1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopia oryginalnej gry [było ale w FAQ odnośniki nie działają] i bez napędu samsung?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mag_, Maj 28, 2012.

  1. mag_

    mag_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kwidzyn
    Witam, wiem , że gdzieś było i znalazłem nawet te opisy z kopią ale na dedykowanych napędach samsunga.
    Niektórzy pisali że Xbox Backup Creator kopiuje normalnie wystarczy wziąść unlock CD jednak u mnie ani 2.9 ani 2.8 nie chciało ruszyć :/
    Mam nagrywarkę liteon 124B
    Gdzieś jeszcze czytałem że można skopiować przez np WiFi z konsoli grę na PC i wtedy stworzyć obraz i wypalić to by była najlepsza opcja ale czym to zrobić?
    Czy potrzebny mi jest flash na LT max bo też coś takiego mi się o oczy obiło ?
    Ale już kilka osób pisało że Xbox Backup Creator robi to bez żadnego flashowania na różnych napędach a u mnie nie chce to ruszyć.
    Wiem że w FAQ są podane 2 sposoby ale odnośniki nie działają klikam i przenosi mnie na główną stronę :/
    Proszę o pomoc nie chcę trolować ale już 2 dni tego szukam i bez efektów jak na razie :/

    Zasadnicze pytanie to jak skopiować oryginalną grę na DVD bez użycia tych napędów których i tak już się nie da kupić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Albo Konkretny napęd samsunga (SH-D162C SH-D163A SH-D162D SH-D163B) z firmware kreon (tzw. kreondrive) lub liteon DG-16D2S lub Benq VAD6038 (obaz z )konsoli fat) z firmware 0800. Innej opcji w tej chwili nie ma.
    Kreon to przeżytek, bo nie zrobi obrazu gry z AP2.5 oraz xgd3 (bo też mają AP2.5).
     
    1 osoba to lubi.
  4. mag_

    mag_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kwidzyn
    Ale co z tą metodą hot swap podobno można zrobić to na każdej, kreon to wiem znalazłem opis i wiem że gier z xgd3 nie obsługuje dlatego nawet o tym nie myślałem.

    Widziałem 2 opcje że niby można zgrać pliki z gry ma dysk na PC za pomocą sieci albo właśnie ten hot swap że się odpala na czymś innym a potem kopiuje dalej normalnie i to tu na forum pisali że tak można jednak każdy link jak ktoś podaje do tego właśnie tematu jest nieaktywny a już z 10 różnych tematów znalazłem w którym był ten sam link nie prowadzący do nieczego tak jak w FAQ

    Wychodzi na to że prościej by było ściągnąć obraz gry ISO i z tego nagrać :/
    Ja jak pisałem mam liteon 124B wiec samo nagranie nie powinno stanowić problemu.

    I jak wie ktoś jeszcze jak zrobić ten manewr z HOT SWAP ?na YT coś tam znalazłem ale też nie wiem na ile to prawdziwe i aktualne.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nowe gry tylko przez naped z xboxa zgrasz

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Napęd z konsoli + FW 0800 + XBC.
     
    1 osoba to lubi.
  7. mag_

    mag_ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kwidzyn
    Ok czyli z mojego slima podpinam pod PC wrzucam na płycie FW 0800 i kopiuje XBC 2.9 dobrze to rozumiem ?
    A skąd mogę pobrać ten FW 0800 (przyznaje tego jeszcze nie szukałem akurat) Ale może macie jakiś link do tutorialka jak to wszystko zrobić (pomijam otwieranie slima)
    Bo tu na forum pewnie jest ale jakoś nie trafiłem na to znalazłem same nagrywanie z ISO.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum