1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopie gier, a płyty esperanza i imgburn

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mixeer007, Grudzień 25, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    witam, mam taki problem że gdy używam imgburn i płyt esperanza, za każdym razem jak nagrywam płyte to jak już jest 100% to wyskakuje że gra została nagrana ale jest "faild" i nie wiem czy to wina płyty czy jak ?? na początku myślałem że to wynika z tego że chciałem nagrać fable III, ale przeczytałem poradnik jak spatchować i zrobiłem to, a teraz to samo dzieje sie z RDR, i nie działaja gry, albo na xboxie wyskakuje że gra jest brudna itd, albo poprostu jej nie widzi.... dodatkowo, jak nagrywam czasme zdaża sie ze przy 50% wyskakuje jakiś błąd i dalej nie chce zaskoczyć. . . a co najdziwniejsze że piewsza gre jaka nagrałąm - halo reach, działa a nagrałęm ja w ashampooo poprzez "nagraj obraz płyty" bez nawet tego z folderem .dvd . . . więc już zgłupiałem.... prosze o pomoc, chciałbym zaznaczyć ze robiłem wsyztsko krok po kroku jak w poradnikach, jednak może któryś ominąłem . . .

    pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    po pierwsze zmien program na clone cd
    i najlepiej nagrywac na verbatimach
    moze to byc wina plyt albo nagrywarki ktora konczy zywot
     
  4. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    a czy na clone też nagrywam z tym plikiem .dvd czy sam obraz płyty i leci ??
     
  5. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    skasuj plik .dvd i przepusc iso przez abgx zeby utworzyl nowy,mozliwe ze .dvd jest uszkodzony i pamietaj o predkosci 2,4x,pozatym wylacz wygaszacz ekranu zeby sie nie wlaczyl podczas nagrywania i najlepiej nie rob nic na kompie podczas nagrywania
    na clonie tez z plikiem .dvd
     
  6. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    oki, a w abgx czeba gdzieś ustawić ab utworzył plik .dvd czy jak bo już przepuszczałem przez to fabla ale, nie pamietam aby utworzyło mi to plik dodatkowy .dvd
     
  7. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    powiniwn sam utworzyc
    przepusc a sie dowiesz
    pomoglem?pamietaj o dziekuje...pozdro
     
  8. valentine28

    valentine28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 10, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja nagrywam na esperanzach od dłuższego czasu więc to nie płyty. najprawdopodobniej coś z imgburn lub z nagrywarką
     
  9. Nevill

    Nevill Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Jeszcze jest darmowy program Xbox Backup Creator.
     
  10. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    nawet na clone cd przy 50 procentach równo, coś się dzieje, jakby nie mogło zaskoczyć dalej . . .
     
  11. Fannadil

    Fannadil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2010
    Posty:
    249
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    a jaki blad wyswietla ci sie przy img burn i/0 error ?
    nagrywarka siada pewnie nic nie poradzisz
     
  12. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    tak, dokładnie ten error, w połowie, podłączyłem zewnetrzną angrywarke i ten sam błąd wyskakuje. . . hmmmm
     
  13. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Czyli obie nagrywarki są złe, mają za słaby laser, by przejść na drugą warstwę DVD.
     
  14. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Gadacie głupoty co do tych esperanzów :)...
    Da się nagrywać i to dość dużo i solidnie!
    Płytki są tanie bo po 2,50 u mnie ^^...
    Potrzeba po prostu dobre nagrywarki która kosztuje teraz może około 150/200 zł... Taka pożadniejsza ;)..
    Lite-on albo LG ;)..
     
  15. mixeer007

    mixeer007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    ale najdziwniejsze jest to że halo rech nagrałem . . . wiec juz sam nie wiem ;P ps uzywam lapka, moze nagrywarki w lapkach to kicha ?? nie wiem . . .
     
  16. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja jak nagrywałem na emtecach to tak wyskakiwało na 50% i to nie jest wina nagrywarki! BO MAM Z LAPTOPA ACER 7740g a laptop jest z 2010roku... Po prostu płyta jest zła... Emtece to co 3 jest do kitu...
    Na verbatimach normalnie nagrywa każdą płytę, jeszcze ani jednego verbatima nie puściło z błędem.
     
  17. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dobra nagrywarka + dobre płyty + czysty system to podstawa sukcesu
    reszta to loteria jednym bedzie działac drugim nie
     
  18. Robert123456

    Robert123456 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2010
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najlepiej nie żałować pieniędzy na płyty bo później okaże się że połowa gier nie działa.
     
  19. bebetek

    bebetek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najlepsze są płyty media-techa do kupienia w realu
     
  20. Krzychu4545

    Krzychu4545 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kupuj nagrywarkę LG DvD+R DL. Nagrywam Verbatimy z prędkością 8x i wszystkie działają.
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Wystarczy...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum