1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kopiowanie gry na HDD RGH

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez soter85, Grudzień 17, 2013.

  1. soter85

    soter85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam małego nerwa ale postaram sie opisac wszystko:posiadam konsole slim corone z RGH 2 FSD3 z dyskiem 250GB.Mam sformatowany dysk zewnetrzny 2.5" segate pod konsole, w celu kopiowania gier na dysk konsoli i tu powstał problem ,cześc gier np-Call.Of.Duty.Black.Ops.PL.XBOX360-SRt- -Batman.Arkham. Origins i jeszcze pare innych nie chce mi sie skopiowac na dysk konsoli .W trakcie kopiowania liczy pliki i rozmiar plików no i wyskuje failed nie kopiuje.skopiowało mi np bt4 bt3 gta5 ac4 ale sporo gier nie stety nie.Obraz gry przerabiam z ISO programem exiso i wyskakuje succefull czyli wszystko oki ,i nie mam pojecia gdzie leży problem
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    może zadam ci głupie pytanie:worked_till_5am: ale czy masz wolne miejsce na dysku w konsoli???
     
  4. soter85

    soter85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    faktycznie głupie pytanie mam jakies 150GB wolnego :)
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj skopiować w XEXMENU, jeśli też nie pójdzie to po FTP spróbuj, bądź też możesz spróbować konwersji ISO do GOD. Może w GOD poleci..
     
  6. soter85

    soter85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
  8. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpinam się pod pytanie autora. Mam ten sam problem z Splinter Cell Blacklist i NFS Rivals. Miejsce na dysku wolne, content normalnie kopiuje a gdy przyjdzie do kopiowania samej gry to tak jak pisał, liczy pliki, wagę i wyskakuje: Operation Failed. O co chodzi ? Dodam, że gra z pendriva odpala bez problemu. Co może to powodować ? Z wcześniejszymi grami nie miałem owego problemu
     
  9. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To skopiuj innym sposobem. Jabar ładnie opisał, więc do wyboru do koloru.
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sprawdźcie czy czasem nie ma w przerobionych tych grach plików składających się z więcej niż 32znaków...takie pliki są niemożliwe do skopiowania na wewn. dysk konsoli. Miało to miejsce np. w grze REMEMBER ME, jeśli tak, to pozostaje tylko granie z nośnika zewnętrznego: dysk usb, lub pendrive'a, albo przerobienie gier do GOD.
     
  11. BialyGTi2

    BialyGTi2 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2013
    Posty:
    49
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ustka/Słupsk
    koleszka ma RGH i ja zawsze przerabiam Iso2God i jeszcze nigdy nie było problemu z przerzuceniem gry na dysk
     
  12. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    32 znaków ? W nazwie ?

    Aha czyli pozostaje mi granie z pena lub po prostu przerobienie do GOD tak ? I wtedy wszystko będzie hulało aż miło ?
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  14. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz. Jeśli nie posiadam już obrazu płyty to mogę przerobić do GOD z plików z niego ? Czy koniecznie muszę mieć obraz ?
     
  15. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Createisogood - z XEX robisz ISO
    Iso2God - z ISO robisz GOD
    Powinno działać.
     
  16. Dostojny_Kocur

    Dostojny_Kocur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziękówa. Działam i dam znać czy działa
     
  17. soter85

    soter85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie moge sie połączyć przez ftp bo nie wiem jaki jest ip konsoli w ustawieniach mam automatyczne ip i sa same zera,ip 0.0.0.0 maska posieci 0.0.0.0 brama 0.0.0.0 a wyzej mam okienko i jest że ,,Wyłaczene (Ethernet),, ale nie moge wejsc w to ustawinie chyba że to tylko info
     
  18. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    W FSD , w lewym dolnym rogu pisze jakie masz IP. Jeśli nie pisze to wciśnij prawy thumbstick na padzie ;)

    [​IMG]
     
  19. soter85

    soter85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dopatrzyłem sie ,mam w prawym górnym rogu IP N/A ????
     
  20. soter85

    soter85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Teraz to dopiero dostałe wscieku,konsola nie łączy sie z netem ani przez wifi ani z kabla,Jak chce pobrac okładke to mi wyskakuje <<no network conection detected,, a w ustaiwniach sieciowych jest ptaszek zanznaczony .Ani restart konsoli ani routera nic nie daje. Konsola poleci chyba przez okno


    Udało sie przywróciłem ustawienia fabryczne i mam ip i sie łączy z netem .Teraz jak juz mam ip to chciałbym połaczyc konsole z kompem prze ftp ale w fille zilla wyskakuje Status: Łączenie z 192.168.0.12:21...
    Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
    Odpowiedź 220 F3 FTPD ready
    Polecenie: USER xbox
    Odpowiedź 332 Need account for login.
    Polecenie: PASS ****
    Odpowiedź 530 Incorrect Password
    Błąd: Błąd krytyczny
    Błąd: Nie można połączyć się z serwerem
     
Wczytywanie...

Poleć forum