1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kontroler SATA - czy będzie nadawal sie do flashowania

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cz4r, Czerwiec 6, 2011.

  1. cz4r

    cz4r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich,

    czy ten kontroler nada się do reflashu Lite-ona - ogólnie do flashowania?

    KONTROLER PCI IDE SATA RAID VIA + BIOS AK60A (1603666713) - Aukcje internetowe Allegro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli faktycznie przyśla ci via to powinien być dobry
     
  4. cz4r

    cz4r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odp. Jeśli ktoś jeszcze może potwierdzić z góry dzięki, plus ew. prośba o linki do innej aukcji gdzie można dostać 100% pewny kontroler.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    powiem ci tak...zadzwoń i spytaj sie czy faktycznie via....
     
  6. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Czesto jest napisane w aukcji, ze to via, a w domu okazuje sie, ze promise i **** blada
     
  7. cz4r

    cz4r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W aukcji jest konkretnie opisany i na zdjęciach via. Kupilem go , zaplacilem, licze, ze nie wtopie i oby tak bylo! Thx guys ;)
     
  8. jacop96

    jacop96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem, wiem, odświeżam wątek, ale mam pytanie: kolega wcześniej wspomniał, że kontroler oparty o chipset Promise nie da rady przy flashowaniu? Bo.. ostatnio taki kupiłem i gdy dzisiaj go podłączyłem okazało się, że nie chce wykryć napędu. Wcześniej, na tym forum powiedziano mi, że da radę, więc.. da radę go jeszcze jakoś wykorzystać czy pieniądze po prostu poszły w błoto?
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    wywal go heh....
     
  10. jacop96

    jacop96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    słuchaj prawie w kazdej aukcji pisza że jest na via a potem wychodza jaja...poza tym dlaczego u oficjalnych resellerów kontroler kosztuje 10 funtow....a u nas w pl 10 zl.....
     
  12. jacop96

    jacop96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie może i zastanawia, ale kolega, który założył temat kupował taki sam i chyba nie miał problemów. Co byście doradzili jak nie kupowanie na allegro czegoś takiego? No i co kupić w miarę przystępnej cenie.
     
  13. cz4r

    cz4r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, czekam jeszcze na ten kontroler więc nie testowałem - jeżeli ktoś kupił u tego sprzedawcy niech od razu pisze maila z prośba o potwierdzenie wysyłki. Napisałem wczoraj i dopiero dzisiaj raczyli puścić paczkę. Jeżeli nie przyjdzie VIA z miejsca dam im negatywa. Jak przetestuję dam znać.
     
  14. jacop96

    jacop96 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cz4r i jak? Przysłali w końcu ten kontroler?
     
  15. cz4r

    cz4r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 6, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przysłali - jednym słowem dramat. Rozpakowałem i zobaczyłem napis Promise. NIE KUPUJCIE absolutnie u tego sprzedawcy. Dzisiaj odebrałem w sklepie w Krakowie - 100% pewny i zgodny z opisem: KONTROLER SATA/ATA Gamebird IDE RAID Sata-3 Kraków (1672849790) - Aukcje internetowe Allegro
     
Wczytywanie...

Poleć forum