1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie gier na rgh na dysk z pendrive

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kawa1984, Marzec 17, 2014.

  1. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,pomożesz w zainstalowaniu gry na dysk,gra jest przerobiona pod rgh,i mam przerubkę rgh,i dysk 500,zgrałem ją na dysk tam gdzie ściezka jest ustawiona i nic,nie widać jej w grach xbox360,dałem wyszukiwanie,nawet wyłączyłem konsole i nic,pomozesz?


    EDIT
    Dodam jeszcze że mam konsole xbox360 FSD,kur.... męcze się z tym i nic nie rozumiem,podobno wystarczy skopiować gre tam gdzie jest ścieżka ustawiona,ale nie wiem tez czy cały folder,czy mam wejsc do folderu z gra i któryś kodzik skopiować,wiem jedno że odpalić gre umiem bezpośrednio z menadzera,ale w grach jej nie mam

    Info orso6// Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Zacznijmy od tego ze gre trzeba przekonwertowax na jeden z dwoch formatow:

    http://xboxforum.pl/showthread.php?p=1096647

    Pozniej tak przekonwertowana gre wrzucasz na dysk i sprawdzasz czy w fsd jest sciezka do folderu gdzie wrzuciles gre ;) jak juz to zrobisz to odswiezasz content i powinna byc widoczna w grach ;) jesli nie masz pewnosci to wejdz w menedzera plikow i szukaj gry w folderze i odpal ja z pliku default.xex. jak zadziala to obraz bedzie dobry i Jesli gry dalej nie bedzie widac to wyczysc dane fsd i ustaw jeszcze raz sciezki powinno dzialac

    Wytapane galaktyczną mocą tapatalk
     
  4. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie gra jest przerobiona już pod rgh,ściągłem z torentów,jak by nie była przerobiona to bym jej nie odpalił,a fsd mam wgrane nowe,3 dni temu,chyba że można gre adpalic z menadzera nie przerobioną?

    EDIT

    Gra wygląda tak-folder the smurfy2/555308BD/00007000/2989402CE33A3509D8 i kopia chyba 2989402CE33A3509D8 i właśnie z tej kopi odpalam gre i idzie normalnie,ale w grach jej nie mam

    Info orso6// Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  5. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    A jakie masz sciezki?

    Wytapane galaktyczną mocą tapatalk

    EDIT

    Sprawdz sciezki w fsd i wyczysc dane w fsd powinno zadzialac


    Info orso6// Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.

     
  6. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jedna ścieżke,HDD/gry

    EDIT
    Ale nie mam w tej ściezce zaznaczone xbox360 tylko automatic,a nie chce mazać ścieszek,ponieważ ostatnio wymazałem i wszystko szlak trafił całe fsd

    EDIT
    Dodam jeszcze,ze instalowałem już gry z płyty,przez wypakuj,i wszystko jest oki,bo mam też lt3.0,ale problem mam z pendriva na dysk,normalnie nie moge się z tym dogadać

    EDIT

    A mam jeszcze jedno pytanie,gościu od którego kupiłem konsole z przeróbką mówi mi że scieżka ma być tylko jedna,bo się piepszy wszystko potem,a poradniku pisze ze może być kilka,więc teraz nie wiem,może mam felerną konsole?

    Info orso6// Nie pisz posta pod postem, używaj opcji edytuj.






     
  7. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Wyczysc dane w fsd. Jak gra odpala z menedzera to ewidentnie wina fsd. Jesli odswiezenie content nie dziala to zostal jakis syf w danych wiec czyszczenie powinno pomoc.

    Ew. Mozesz sprawdzic jeszcze cos: wrzuc gre w inne miejace. Np stworz folder test i wrzuc do niego gre. Dodaj sciezke w fsd do tego folderu i odswiez content. Zobaczymy czy gra sie pojawi

    Wytapane galaktyczną mocą tapatalk
     
  8. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak wyczyszcze fsd,to na 100 nie usune innych gier?
     
  9. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Nie usuniesz

    Wytapane galaktyczną mocą tapatalk
     
  10. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gre mam wkleic cały the smurfy2,czy mam otworzyć the smurfy2,i jakiś plik skopiować,myślałem żeby tylko skopiować ten plik tylko którym można odpalić gre,tylko ten,ale chyba sie myle,ponieważ waży 44 kb
     
  11. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Calosc ;) tak jak ci wyszlo po konwersji

    Wytapane galaktyczną mocą tapatalk
     
  12. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobie tak,jak w poradniku Reset] Jak wyczyścić dane podręczne FSD,zobaczymy dobrze?
     
  13. kawa1984

    kawa1984 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zrobiłem reset i dalej nie ma tej gry,tylko okładki mi znikły,dałem wyszukiwanie i nic,ale nie skasowało mi gier,tyle dobrze,ale coś jest nie tak
     
  14. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Podsumuje. Gry smurfs dalej nie widzi w grach. Ale z menedzera da sie ja odpalic. Reset fsd nie pomogl. Odswiezenie content nie pomoglo. Sciezki twierdzisz ze sa ok.

    Zrobmy inaczej jesli masz gre przerobiona do xex to zamien ja do god i odwrotnie. Moze zmiana konwersji pomoze ;) kurde ale ewidentnie wyglada to na problem ze sciezkami. A jaka masz wersje fsd?

    Wytapane galaktyczną mocą tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum