1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kopiowanie z płyte na płyte

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Kabosh, Styczeń 18, 2008.

  1. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    jeśli chciałbym przegrac gre, nie nagrac obraz z dysku, moge normalnie ja zczytac do iso np. przez ultraiso i potem zrobić plik .dvd przez notatnik, nagrać to clonemcd i bedzie śmigac? moge tez tak skopiowac oryginal?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ADAMO

    ADAMO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2007
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    piraty z plyty na plyte robisz normalnie nie musisz obraz na dysk czy cos kazdym programem do nagrywania ktory ma opcje z plyty na plyte przegrasz a orginaly tak jak z xboxa 1
     
  4. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    ok a możesz mi przyblizyc jak sie robi backupy z xboxa 1? ^^ trzeba miec ten specjalny naped?
     
  5. Raikoh

    Raikoh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2007
    Posty:
    274
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Pytanie czy chodzi o oryginaly czy nie.
     
  6. lysy-luki

    lysy-luki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zielonka
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    a oryginaly da sie przekopiowac czy nie??
    jakj tak to jak?? :)
     
  7. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    da sie ale musisz miec specjalny naped i specjalny bios do niego
     
  8. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Na allegro mozna takie kupic . Ich cena to bodajze 75zl .
     
  9. Ukano

    Ukano Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2007
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Albo za 60 kupic w sklepie i przeflashowac sobie - Napedy DVD Samsunga i bios Kreona - poszukaj najpierw na xbins ktore napedy sa supportowane - ja mam 162c
     
  10. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    hmmm ale patrzcie... jak masz jeden naped w kompie i chcesz sobie przegrac płyte to wtedy np. Nero ci zgrywa płyte do obrazu ISO a potem nagrywa z tego obrazu.... czyli chyba trzeba zgrac do ISO i utworzyc plik *.dvd co nie?
     
  11. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Jak ktoś to zrozumiał to stawiam piwo :p

    IMGBURNEM zgrywasz płytę do pliku iso, później piszesz w notatniku plik .dvd i ponownie ImgBurnem wypalasz gre na dvd+dl Proste ?
     
  12. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    tylko patrz chciałem zgrac oryginała do iso i dupa.... jak chcem zgrac do iso to tylko 5MB zajmuje obraz czyli takjaby nieczytało całej płyty... wiec to trzeba jakis specjalny naped czy co?
     
  13. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    No jak byś przeczytał ten wątek to byś wiedział że trzeba mieć napęd "DVD Samsunga i bios Kreona" Tylko nie każdy napęd Samsunga da się przerobić !
     
  14. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    a moge prosic o link do allegro.. albo nazwe modelu??
     
  15. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Samsung:
    SH-D163A (SATA)
    SH-D162C (IDE)
    TS-H352C (IDE)
    TS-H353A (SATA)
     
  16. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    dzieki... juz ostatnie pytanie.... czy je trzeba będzie flashowac czy nie?
     
  17. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Je tzreba flashowac
     
  18. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    a są takie których nietrzeba?
     
  19. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Mozesz na allegro kupic juz sflashowany z biosem kreona
     
  20. WReki

    WReki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2008
    Posty:
    296
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wałbrzych
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    sorki ale czy moge prosic o link do takowej aukcji? bo w takich sprawach jestes noobem .

    EDIT:
    Ej a niedało by sie zgrac gry za pośrednictwem X360?? tzn. ze np. podłączył bym go do PC a potem włożył płytke do napędu X360 i zgrał ją..... jest taka mozliwość??
     
  21. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kopiowanie z płyte na płyte

    Jak podłączysz napęd z X do PC to bez problemu da się :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum