1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopia gry zwykorzystaniem napędu z konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Konradw55, Styczeń 19, 2014.

  1. Konradw55

    Konradw55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Przeglądając różne strony dotyczące tematu tworzenia kopii oryginalnych gier, nigdzie nie znalazłem informacji na temat możliwości wykorzystania napędu z konsoli to odczytania gry (wzmianki jakieś w necie są ale nic potwierdzonego o takiej możliwości czy sposobie). moje wątpliwości dotyczą kwestii podłączenia przerobionego napędu LT3 z xboxa do PC przez sata, następnie zrobienia kopii obrazu gry za pomocą Xbox Backup Creator i nagranie jej za pomocą nagrywarki DVD dwuwarstwowej samsung zainstalowanej w PC (bez przerabiania firmware). Czyli wykorzystać napęd xboxa tylko do odczytania i zrobienia obrazu gry, czy dobrze kombinuje ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kombinujesz...
    Włóż płytę z grą do pc/lapka w imgburn zrób obraz płyty po czym nagraj ten właśnie obraz na płytę.
    Co do robienia przez napęd z Xboxa musisz wgrać fw0800 i też zrobisz kopię swojej oryginalnej gry.
     
  4. Konradw55

    Konradw55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale napęd w PC jest nie flashowany, czy prawidłowo zrobi mi obraz płyty XBOX??
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Po co ma być? robisz obraz płyty i tyle. Później ten obraz przez abgx i nagrywasz przez imgburn.
     
  6. Konradw55

    Konradw55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wydaje się zbyt proste :)

    a taki opisem znalazłem na innej stronie ??

    cytuje

    "Normalne napędy", czyli wszystkie te, które możemy kupić w sklepie z oryginalnym firmware, nie są w stanie odczytać drugiej partycji (umownie tak ją możemy nazwać) płyty zawierającej pliki gry, a tylko i wyłącznie pierwszą z DVD-Video. Na szczęście powstało kilka scenowych fw, dzięki którym wykonanie kopii oryginalnych gier stało się możliwe w domowym zaciszu.

    Mamy dwie możliwości: albo podłączyć napęd z konsoli do PC i zmienić jego fw na 0800 (iXtreme można w taki tryb wprowadzić odpowiednią płytą bootującą), albo użyć jednego z kilku konkretnych modeli Samsunga i zmienić mu fw na specjalnie zmodyfikowany przez Kreona."
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Koledzy wcześniej wprowadzili Cię w błąd. Oczywiście żeby zrobić kopię oryginalnej gry należy to zrobić za pomocą napędu z konsoli podłączonego do PC. Napęd ten musi mieć wgrane fw 0800, wtedy zrobi poprawnie obraz. Napęd jaki potrzebujesz to benq lub liteon.

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    panie moderatorze... On chce zrobic kopie ORYGINALNEJ gry wiec tutaj imgburn mu nie pomorze, tylko naped z konsoli z wgranym odpowiednim firmware lub te pare szajsungow i podlaczony do PC potrafi zgrac oryginalna gre do postaci iso
     
  9. Konradw55

    Konradw55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki Panowie za podpowiedź, tak mi się wydawało, tylko jeszcze pytanie do ~-=DEXTER=- jakim programem wgrać firmware 800
     
  10. JarOO86

    JarOO86 Banned

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    orso masz pojecie wogole? dokładnie obrazu oryginalnej plyty nie da sie zrobic zwykłym napedem
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jungleflasher

    Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
     
  12. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  13. Konradw55

    Konradw55 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2014
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli podsumowując------ zarówno obraz płyty jak i jej późniejsze wypalenie możliwe tylko na zmodyfikowanych (firmware) napędach. W konsoli koniecznie z fw800 a do nagrywania IHAS.
    Myślałem, że wypalić gotowy już obraz, zrobiony napędem z Xboxa można na pierwszej lepszej nagrywarce DVD.
    A jak sprawdzić aktualny Firmware napędu ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum