1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez dzikiskunks, Maj 10, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dzikiskunks

    dzikiskunks Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czy aby wkonoać kopię zapasową już zrobionej kopi zapasowej na kolejny nośnik DVD+R DL wystarczy ją zwyczajnie potraktować CloneCD czy trzeba znowu bawić się w czary mary (Kreon firmware i cała procedura ripowania) ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    uzyj xdvdmulleter
     
  4. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Należy zgrać grę na dysk (Polecam IMGburn'a) i utwożyć plik dvd, teraz wystarczy nagrać to na płytkę DVD+DL ;) ImgBurnem of koz
     
  5. dzikiskunks

    dzikiskunks Banned

    Dołączył:
    Maj 9, 2008
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Dzięki za dobrą radę. Przepaliłem to IMGBURNEM - chodzi znakomicie. Zauważyłem, że jak robię obraz to IMGburn tworzy plik .mds, w którym zamieszcza te same informacje (pozycję Layerbreak: 1 913 760) co w pliku .dvd - więc nawet jak nie zrobię pliku .dvd xdvdmulletterem to gierka się prawidłowo wypala.
     
  6. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    mi gry bez robienia jakich kolwiek plikow pala dobrze... bo mam wstepnie w imburnie zdefiniowana warstwe wiec zadna nowosc...
     
  7. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Jak zgrac tą gre na dysk IMGBUNEM??
     
  8. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Mode -> Read

    Teraz który napęd i prędkość odczytu ;)
     
  9. phrodinaz

    phrodinaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    w którym miejscu zdefiniować warstwe w imageburn ???
     
  10. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    w ustawieniach
     
  11. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Wiesz załamujesz mnie takimi wypowiedziami -totalny SPAM nic nie wnoszący do tematu, sam chyba za bardzo nie wiesz i tylko szpanujesz swoją "niby" wiedzą

    Tools -> Settings -> Write -> zanajdujesz "Layer Break (For DL Media)" i zaznaczasz "User Specefied" teraz wpisz wartość - 1913760 -> OK

    Minusem tego rozwiązania jest to że podczas nagrywania np. Filmu na płytę DVD-DL także zostanie użyty Layer Break
     
  12. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    [​IMG]

    "sam chyba za bardzo nie wiesz i tylko szpanujesz swoją "niby" wiedzą"

    wiem wiem jak sie definiuje bardzo prosto

    zreszta na dowod ze nie skorzystalem z Twojej porady pare postow wyzej napisalem

    "mi gry bez robienia jakich kolwiek plikow pala dobrze... bo mam wstepnie w imburnie zdefiniowana warstwe wiec zadna nowosc..."
     
  13. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    ja nie chciałem tobie pomagać tylko kol. phrodinaz, mnie nie obchodzi co ty sobie tam ustawiłeś, kiedy i jak staram się pomóc jak ktoś pomocy potrzebuje, a nie ładuje sobie licznika postami typu "w ustawieniach" bo tyle to każdy idiota wie.... tyle z mojej strony.
     
  14. Boxster

    Boxster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 17, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Czy ustawianie parametru LayerBreak=1913760 jest konieczne, bo szczerze to nigdy tego nie robiłem, gier mam już naście, ciągle gram online i jakoś bana nie dostałem. Jak to wygląda?
     
  15. Gelous

    Gelous Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2007
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Jest też sposób żeby to zrobić przy użyciu mulltera. Jeżeli ktoś jest ciekawy jak to wytłumaczę na pm.
     
  16. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    Klikasz guzik "Make .dvd" żadna mi filozofia


    I po zrobieniu tego co napisałeś nietrzeba do nagrywania wybierać pliku *.dvd tylko wystarczy plik z obrazem gry??? A jak np. przez przypadek wybiore plik *.dvd to coś sie stanie czy nie?
     
  17. Salzgitter

    Salzgitter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gliwice
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    a czy program imgburn robi tez plik iso??
     
  18. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    no a jak bez ISO coś zrobić :O
     
  19. SnoopX360

    SnoopX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    a mam takie pytanie bo zapomnialem jak sie robi plik DVD bo mam tylko plik iso a przeciesz tego nie wypale moglbyscie napisac mi co i jak mam zrobic bo wiem ze kiedys na forum widzialem to ale jakos nie moge znalesc ;)
     
  20. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
  21. wahol

    wahol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kopiowanie KOPI ZAPASOWEJ na DVD+R DL

    ja mam pytanie odnośnie kopiowanie gry i przeróbce z ixtreme na xtreme
    chce skopiować grę tak żeby chodziła na znajomego konsoli która też jest przerobiona ale moje gry na niej nie chodzą domyślam sie że jego przeróbka jest starsza
    co mogę zrobić żeby gra chodziła na jego konsoli ????
    dodam że na mojej konsoli chodzą ixtreme
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum