pobrałem grę, i czy jemu (2 konsola) będzie działać jako pełna na wszystkich profilach.
     
  12. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    napisze ci dosłownie.Podałem maile i hasła kolesiowi z konta na którym mi zostało punktów. pobrał to co ja jako... pobierz ponownie i na swoim koncie miał tylko dema tych gier co ja pobrałem, na koncie, które mu dałem normalnie ma wszystko.Wniosek: na kupionym koncie pobrane gry nie pójda na innym niz na tym na który sa zapisane...wyjątek konto pierwotne ale co ci z tego?
     
  13. stefooo

    stefooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pobierze normalnie ale jak sie przełączy na swoje konto to bedzie miał jako demo to co ty pobrałes.No panowie proste to jest i sprawdzone.
     
  14. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    "Myk na 2 pady" Oddajesz gościowi email i hasło do konta, aby mógł je odzyskać, a on po pobraniu RDR na swoją konsolę musi użyć Interfejsu Xbox konta "z punktami", a grę odpalić używając pada zalogowane na swoje główne konto.
    Ja tak robię z RE5
    Załączam pada nr 2 na konto z pobraną grą, wchodzę w bibliotekę gier, loguje się padem nr 1 na swoje główne konto i klikam ZAGRAJ głównym kontem, potrzebna jest wtedy stała łączność z XBL, bo po rozłączeniu mamy 10 minut na przywrócenie połączenia inaczej gra się wyłączy (te zabezpieczenia).
    Wszystko działa bez zarzutu, save'y są, achivki wpadają, więc nie widzę problemu w tym, że coś ma nie działać. Problemem jest tylko to, że jeśli ktoś używa w danym momencie konta z RDR to nie może go użyć inna osoba, przynajmniej tak sądzę.
    stefooo - Twoje informacje są jak najbardziej potwierdzone, ale wszystko można nagiąć.
     
  15. plbubu

    plbubu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Ale farmazony opowiadacie...

    Oczywiscie, że bedzie działac na drugiej konsoli na wszystkich profilach... wystarczy przeniesc licencje gier na tą drugą konsole

    Przenoszenie Licencji Xbox 360

    warunek: przenoszenie licencji moze odbyć sie tylko raz na rok... (jesli jestes pierwszym wlascicielem konta to nie ma problemu )

    wniosek: można kupowac konta z msp z allegro na spółke z kolegą po 25zł i macie te gry oboje

    pzdr.

    GRY DZIAŁAJA NA OBU KONSOLACH !!
     
  16. yugo

    yugo Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Włocławek
    Dokładnie ;)

    Jak dasz ziomkowi to konto z RDR to on sobie na stronie xbox.com przeniesie licencje na swoją konsolę (dosłownie 2 minuty roboty) , potem to "potwierdzi" na swojej konsoli (podłączona do XBL) i wtedy może ściągać i wszystko działa hula i śmiga ;)
     
  17. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    wpisz w youtube przenoszenie licencji:) tego jest sporo
     
Wczytywanie...

Poleć forum