1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konto z grami z Allegro - dlaczego nie kogę grać na głównym koncie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rafał Rojek, Listopad 13, 2011.

  1. Rafał Rojek

    Rafał Rojek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Zakupiłem ostatnio poz raz pierwszy konto z grami z allegro i pomimo przeniesienia licencji nie mogę grać w pobrane gry na moim "głównym" koncie. Gry są widoczne (3 z 4) ale każda próba uruchomienia kończy się fiaskiem. W momencie jednak gdy zaloguje się na to kupione konto mogę grać we wszystkie gry... Ktoś wie czy można coś zrobić aby gry były grywalne na każdym profilu?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bitwek

    bitwek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to musiałeś chyba źle licke przenieść skoro nie możesz grać w gry na swoim profilu i wątpie żeby coś dało się z tym zrobić
     
  4. Rafał Rojek

    Rafał Rojek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    da się w ogóle źle licencję przenieść? zwłaszcza że gry uruchamiają się na tej konsoli a z tego co rozumiem licencje przenosi się na sprzęt, nie na profil...
     
  5. lukascube

    lukascube Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie było tak samo. Wywaliłem gry i pobrałem jeszcze raz i hula ;d
     
  6. Rafał Rojek

    Rafał Rojek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeśli odzyskam tag gracza ale nie przeniosę licencji to będe mógł pobierać i grać w moje gry na inne konsoli? Nabieram właśnie wątpliwości czy faktycznie przeniesieni licencji nastąpiło...

    Czy identyfikator konsoli jest stały? Na różnych kontach mam różne identyfikatory sprzętu...
     
  7. lukasx86

    lukasx86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 12, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sosnowiec
    identyfikator konsoli jest stały - to poprostu numer seryjny
     
  8. Rafał Rojek

    Rafał Rojek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli najprawdopodobniej nie przeniosłem licencji - bo nie mogłem... tzn. że ktoś mnie zrobił w bambuko... Kuźwa... Robiłem to pierwszy raz i widocznie czegoś nie doczytałem...
     
  9. zoltypl

    zoltypl Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    BARTY
    potrzebne dwa pady . jednym zaloguj sie na koncie gdzie masz te gry . a drugim padem na swoim wlasciwym koncie
     
  10. Rafał Rojek

    Rafał Rojek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    na chwilę obecną z przyczyn technicznych - niewykonalne (brak drugiego pada)...
     
  11. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    pamietaj ze wazna jest kolejnosc dzialan, najpierw przenosisz licencje potem pobierasz gry. jesli zrobiles inaczej poprostu wejdz na kupione konto i pobiesz ponownie. jesli spróbujesz przeniesc licencje ponownie bedzie pisalo kiedy ostatni bylo to robione i kiedy ponownie mozna to zrobic, po dacie bedziesz wiedzial czy przeniosles ja wczesniej sam czy ktos zrobil to za ciebie.
     
  12. Rafał Rojek

    Rafał Rojek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie od tej daty zaczęły się moje wątpliwości... Wskazuje ona 30 października a ja wtedy nawet Xboxa jeszcze nie miałem...
     
  13. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    czyli na ponowna mozliwosc przeniesienia musisz teraz poczekac (data podana w opcjach) puki co pozostaje grac na tym koncie lub dwa pady.
     
  14. Taiyou

    Taiyou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bede kolejnego tematu tworzył, więc zapytam tutaj. Czy grając metodą na 2 pady mozna zdobywać osiągnięcia i GS?
     
Wczytywanie...

Poleć forum