1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kopiowanie zawartości starego dysku na nowy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Gungrave, Grudzień 30, 2008.

  1. Gungrave

    Gungrave Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam szukałem ale nieznalazłem odpowiedzi na pytanie jak skopiowac zawartość starego dysku na nowy. Konsolke mam od niedawna i powiem ze jestem zielony w tym temacie. Otórz kupiłem konsole premium z dyskiem 20gb a zamierzam kupic dysk 120 gb stad mam to pytanie jak skopiowac dane. Jak ktoś wie to prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Salzman

    Salzman Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a wiec musisz zadzwonic do microsoft albo wypelnic formularz w necie wydrukowac go i wyslac do angli ja po jakis 2 tygodniach dostalem kable z plytka to sie nazywa transfer kit/migration dostelem go ale mi nie jest potrzebny lezy bez potrzeby w domu :p zaraz ci podam linka na allegro jak to wyglada

    na allegro nie ma juz

    ale znalazlem na google

    http://sklepgekon.pl/product_info.p...ucts_id/5951/nh/Transfer_Kit_X360_Sprzet.html

    podlaczasz jeden dysk do tego kabla i kabel wsadzasz do usb i wsadzasz plytke do ixa i potem nie weim co dalej nie probowalem ale do tego jest taka ksiazeczka w niej jest wszystko napisane
     
  4. Gungrave

    Gungrave Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i nie ma prostrzego sposobu
     
  5. Salzman

    Salzman Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jest jeszcze jeden sposob ale musisz jakos dyski rozkrecac a tego to ja nie mam pojecia
     
  6. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    Aby zrobić to "prostszym" sposobem musisz rozkręcić obydwa dyski, a wiec stracisz gwarancje. Po prostu kopiujesz dane z partycji 3 z dysku 20 GB, podłączasz dysk 120 GB i wszystko na niego wrzucasz.
     
  7. wisba

    wisba Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    126
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Krk
    chyba ze chcesz sanma savy gier to kup memorke i tam mozesz je przekopiowac tak mnie sie zdaje
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie można skopiować samych save, można je skopiować, ale z całym profilem.
     
  9. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Ja mam taki problem podpinam pod PC dysk 20GB przez adapter uruchamiam Xplorer360.beta6 widzi go bez problemu lecz gdy to samo robię 120GB pojawia się ten komunikat obydwa dyski są oryginalne


    PS. udało mi się podłączyć wszystko przenoszę wszystkie pliki 20GB partycji 3 na 120GB partycja 3 i nic nie ma profilu a miejsca polnego 23,1GB-a było 107GB zna ktoś na to radę

    [​IMG]
     
  10. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Moj tutorial, sam tak zrobilem bo nie bylo nigdzie logicznego i prostego sposobu ;)

    1. Kopiujesz cale dane partycja 2 , 3 na dysk PC. Robisz HDD BACKUP calego 20GB

    2. Na dysku 120 musisz miec partycje 2 jak jej nie masz to przywracasz RESTORE BACKUP z 20GB na dysk 120.

    3. Formatujesz ponownie 120GB w XBOX aby byl czysty.

    4. Podpinasz go pod PC i musisz miec part: 0, 2 , 3 i jeszcze raz i wrzucasz dane z PC na partycje 2 i 3.

    5. Wpinasz do XBOXa i masz FULL danych z 20 GB z pojemnoscia 120GB.
     
  11. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica

    Robiłeś to na oryginalnych dyskach nie usunę jakiegoś pliku przypisanego jedynie di 120GB dysku z partycji 2 jak na nia skopiuje pliki z 20GB dysku?
     
  12. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja sie tak spytam czym ty to robiles programem
    xplorer360?
     
  13. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Xplorer 360

    co do dysku to tak, org. 20GB z mojego Xa i nowy 120GB. NA 120GB nie bylo partycji 2 wiec musialem jakos stworzyc, a ze nie da sie normalnie tego zrobic to zrobilem BACKUP i RESTORE. Bez formatowania moj 120GB mial tylko wielkosc 20GB i 100GB FREE ale nie dostepne. Wiec po to sie robi format aby sie poukladalo wszystko tak jak nalezy i nalezy wgrac pozniej pliki exploratorem 360 juz na posczegolne partycje.
     
  14. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    tak Xplorer360.beta6 ostatnia jaka wyszła wersja, zrobiłem tak jak pisał pawelkrak skopiowałem z partycji 2 i 3 dysku 20GB na 120GB w ich odpowiedniki partycja 2 i 3 z poziomu Xplorer360 widac że pliki są na poszczególnuch partycjach. a profilu jak nie było tak nie ma, podpinam dysk wchodzę w zakładke ustawienia/pamięć jest pusto we wszystkich kategoriach a ilość wolnego miejsca wyświetla 23GB

    Moj dysk miał wszystkie trzy partycje 0 2 3 kiowałem pliki formatowałem i kopiowałem ponownie nadal ten sam rezultat
     
  15. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    BIT a jak przeniosłeś pliki z HDD 20GB na HDD PC ?? Tam jest opcja EXTRACT. Zrob sobie katalog na PC 20GB i tam wyekstraktuj wszystkie dane z partycji 2 i 3. Pozniej przenosisz poszczegolne foldery z okna HDD PC do exploratora Musi tak dzialac bo zrobilem w ten sposob 3 przekladki na 120GB i wszystko dzialal. Profile, save i aktualizacje.
     
  16. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    cholercia jasna ja juz sie w tym polapac nie moge jakis filmik by sie przydal a jak nie to moge prosic twoje GG??
     
  17. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Postanowiłem dalej próbować podpinam dysk 120GB pod xboxa formatuje
    tworzę nowe konto odpaliłem jakąś grę aby był save,
    odłączam dysk i podpinam pod PC uruchamiam program xplorer360
    i na partycji 3 nie ma nic jest pusta

    oto foto
    Picasa Web Albums - BITT - x360

    Natomiast z poziomu xboxa widać profil itd

    Picasa Web Albums - BITT - x360

    a najlepsze jest to ze jak podpinam 20GB wszystkie pliki na partycji 3 widać
    obydwa dyski są oryginalne w obudowach plomby M$

    na obydwu dyskach jest ten sam dash NXE podpinałem dysk pod kontroler VIA i Nforce2
     
  18. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej mam pytanie bo wlasnie extraktuje 3 partycje ile ona moze sie kopiowac juz 30 min sie kopiuje ale z tego co widze to ciagle jest postep...
     
  19. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    zalezy ile danych. mi dysk zajety 12 GB ekstraktowalo jakies dobre 20 minut
    i pozniej kopiowanie danych na nowy wiec spokojnie ... dojdzie
     
  20. Jin Kazama

    Jin Kazama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy masz viste jezeli tak to musisz miec XP ja mialem pod vista ten sam problem nawet konsultowalem sie z pawlem na gg zrobilem tak jak opisal nadal wszedzie 0 pozajmowane bylo a 24 GB wolnego a zainstalowalem XP i odrazu poszlo
     
  21. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    tak mam XP pro nie rozwiązałem tego nadal czekam na kabel z M$
     
Wczytywanie...

Poleć forum