1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopie lustrzane

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Szpaner94, Sierpień 14, 2010.

  1. Szpaner94

    Szpaner94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    468
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Hey!

    Tli mi się myśl w głowie, że gdyby mieć oryginał i ruskiego Verbatima, to załóżmy przekopiowanie identycznie wszystkich ścieżek z płyty Modern Warfare 2 na "Verbka" kopia powinna uruchomić się bez żadnych przeciwwskazań... Tak aby płytka od 1 do ostatniej ścieżki była lustrzana jak oryginał.

    Tu moje pytanie. Czy/Jak Xbox sprawdza poprawność płyty? Bo wiadomo, zcrackowany image z przerobionym Wave i picowatym .dvd jest odsiewany przez zaporę software, a czy z kolei w jakiś dziwny sposób laser "X-a" bada autentyczność... nie wiem czego... okładki ?:D Bo chyba nie ma zaprogramowanego jakiegoś wykrywacza odróżniającego Verbatima od dysków z tłoczni Activision czy M$.


    Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kzkzg

    kzkzg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 17, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdyby bylo to mozliwe to pomysl na co ludziom bylyby te wszystkie ixtreme, patchowanie, itp ?
     
  4. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    mnie tak samo nie daje spokoju myśl, czym różni się taka przekopiowana w 100% płyta z grą od płyty oryginalnej. Przecież chyba możliwe jest zrobienie wiernej lustrzanej kopii
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jest możliwe popatrz na oryginał i na płytę wypalaną, zobaczysz ogromną różnicę co znajduję się na płycie oryginalnej;)
     
  6. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    a mógłbyś opisać tą różnicę? bo tak się składa że gram na oryginałach i nie mam do porównania jakiegoś pirata na x-a
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bo plyty w domu nagrywasz a oryginaly sa tloczone. Dodatkowo masz na plycie zabezpieczenia przed odczytem. Jakbys mial tloczarke do plyty to moze bys cos wykombinowal, tak to nie da rady :p
     
  8. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    to może jakaś forumowa zrzuta na prywatną tłocznię :p
     
  9. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
  10. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    qwertaj a masz matryce ?? ,po drugie są sektory na płycie oryginalnej których nie da się skopiować a napęd w iksie tylko sprawdza czy są

    Do dziś nie da się skopiować "idealnie" gry z PSX ,tak aby chodziła bez przeróbki ,więc to daje do myślenia.
     
  11. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    HoFi, jasne, że mam :D Ale wiesz, nie chwalę się tym... ;)
     
  12. Szpaner94

    Szpaner94 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    468
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zaczerpnąłem rady też w innych źródłach i doszedłem do wniosku że (przynajmniej dziś) jest to nieopłacalne. Trzeba mieć "Mikroskop sił atomowych", tłoczarkę, wiadro poliwęglanu i reaktor atomowy aby w ogóle to uruchomić.

    To chyba jeden z głównych powodów oporu wydawców przed wprowadzeniem dystrybucji elektronicznej gier na masowa skalę. Bo nieporównywalnie łatwiej jest ingerować w zapisane na dysku dane i sam software/hardware niżeli robić coś, czego nikt nie dokonał od czasów poprzedniej generacji konsol ;>.
     
Wczytywanie...

Poleć forum