1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kontroler Sata

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez mjk1238, Czerwiec 19, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mjk1238

    mjk1238 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Witam
    Mam prze*****ego xboxa 360 z wersja lt+(1.0). Mój napęd to benq(vad6038) i chciałbym zaaktualizowac fla** do wersji 1.9. Niby wszystko ładnie rozebrałem(xboxa) ale czytam w tutorialu, że nalezy posiadac kontroler. Nie wiem do konca o co chodzi więc pisze. Czy rzeczywiście musze to pośiadać?? Jest jakiś sposób bez tego kontorlera?? Czy to musi być via 6421?? Jesli nie czy mogłby być to np. ten- Kontroler PCI IDE SATA RAID VIA + BIOS AK60A (1628352495) - Aukcje internetowe Allegro Jeśli to pomoże to płyta główna w komputerze to asus m2n-xe. Dodam także, że posiadam klucz napędu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli masz w kompie jakieś sata to podepnij ten napęd i sprawdz...jeśli masz key napedu na płycie to zawsze jestes kryty
     
  4. mjk1238

    mjk1238 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Wykrywa mi jedynie dysk. Czyli musze zakupic ten kontroler?? Czy ten co podałem bedzie ok??
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeśli sprzedawca nie wciśnie Ci jakiegoś innego kontrolera (bo były już takie przypadki) to ten jak najbardziej się nada.
    Jeśli masz możliwość podpięcia napędu do innego kompa to lepiej tak zrób bo flash benq jest banalny i daje rade na większości kontrolerów.
     
  6. mjk1238

    mjk1238 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    W takim razie dziekuje bardzo za odpowiedz. Zapewne zakupie wymieniony wyżej sprzęt.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  8. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Chłopaki z TX przecież też tną w pręta i ich kontroler dużo się nie rożni od tego na allegro + zawyżona cena.
     
  9. tlusty33

    tlusty33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jarosław
    ja zamawiałem z tego linku w pierwszym poście i niestety dostałem w paczce kontroler z chipsetem PROMISE. Ale na szczęście podiąłem napęd pod sata z płyty głównej i poszedł. No ale to był Liteon...
     
  10. key

    key Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Podepnę się, i na marginesie - też kiedyś dostałem PROMISE, choć na aukcji stało jak byk że VIA i zastrzegałem to sprzedawcy ;-)

    Może znacie jakiś kontroler PCMCIA, który zda egzamin?
     
  11. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  12. mjk1238

    mjk1238 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2010
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Kurcze a już zamówiłem. No ale zobaczymy.
     
  13. bartezzo1987

    bartezzo1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, Panowie o co chodzi z tymi kontrolerami sata ? Trzeba mieć na płycie głównej wejścia Sata czy jeszcze coś poza tym, mam płytę gł P67 Sabertooth więc posiada wszystkie najnowsze technologie łącznie z usb 3.0 czy będę potrzebował jeszcze do tego kontroler sata?
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    bedziesz potrzebował troche obczytania sie.....pamietaj ze wiedza to podstawa....
     
  15. bartezzo1987

    bartezzo1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurde same takie odpowiedzi... Jeśli już coś pisałeś to mogłeś coś konstruktywnego napisać...
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    słuchaj...powiem ci tak...z twoich wypowiedzi wynika ze baaaaaaaaaardzo malo wiesz....więc lepiej poczytaj najpierw i to duzo zanim zaczniesz działać.....skoro żal ci dać 50 zł komuś za flash to zrób sam ale najpierw poczytaj i to sporo.....potem zadaj konkretne pytania
     
  17. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Trzeba mieć kontroler sata, ale na twoim Asusie powinno wszystko pójśc bez problemów. I tak jak mówi opeael - Najpierw przeczytaj 9999 stron, a potem się za to bierz.
     
  18. bartezzo1987

    bartezzo1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy moje pytania nie są konkretne?
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    tak i do tego baaaaaaaaardzo laickie i dlatego odradzam ci żebyś sie sam za to brał.....poczytaj najpierw
     
  20. bartezzo1987

    bartezzo1987 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poza tym ciężko się tu coś czyta bo albo przedawnione i pojawiają się wątpliwości czy z nową wersją programu postępować tak samo, co w przypadku takim a takim, a od Was niczego się dowiedzieć nie można bo myślicie że macie wszystkie rozumy po zjadane i w ogóle szlachta. Szukam pomocy na wielu forach w wielu dziedzinach i to jest naj nie przyjaźniejszym forum!!! Powstaje pytanie na cholerę tu jesteście skoro nie potraficie pomóc...
     
  21. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spokojnie nie goraczkuj sie tak:) wejdz w zakladke Firmware napedow i przeczytaj tutka. Zobacz jak to sie robi, a pozniej wroc z pytaniem.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum