1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie save'ów przez Modio, Odblokowanie achievementów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ustach, Styczeń 21, 2011.

  1. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Witam

    Zaprezentuje Wam jak wrzucić czyjegoś save na swoją konsolę. W celu odblokowania achievement' ów lub przejścia ponownie misji, której nie można powtórzyć. A więc potrzebujemy:
    pendrive
    program modio z tej strony http://www.game-tuts.com/community/modio.php
    alternatywny link http://chomikuj.pl/ustach/Xbox+360/Modio,425707241.rar

    1. Podłączamy pendrive pod xboxa i konfigurujemy.
    2. Kopiujemy jakiś save z dysku konsoli na usb.
    3. Odpalamy modio. Klikamy logo w lewym górnym rogu i Open Resigner.
    4. Load from device i wczytujemy nasz oryginalny save. Następnie Save ID Set.
    5. Otwieramy uprzednio ściągnięty save z internetu. Load file → Rehash and Resign → save to device.
    6. Zamykamy modio. Usb do xklocka i kopiujemy przerobiony save na dysk konsoli.
    7. Odpalamy grę, loadujemy i cieszymy się calakiem. Jeśli gra nie widzi save'u należy na czas korzystania z przerobionego save przenieść nasz oryginalny na usb. Potem przywgracamy.

    Przenoszenie savów wykonujemy Ustawienia → Pamięć → Dysk → Gry → Dana Gra → tu będzie save i klikamy go i będzie przenieś lub kopiuj.

    Save'y pobieramy z Xploder Forums - Blow Your 360 PS3 Wii DS & PSP Games Wide Open lub
    Bezpośrednio z Modio tj. Logo → Download Gamesave i tam już jesteśmy prowadzeni za ręke. Jednakże aby z tego skorzystać należy się zarejestrować w Modio.

    Mam nadzieję, że komuś się przyda.
    Pozdrawiam
     
    3 użytkowników lubi ten post.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krakoo

    krakoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 12, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czy można ponieść za to jakieś konsekwencje w postaci bana?

    @edit strona nie działa
     
  4. Rolo89

    Rolo89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    111
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wrocław
    Tak,ale tylko na profil.
     
  5. ustach

    ustach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2010
    Posty:
    229
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piątnica
    Podobno nie. Nie jest to edycja profilu. Edytowanie profilu grozi banem na profil i utrata G. To jest tylko pożyczanie save'ów więc czyta jako twoje i bana nie ma.

    edit.
    Program Modio zaraz wrzucę na swojego chomika.
     
  6. szekspir213

    szekspir213 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kicha

    u mnie widzi pendriva na kąpie ale modo nie widzi skopiowanego save jest za to kilka plików razem jakieś 6gb ,save co mam z neta widzi program modo ale tego z pendriva już nie
     
  7. VegasPL

    VegasPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kutno
    czyli za to jest ban czy nie bo ja nie wiem a mi zależy na kilku osiągnięciach i na xbox live
     
  8. tomciopaluch222

    tomciopaluch222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2011
    Posty:
    171
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to wysil sie i zrob to sam.... sciaganie czyjegos save dla osiagniecia i podniesienia wartosci G jest okropnie zenujace i wrecz odrazajace..takie moje zdanie....sorki
     
  9. szenkx

    szenkx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To i ja się udzielę.

    Jakiś czas temu padła mi konsola FAT, dziśkupiłem sobie nowego slima arcade i chcaiłbym przegrać swoje zapisy...
    Prośba od laika jak mogę to zrobić i czy grozi to banem czy coś ?

    THX
     
  10. kuba32123

    kuba32123 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    modio mi nie działa pobieralem z roznych stron i wyskakuje mi bład
    prosze o pomoc
     
  11. fido1985

    fido1985 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2012
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja też nie mogę go uruchomic mimo zalogowania :(
     
  12. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    szenkx, wyjmij dysk z fata, i kup obudowe do slima i przeloz. wszystko bedzie smigac
     
  13. szymek931994

    szymek931994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam takie małe pytanko. Z racji tego, że mam RGH nie mogę zrobić osiągnięć online. Zawsze staram się ukończyć gre na 100% i mieć wszystkie osiągnięcia offline ale wtedy nie pokazuje mi gier jako UKOŃCZONYCH w menu gier. Nie chodzi mi o zwiększanie liczby punktów ale o samą "satysfakcje" płynącą ze zrobienia 100%. Więc czy mogę w jakiś sposób zachować swój save i edytować profil aby zaliczyło mi grę jako ukończoną?
     
  14. mati101086

    mati101086 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    robie wszystko tak jak w poradniku a wyskakuje mi ze zapis uszkodzony (GTA5)
     
  15. martheew

    martheew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Miałem podpięte 2 pendrivy pod konsole. I na jednym co miałem utworzony profil gracza podłączyłem go do pc i potem z powrotem do konsoli i wyskoczyło mi o konieczności sformatowania pendrive co też zrobiłem. I teraz po utworzeniu nowego profilu i przy próbie zagrania w grę (gta V) muszę ją zacząć od nowa, mimo tego że savy mam zapisane na drugim pendrive z którym nic nie robiłem. Przy próbie skopiowanie savów pisze mi że nie można przenosić ich między profilami. Czy można jakoś na to poradzić aby nie zaczynać gry od nowa?
    Pozdrawiam
     
  16. szymeq92

    szymeq92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2014
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Witam, mam problem.
    Posiadam konsolę xbox 360 slim 4GB z RGH(dysk zewnętrzny). Przed przeróbką grałem w GTA V i savy zapisywałem na dysk zewnętrzny skonfigurowany pod konsolą. Po skonfigurowaniu dysku pojawił mi się tam ukryty plik pod nazwą "Xbox360" o pojemności 32,5GB. Pliki w nim się znajdujące mają nazwy kolejno: Data0001-0033. Czy w tych plikach znajdują się savy do GTA V i czy mogę je jakoś wyciągnąć i zgrać na obecny profil xbox'a ?
    Czytałem poradnik, ale nie jestem pewny czy w tym folderze znajdują się pliki z savami i nie mam żadnego pliku np o nazwie "SGTA50000".
    Folder ten (Xbox360 - ukryty) jest to partycja stworzona przez xbox'a na której zapisuje poziomy gry. Jeżeli Usunę go z dysku to podczas zapisu gry konsola chcę go sformatować. Na dysku tym posiadam również gdy dla RGH w formacie GOD.

    Jest ktoś w stanie pomóc mi odzyskać savy dla GTA V, czy jest to wg możliwe czy zgrałem dobre pliki ?
    Z góry dzięki ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum