1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie oryginalnej gry - za pomocą "Kreon Drive" - FLASH KREON

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez offtopic, Grudzień 25, 2008.

  1. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Najłatwiejszą metodą wykonywania kopii oryginalnej gry jest metoda "Kreon Drive", ale wymagane jest do tego kupno odpowiedniego napędu DVD-ROM.

    FLASH
    Co będzie nam potrzebne:
    1. Kompatybilny napęd z firmware Kreon'a:

    Kod:
    SH-D162C (IDE) / *TS-H352C (IDE)
    SH-D163A (SATA) / *TS-H353A (SATA)
    SH-D162D (IDE) / *TS-H352D (IDE)
    SH-D163B (SATA) / *TS-H353B (SATA)
    DZIAŁAJĄ TYLKO POWYŻSZE NAPĘDY, ŻADNE INNE!!!!

    2. Firmware Kreon dostępny tu: Kreon Drive | Wykonaj kopię swej oryginalnej gry już dziś
    3. Xbox Backup Creator v2.8.0.275 - Kliknij aby pobrać


    Uruchamiamy sfdnwin.exe i wybieramy napęd DVD-ROM, który ma być zmodyfikowany(1)

    [​IMG]


    Klikamy ikonę "Download File Open"(2), wybieramy firmware Kreon'a(3) i przyciskamy "Otwórz"(4)

    [​IMG]


    Klikamy "Start Download"(5) i czekamy aż zakończy się aktualizacja firmware.

    [​IMG]


    Gdy operacja zakończy się sukcesem "Download Ok!!"(6) restartujemy komputer i napęd powinien być już gotowy do odczytu oryginalnych gier.

    [​IMG]

    Jeżeli mamy problemy z flashem napędu takie jak niżej, winny jest kontroler odpowiadający za obsługę napędów/dysków. U mnie nie chciało ruszyć na VIA VT6421A. Sprawdź na innym kompie lub podepnij pod inne gniazdo SATA.

    [​IMG]

    [​IMG]


    Kopiowanie gry za pomocą Xbox Backup Creator


    Upewnij się, że nie masz odpalony w "tle" program AnyDVD lub pokrewny, ponieważ może to spowodować problemy z uzyskaniem poprawnego ss.bin

    Uruchom Xbox Backup Creator, a następnie wybierz napęd, który ma być do wykonania kopii - w tym przypadku SH-D162C(1, 2). Następnie ustaw opcje tak jak na poniższym screenie(2, 3, 4).

    [​IMG]


    Umieść kopiowaną grę w napędzie, będzie widziana jak mały plik - w tym przypadku 6,87MB. Kliknij "Unlock Drive", aby poznać prawidłowy rozmiar gry.

    [​IMG]


    Zaznacz "Complete Backup", a następnie kliknij "Start", aby po chwili wybrać miejsce gdzie ma być przegrany obraz gry.

    [​IMG]


    Po zakończonej operacji powinieneś otrzymać obraz o wielkości 7 651 848KB (7.29GB) lub 7,651,262KB w zależności od gry oraz mały plik DVD z informacją o Layer Break. Bez ustawionej opcji Splitvid obraz będzie zajmować 7,395,392KB (7.05GB).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. r2d2

    r2d2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    xbins.org - wiecej nie bede pisał bo wiadomo o co chodzi
     
  5. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    U mnie ten link do wstawki od Nefarod'a działa idealnie, więc nie wiem dlaczego u ciebie jest problem. Nie chce dawać linka do rapidshare ponieważ to nie mój upload.
     
  6. marek7701

    marek7701 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Prosze o pmoc. Gdy otwieram creatora 2.8 to wyskakuje mi okienko : Runtime error '339'
    Component ' MSCOMCTL.OCX ' or one of its dependencies not correctly registered : a file is missing or invalid. Prosze was o pomoc jak to uruchomic a jade na XP . Z gory wielkie dzieki za ponoc
     
  7. ms24

    ms24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zainstaluj ' MSCOMCTL.OCX ' np.ze strony microsoftu
     
  8. marek7701

    marek7701 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    18


    Wielkie dzieki naprawde szybka i trafna odpowiedz.BIG THX
     
  9. marek7701

    marek7701 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Siema wszystkim. Moim zdaniem najlatwiejszy i najszybszy sposob do robienia kopi zapasowej . Opis tego jak to zrobic jest pierwszej klasy wiec wielkie dzieki .
     
  10. kioskarz

    kioskarz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale traci się gwarancję na nagrywarkę, tak?
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie jest to nagrywarka tylko zwykły napęd DVD, a co do gwarancji to zawsze można wgrać oryginalny firmware do napędu i z gwarancją nie powinno być problemu.
     
  12. dingi

    dingi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam problem
    mam sh-d162D i probuje go zfleshowac.

    Niestety pojawia mi sie ciagle komunikat cmd fail --

    ktos moze wie dlaczego ??
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    to fix this:
     
  14. dingi

    dingi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzieki za szybka odpowiedz....

    zanim ponownie wybudowalem naped podlaczylem go pod IDE to USB controler - taki przenosny nie zadzialalo....

    mam jednak mozliwosc na 2 innych komputerach - i zeby ich nie rozkrecac - od razu z tym IDE 2 USB podlaczylem naped do innego kompa - i
    prosze - za pierwszym razem bez problemu zadzialalo ...:D

    jeszcze raz dzieki :)
     
  15. Oli.wawa

    Oli.wawa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Czy potem taki obraz .............

    Czy potem taki obraz wystarczy nagrać w sposób podany w http://x360iso.org/poradniki-iso/4-nagrywanie-obrazow-iso-windows.html i porostu włożyć do nie z-flash-owanej konsoli X360. Innymi słowy w których konolach będzie działał taki nagrany obraz (czy w takiej z Flash-em czy w oryginalnej). Czy już ktoś to zrobił dla oryginalnej konsoli (nie przerobionej). Czy takie gry działają na nieprzerobionych konsolach, sprawdził to ktoś???
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Takie kopie działają tylko na przerobionych konsolach.
     
  17. motryl

    motryl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ja mam PC Samsung SH-D162D DVD Drive,probuje z Xbox Backup Creator a tagrze innymi programami zrobic kopie ale wszyskie programy odczytuja z org. gry tylko 5,32 mb,dlaczego co robie nie tak ?Prosze o pomoc i rade.
    Dzieki
     
  18. kamilrudnik86

    kamilrudnik86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam pytanie

    jestem nowy na forum, mam pytanie, mam nagrywarkę HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N mam Xbox Backup Creator v2.8.0.275, jak moge i czy moge wogóle zrobić kopie zapasową z orginalnej gry na xbox 360??:(
     
  19. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A wgrałeś w ogóle firmware KREON ??
    Witaj na forum ;), na pierwszej stronie masz odpowiedź na swoje pytanie jeśli chodzi o ten typ kopiowania oryginalnych gier.
     
  20. Artur449

    Artur449 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    mam naped DVD+/-RW Samsung SH-S182M DL LS moje pytanie brzmi czy z tym napede uda mi sie skopiowac orginalna gierke znaczy wszystko wedlug poradnika?
     
  21. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie uda ci się, przecież na pierwszej stronie masz napisaną listę kompatybilnych napędów z KREON FW. Jeżeli masz w swojej konsoli firmware 1.6 to po podłączeniu do kompa możesz za pomocą takiego napędu również przegrać oryginalną grę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum