1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Konwerter/Przejściówka HDMI->D-Sub

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Czezare, Październik 15, 2014.

  1. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Posiadam monitor do PC starego typu (Szajsung SyncMaster 226BW), w ktorym nie ma gniazda HDMI, a jeno VGA i D-SUB. Pomimo tego chcialbym podlaczyc do niego swojego Łoniaka kablem HDMI. Da sie? Jest jakies ustrojstwo wspomniane w tytule topicu, ktore to umozliwia?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Vga to d-sub. Masz dwa takie wejścia?
     
  4. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Mala edyta. Tak, mam dwa wejscia w monitorze. Jedno to D-Sub, a drugie DVI 24 pinowe +1. Pomieszalem pojecia, przepraszam. Nie interesuje sie blachami juz od dlugiego bardzo czasu, stad pomylka w opisie tego o co mi chodzi. W miedzyczasie dowiedzialem sie, ze najlepsza opcja bylby po prostu kabel HDMI- DVI, ale powstaje jeden problem. Jak wobec powyzszego wyprowadzic z konsoli dzwiek? Do X360 mialem oryginalny kabel VGA z dwoma odgalezieniami kablowymi audio (czerwony+bialy), ktore to odgalezienia laczylem przez tzw "lornetke" z wieza. A tu jak sobie z tym poradzic?
     
  5. djgromo

    djgromo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3471
    Polubienia:
    1238
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ed.

    Mój błąd nie zerknąłem na dział :p
     
  7. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kolego, ja chce podlaczyc Xbox One do starego monitora, a nie X360. W X360 to ja mialem kabel VGA i wszystko hulalo jak nalezy. Pytam o podlaczenie XOne do monitora, ktory nie ma gniazda HDMI tak aby uzyskac dobry obraz i moc uzyskac dzwiek wyprowadzajac go do wiezy...
     
  8. ulan

    ulan Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ZBI
    KONWERTER HDMI DO VGA + AUDIO DŹWIĘK ! (4653806353) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. - Ja miałem coś takiego i działa z XOne + monitor VGA. Dodatkowo żeby był dźwięk ze słuchawek miałem taki kabel Kabel przejściówka adapter mini jack cinch chinch (4627858995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , jak nie było żony i dziecka w domu to podłączałem sobie zestaw głośników 2.1 i wszystko działało, w sumie nadal działa tyle że leży w kartonie w razie jak mi się nowy monitor zepsuje.

    Nie kupuje czegoś takiego: http://allegro.pl/hd24-kabel-przewod-vga-hdmi-2m-gold-full-hd-d-sub-i4632540527.html lub http://allegro.pl/kabel-hdmi-vga-3rca-1-8m-gold-ps3-fullhd-audio-i4630752669.html bo nie zadziała (próbowałem)
     
  9. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie dziala bo dzialac nie ma prawa. Sygnalu cyfrowego HDMI na analogowy VGA bez elektronicznego konwertera nie da sie uzyskac.
    Popytalem tu i tam i zrobie tak:
    Sprawe dzwieku rozwiaze w ten sposob, ze zakupie z alledrogo to:
    KONWERTER OPTYCZNY TOSLINK COAXIAL NA 2x CINCH RCA (4678610154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Wypuszcze z konsoli swiatlowod, podlacze do w/w ustrojstwa, z ktorego dalej przepuszcze kabel RCA wprost do wiezy.
    Kwestie obrazu zas zalatwie za pomoca przejscowki DVI (męska) - HDMI (żeńska). Tu rzecz powinna hulac, albowiem zarowno HDMI jak DVI to sygnaly cyfrowe.
    Jak wszystko pokupuje i podlacze to dam znac czy bangla...
     
  10. Czezare

    Czezare Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2014
    Posty:
    52
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wywolalem temat to chce go na swoj sposob zakonczyc. Udalo mi sie zatem podlaczyc zarowno obraz do mojego starenkiego monitora (bez gniazda HDMI) oraz dzwiek do mojej jeszcze starszej wiezy.
    1.Obraz
    Sprawa prosciutka.Kupilem kilkumetrowy kabel HDMI, oraz ta przejscioweczke:
    [​IMG]
    Wystarczylo, aczkolwiek sa wady tego rozwiazania o czym wspomne na koniec.
    2.Dzwiek
    Sprawa kosztowniejsza nieco. Musialem kupic ustrojstwo z tej aukcji:
    KONWERTER OPTYCZNY TOSLINK COAXIAL NA 2x CINCH RCA (4678610154) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    Dokupilem tez 3-metrowy kabel RCA. Z drugiej strony swiatlowod i do konsoli.
    Dzwiek super idealny!
    Wady Ad1:
    Niestety...jest troche pie*dolenia w Menu konsoli gdy chcemy przelaczac kabel pomiedzy monitorem a TV. Obraz po przelaczeniu ustawia sie tu i tu kazdorazowo na 640x480 i trzeba recznie ustawiac rozdzialke.
    Wady Ad2:
    Kolejny pozeracz pradu w domu, albowiem konwerter ma swoj zasilacz.

    Tak czy inaczej jestem zadowolony bo te sto pare zlotych jakie za wszystko zaplacilem jest to znacznie taniej niz kilkaset zydli na nowy monitor z HDMI.
    Moze to co napisalem sie komus przyda.
     

Poleć forum