1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie wypalonego obrazu ISO za pomocą ImgBurn

Temat na forum 'Artykuły' rozpoczęty przez obcy33, Grudzień 16, 2008.

  1. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    Przegrywanie kopii gry

    Kopię wykonujemy przy pomocy programu ImgBurn.

    Tworzenie obrazu
    1. Uruchamiamy program, klikamy zakładkę MODE i wybieramy pozycję READ.
    [​IMG]
    2. W głównym oknie, w dziale DESTINATION klikamy na ikonę folderu, aby wybrać docelowe miejsce zapisu obrazu.
    [​IMG]
    3. Klikamy na przycisk rozpoczynający tworzenie obrazu.
    [​IMG]
    Po pomyślnie zakończonej operacji na dysku mamy utworzony obraz płyty w formacie *.iso.

    Tworzenie pliku *.dvd
    Aby poprawnie go nagrać na płytę, tworzymy w folderze z obrazem nowy dokument tekstowy i wpisujemy w nim:
    Kod:
    LayerBreak=1913760
    nazwa_naszego_obrazu.iso
    Po zapisaniu zmian, zmieniamy rozszerzenie tego dokumentu z *.txt na *.dvd .
    W niektórych przypadkach dopisanie nic nie da i nadal będzie to dokument tekstowy. Należy wtedy wejść w OPCJE FOLDERÓW->Widok i odhaczyć pozycję: "ukryj rozszerzenia znanych plików".

    [​IMG]

    Nagrywanie obrazu
    4. W ImgBurn wybieramy zakładkę MODE i klikamy WRITE.
    [​IMG]
    5. W w dziale SOURCE klikamy ikonę folderu z lupą w celu wybrania pliku do nagrania i wybieramy plik *.dvd.
    [​IMG]
    6. Po wybraniu prędkości (A)(zalecana prędkość to 2.4x), klikamy przycisk odpowiadający za rozpoczęcie nagrywania (B).
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. spilner

    spilner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam pytanie jak zmienić txt na dvd zmieniam w nazwie na .dvd i nic caly czas jest format dokumnent tekstowy
     
  4. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    penie masz ukryte rozszerzenia, wejdź w opcje folderów i odhacz "ukryj rozszerzenia znanych plików"
     
  5. spilner

    spilner Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dzięki wielkie ;p. Ale tuman ze mnie ;d
     
  6. ImixVega

    ImixVega Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po co tworzyc plik textowy z LayerBreak. Ja kopiuje gry w imgBurn normalnie zrzucajac na dysk w iso i potem to iso wypalam x2.4. i działają bez problemu na x360 bo zanim zagram zrzucam na dysk i kopiuje sie w 100%'ach
     
  7. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Działa ci, bo masz pewnie ustawiony LayerBreak na stałe. W innym przypadku nie ma siły, żeby ci gra działała.
     
  8. SzynszyL94

    SzynszyL94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    jak mam dać do tego imgBurn'a plik .iso gry czy ten ten plik .dvd który zrobiliśmy?
     
  9. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Dla pewnosci zasady proponuje użyc DVD MUELETER i tam sprawdzic zrzucone ISO na HDD czy jest wszystko OK , nastepne dac MAKE DVD FILE i nagrywac na plyte obraz z IMAGEBURN klikajac w plik "nazwagry.dvd" z predkościa max 2.4 na VERBATIM !!! Wowczas 100% ze bedzie OK.
     
  10. AuSeR

    AuSeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pomorze
    A jak sie nagra nero to moze jakis blad wyjsc ?
     
  11. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nero to shit, imgburn jest prostszy, lepszy i darmowy.
     
  12. armed44

    armed44 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Z dolnośląskiego
    To jest kopiowanie kopii gry, czy kopiowanie orginału?
     
  13. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Przecież masz napisane, że kopiowanie kopii gry.
     
  14. bolis

    bolis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem

    MAm wielki problem
    problem ejst taki ze gdy zgrywam zawartosc plyty img burnem to zamiast mi sie zgrac plik ISO zgrywa mi sie plik NTSC

    i z tego powodu nie moge zrobic pliku .DVD poniewaz nie znam nazwy pliku Iso co zrobic by miec ten plik.ISo a nie NTSC

    Z gory Dzieki
     
  15. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Daj screena co dokładnie otrzymujesz po zgraniu gry, bo nie kapuje ciebie ;)
     
  16. bolis

    bolis Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wkleilbym ssa ale nie umiem wiec ci powiem ze po zgraniu otrzymuje
    plik Ntsc ktory ma 8 gp
    ii
    plik mds ktory ma pare kilo

    a wiem ze zeby zgrac gre na plyte tzreba meic iso plik a ja takiego nie mam ;/

    wiec pytam co zrobic aby go otrzymac

    zgrywalem 3 razy plik z plyty i caly czas to samo

    aa w pliku .dvd trzeba miec nazwe iso lecz ja pliku .iso nie mam co Robic Pomozcie
     
  17. AuSeR

    AuSeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pomorze
    A ja zrobiłem tak jak w PORADNIKU i gram gram a tu nagle wyczysc plytke szmatka czy jakos tak.Nagrywalem z 2.4 predkosc na płytach Esperanza
     
  18. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Tak trudno przycisnąć Print Scrn na klawiaturze i wkleić screena do painta, zapisać i wysłać np na ImageShack® - Image Hosting

    Płyta jest gówniana i dlatego wywala ci ten błąd.
     
  19. AuSeR

    AuSeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pomorze
    A wiec chyba musze kupic Verbatimy a tak wogole to fotosik lepszy
     
  20. gaik

    gaik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czesc wszyskim pisze bo juz nie wiem co robie zle a przeczytalem dosc duzo na temat kopiowania plyt zecz wyglda nastepujaco pozyczylem od kolegi plytki z grami (kopie zapasowae ) na 360 najpierw nagrwalem nagrywarka LG niepamietam dokladnie modelu uwalila mi kilka plyt verbatim mysle moze to wina nagrywarki kupilem pioniera 116d plytki kupilem verbatimy i nagrawalem wczesniej plyty nagrywalem clone cd teraz img burn i znowu to samo a zecz polega na tym ze najpier wzuczam obraz plyty na dysk i nagrywalem ostatnio robowalem to samo zucilem obraz na dysk potem sprawdzilem czy dobrze sie zucil za pomoca abgx360 GUI i Xbox Backup Creator niby wszystko bylo ok ale jak wypalona plytke sprawdzilem abgx360 GUI i blad na koncu o tresci "game partition CRS does not match looks like bad rip"sam jzu nie wiem co moge teraz zrobic pomozcie
     
  21. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Daj logi z imgburn i abgx360, wiesz co to ortografia ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum