1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie save na inną konsole

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez firzen132, Październik 11, 2012.

  1. firzen132

    firzen132 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 3, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.
    Niestety nie mogę znaleźć konkretnej odpowiedzi na moje pytanie.
    Chodzi o to że chciałbym skopiować save ( gram DB i odblokowałem wszystkie postacie) na konsole kolegi żeby z nim zagrać (ma większy TV i wygodzniej grać na split screen) i nie wiem jak to zrobić.
    Czy wystarczy skopiować na pendrive i wgrać go u niego? Czy może muszę u niego zalogować się na swój profil i wtedy zgrać save? Czy robi się to jakoś inaczej?
    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Same save nie będądziałać na innym profilu. Chyba, że chce ci się bawić w przerabianie savów na PC.
    Jeśli to ma być szybkie i koledze nie zależy na tym aby savy były na jego profilu to o wiele łatwiej będzie ci skopiować swój profil i save gry na pendriva i odpalić to u niego.
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Dużo zabawy z tym nie ma, wystarczy tylko ID w Horizonie zmienić :)
     
  5. d0mel

    d0mel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mozna sprecyzowac ta odpowiedz z tym id ? bo mialem ten sam problem i musialem swoj profil kopiowac plus save
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przerzuć swój profil na PC, odpal w Horizonie (Package Manager) i zapisz sobie gdzieś Profile ID, Console ID, Device ID. Następnie odpal ten save i podmień ID na te własne, potem dajesz tylko "Save, Rehash & Resign" i możesz wrzucić spowrotem wszystko na konsolę.

    Profil przerzucasz tak:
    Podłączasz pena do konsoli, formatujesz go, następnie w opcji Pamięć masowa przenosisz profil na pena. Następnie podłączasz go pod PC i odpalasz program Horizon, po prawej stronie będziesz miał "Device Explorer" - tam w zakładce Gamer Profiles będzie twój profil - kliknij PPM i Extract. Na koniec wybierasz lokalizację gdzie profil będzie zapisany np. Pulpit. Potem robisz to co opisałem wyżej z tymi ID.
     
    1 osoba to lubi.
  7. d0mel

    d0mel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a gdy mam save znajomego a nie jego profil tez jestem w stanie to zrobic ?
    bo to chodzi o to ze moje savey chce dac na jego konsole
    ok juz widze ze sie da z savem tez bo tez pokazuje wszystkie dane wiec spoko
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    No to jeżeli masz jego save to wyciągnij sobie z nich te ID i potem w swoich zmień.
     
  9. d0mel

    d0mel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a jeszcze jedno pytanie mam 3 profile na konsoli z glownego przeniosi mi save z diablo 3 a z pozostalych nie moge ani przenieść ani przekopiowac
    bo wyskakuje komunikat nie mozna przeniesc elementu miedzy profilami xbox ok juz doszedlem musialem sie poprostu przelogowac na inny profil :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum