1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopie zapasowe gier na przerobionej, live i tak dalej

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jerzałke, Maj 17, 2012.

  1. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Kupiłem slima z LT 2.0. Czytałem na forum masę tematów i nadal nie wyciągnąłem wniosków. Przy PS2 sprawa była prosta - tutaj nic nie mogę zrozumieć. Wiem jedynie że mam liteona do którego wgrany jest przerobiony flash, co czyni moją konsolę podatną na zbanowanie przy połączeniu przez internet.
    No dobra, wgrałem sobie nowy dashboard przez pendrive ze strony microsoftu, gry które miałem(Dirt 3, Fifa Street) działają(wymieniłem tylko te które zdążyłem przetestować).
    Połączyłem ją wcześniej do internetu ale wyskoczyła aktualizacja którą anulowałem. Potem właśnie wgrałem z pendrive, o czym już wspominałem. Później zrobiłem sobie profil i zalogowałem go w necie. Aczkolwiek gdy gram konsola jest rozłączona z wifi - aby uniknąć bana nie będę się już łączył z internetem.

    No dobra, fajnie. Napożyczałem całą mase oryginałów(Forza 3, Forza 4, TDU2, F1 2010, F1 2011, jutro będę miał GTA IV). Teraz chciałbym pozgrywać obrazy na dysk twardy KOMPUTERA, aby później móc wypalić. Nakupiłem też stos płyt DVD DoubleLayer z EMTEC'a(chyba ujdą?). Mam ten program, imgBurn, zaraz zacznę kopiować obrazy na dysk.
    Moim najbliższym achivementem będzie wgranie owych obrazów na te płyty - co powinienem zrobić? Przy okazji wgrałem najnowszy bios do napędu DVD w komputerze, jeśli to ma jakieś znaczenie. Szukałem tematów, podejrzewam że jakiś obraz trzeba będzie spatchować czy coś. Albo ten bajer z plikiem *.dvd. Czy to wystarczy, aby grać na przerobionej LT2?

    Jeśli coś nie tak to warnujcie, trudno. Chociaż wolę najpierw ostrzeżenie słowne.

    PS. Co zrobić, jeśli imgBurn pokazuje mi komunikat że płyty są zabezpieczone, a obraz waży ok. 170mb?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kamils12

    kamils12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Żeby grać na przerobionej konsoli lt 2.0 wystarczy poprawnie nagrać płytę zgodnie z poradnikiem: http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/.
    2. Ja się nie znam dokładnie co i jak bo tego nie robię, ale wiem, że oryginalnego obrazu nie zgrasz sobie od tak se zwykłym programem tylko łamiącym zabezpieczenia.
    3. Normalny obraz płyty gry na xboxa waży okolo min 7 GB, więc nie wiem jak tobie może 170 MB.
     
  4. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Forza 4 zajmuje 49MB wg. Alcohol'a 120%. Nie wiem jakim cudem.
     
  5. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kolego naped w komputerze nie widzi wszystkich plikow znajdujacych sie na płycie z gra xbox:)
     
  6. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale A-Ray scanner daje mi takie info:
    Size: 7249 MB
    Lentgh:
    Sectors: 3711974
    Data tracks: 1
    Audio tracks: 1

    Ponadto nie wykrywa zabezpieczeń na tej płycie.
     
  7. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdzies czytałem ze mozna zrobic kopie ale podłaczajac do kompa naped od xboxa , ale moze ktos kto to juz robil napisze konkretnie. Ja mam rgh wiec jak juz musze to kopiuje przez ftp po kablu sieciowym.
     
  8. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dokładnie tak. Potrzebujesz albo odpowiedni napęd samsunga z odpowiednim firmware (tzw kreon drive) ale on nie zgra gier z ap2.5 oraz xgd3, lub naped liteona, ale tylko z konsoli fat, z firmware 0800. Zgrywasz programem xbox backip creator. Ogolnie ciezka sprawa.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  9. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co, z kopiowania nici?
    Napisałeś że nie zgra gier z ap2.5 - nie wiem co to jest. XGD3 to przerobiona gra. A ja mam same oryginały i je chcę zrzucić na PC.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    AP 2.5 - zabezpieczenie.

    Kreon drive albo napędy z konsoli z odpowiednim FW.
     
    1 osoba to lubi.
  11. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co jeśli mam grę na dysku(udało mi się ściągnąć GTA SA ze starego xboxa, które ponoć działa) i chcę ją nagrać tą zwykłą nagrywarką na zwykłą płytę double layer(EMTEC)?
    Nie wiem co ustawić w abgx360.
     
  12. Hawx

    Hawx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    czytalem,że trzbe meic jakis naped w pc kreon czy cos
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, poradnik w dziale ISO. Musisz mieć oryginalny dysk.
     
  14. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem normalnie obraz imgBurn'em i działa.
     
  15. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, jestem tu znów. Robię double post, ale chyba od wczoraj mogę? Temat muszę przesunąć na górę, aby ktoś go widział i odpowiedział.
    Kupiłem przy okazji LiteOn'a iHas 124-19 B. Nada się do przegrywania owych gier? Wiem, że muszę aktualizować i wgrać modyfikowane firmware. I tutaj schody. Są różne daty FW do tego napędu, a akurat daty mojego nie ma(November 2011). Co mogę zrobić?
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, do ripowania oryginalnych gier jest tylko Kreon albo napęd z konsoli.
     
  17. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Biorąc pod uwagę, ze obecnie prawie każda gra jest w formacie xgd3, to do zgrywania oryginalow nadaje się tylko liteon z konsoli fat z wygranym firmware 0800. Kreon tego nie zrobi, koniec kropka.
    Xecuter wypusci w najbliższym czasie sprzet dzięki któremu bedzie mozna użyć dowolnego napedu od xboxa.

    Jerzałke zapoznaj sie z tutkami dotyczacymi wgrywania burnermax do ihas. Ten naped jest do NAGRYWANIA gier
     
  18. Jerzałke

    Jerzałke Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cholera, wróciłem do punktu wyjścia ;(
     
Wczytywanie...

Poleć forum