1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kopiowanie gier z pc na dysk xboxa przez router - kilka pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez oliho, Luty 25, 2013.

  1. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    W niedługim czasie będę oddawał moją konsolę do przerobienia - RGF i w związku z tym mam kilka pytań odnośnie póxniejszego korzystania z dysku xboxa.
    Zarówno pc jak i xbox jest podłaczony do routera za pomocą kabla .Czy jest taka możliwość aby pliki(gry) kopiować z pc na dysk xboxa(250GB) bezpośrednio ?
    w jaki sposób utworzyć taką sieć ? Znalazłem kilka tematów z podobnym zapytaniem na forum , jednak podawane tam linki niestety nie działają.

    Próbowałem także dysk z xboxa podpiąć bezpośrednio do złacz sata w pc , jednak system dysku nie widzi.

    Ewentualnie w jaki inny spsób można przenosić pliki z pc na dysk xbox'a ? Tak aby uniknąć żmudnego i czasochłonnego przenoszenia tych plików za pomocą pendriva ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    Bez problemu bedzie działąć tak jak masz to w obecnej formie, skoro masz podlaczone pod router to super. Skorzystasz z któregoś programu do obsługi ftp ( np total commander ) łączysz się z konsolą podając ip ( np 192.168.0.101 ) hasło i login i masz połączenie z kompem. teraz tylko pozostaje kopiowanie i co tam tylko chcesz. Wiecej przydatnych poradników i tutoriali w dziale RGH JTAG/RGH
     
  4. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, to super !
    czy aby przesyłać pliki to musze mieć RGH ?
    IP konsoli znajdę w ustawieniach konsoli , a skąd wziąć to hasło i login ?
     
  5. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    1 osoba to lubi.
  6. oliho

    oliho Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2013
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za pomoc!
    Więc musze się umówić na zrobienie przeróbki .

    pozdrawiam !
     
Wczytywanie...

Poleć forum