1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie z kopii zapasowej.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dexx-x, Marzec 2, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. dexx-x

    dexx-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam Serdecznie. Jestem nowy na forum poniewaz nie posiadam sam konsoli (planuje zakup) ale posiada ja moja siostra (a raczej jej dzieci). Nie moge znalezc rozwiazania, a szukalem juz i niestety nie moge sobie z tym poradzic.. Przejde do rzeczy.
    Siostra kupila xboxa z jakimis grami w zestawie.. Ktos kiedys robil jej kopie tych plyt z wiadomego powodu (zeby nie uszkodzic orginalow) jako ze te plyty (kopie) sa juz troszke zuzyte chcialbym ja wykonac jej kolejna kopie tej plyty.. znalazlem sposoby kopiowania plyt z orginalów, wiem ze jest troszke z tym zabawy i z tego co zrozumialem to nie wszystkie napedy sobie z tym radza (mam naped LG). Pomyslalem ze pojde na latwizne i zrobie kopie z tej zuzytej kopii plytki.. i tu jest problem probowalem clonecd i alcohol 120%. odczyt idzie elegancko, jednak przy zapisie jest problem.. raz mi sie zatrzymalo na 52% raz na 100% i napisalo ze nagranie zakonczone niepowodzeniem.. i teraz pytanie: czy aby zrobic z kopi zapasowejkopie, tez musze wykonywac jakies czynnosci czy powinno sie zgrac? jesli musialbym cos wykoncac to co? czy moze ktos mi to wytlumaczyc w taki sposob "dla laika" bo kompletnie nie wiem co zrobic.. moze jakiegos linka ewentualnie ktory by mi pomogl.. pewnie gdzies sa jakis tutoriale tylko nie moge ich znalezc..
    Z gory dziekuje za Pomoc.
    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    najlepiej ściągnąć nowe iso z netu ,zgrywanie z porysowanych uszkodzonych płyt to nie jest dobry pomysł bo takie płyty napewno mają uszkodzone sektory których napęd nie zegra i gra się może wywalać póżniej wieszać itd ,więc nagranie świeżego iso to najlepsze rozwiązanie i styknie ci do tego zwykła nagrywarka i clonecd i nagrywasz x2,4 na dobrych płytach oczywiście tylko płyty tylko +
     
  4. dexx-x

    dexx-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok rozumiem.. czyli jak sciagne iso z netu to wystarczy ze nagram obraz normalnie za pomoca clonecd ?? czy musze cos ustawiac?? dorabiac jakies pliki??
    a jakbym akurat nie mial mozliwosci sciagniecia z netu i przy zalozeniu ze plytka nie bedzie miala uszkodzonych sektorow, wystarczy ze zrobie kopiuj plyte, czy musze najpierw zgrac ta kopie plyty do pliku (np iso) i nagrac go jeszcze raz tak jak jest, czy tak jak pytalem wyzej, musze cos ustawiac/dorabiac?
     
  5. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie musisz nic ustawiać jak to są stare gry xgd2.tylko clonecd i szybkość 2x/2.4 i płyta dl+ 8,5gb
     
  6. dexx-x

    dexx-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tu akurat chodzi o gre na kinect jakistam sport.. mysle ze nie jest to nowa gra.. kurde to nie wiem, jak wspomnialem wczesniej, kopiowalem clonecd i przy odczytywaniu bylo ok, a przy nagrywaniu wyskakuje blad i praktycznie plyta do wyrzucenia.. Dzieki za pomoc :) pewnie wkrotce bede mial wiecej pytan..
    Dzieki Bardzo :)
     
  7. dexx-x

    dexx-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, a jeszcze jedno, jesli to beda "nowsze gry" to co nalezy zrobic? Pytam na przyszlosc :)
     
  8. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to już głębszy temat:)poczytać
     
  9. dexx-x

    dexx-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, to bede szukal.. ale jeszcze jedno.. czy jestem w stanie rozpoznac która gra jest "starsza" a ktora "nowsza". Są jakies sposoby zeby gdzies podgladnac w miare latwo i szybko??
     
  10. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  11. dexx-x

    dexx-x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 2, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28173
    Polubienia:
    3226
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Problem rozwiązany. Zamykam
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. przemox1384
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    320
  2. Romario
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    364
  3. acer18
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    484
  4. Belic
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    755
  5. badostrich
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    2593
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum