1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Krąg czerwonych diód.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez polop15, Marzec 25, 2010.

  1. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Dziś listonosz przywiózł mi xboxa, którego zamówiłem.
    Specyfikacja: Elite 07.2007r. iExtreme LT zasilacz 203W.
    Podłączyłem do prądu i telewizora. Włożyłem do napędu Cod: MW 2.
    Przeleciał filmik i włączyła się misja treningowa. Po minucie obraz się zwiesił. Postanowiłem wyłączyć xbox'a i włączyć jeszcze raz. Po chwili zapalił się niepełny krąg z czerwonych diód (3 z czterech), a na telewizorze "brak sygnału". Pad również nie łapie zasięgu. Gdzieś słyszałem, że to oznacza śmierć dla konsoli i że naprawa jest b. kosztowna.
    Ps. Sprzedawca mówi, że u niego było wszystko ok, że podczas transportu powstały "mikropęknięcia".
    Czy to jest prawda? Co mam tej sytuacji zrobić? Jest na to jakiś sposób?
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Elite z Xenonem mało prawdo podobne nowa konsola bede do kupienia
     
  4. DamiannPL

    DamiannPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Monachium

    Goscio sprzedal ci wadliwego Xklocka zapewne klocek mial juz wczesniej RRODa.Mikropęknięcia ?? Goscio ci wciska wal i tyle jak sie nie myle to wlansie w 2007 roku wypuścili pierwsze Elite czyli płyta główna Zephyr, Falcon bardzo wadliwa.Możesz oddać do naprawy ale to nic nie da bo RROD zawsze wraca.Musisz się wykluci o kase i kupić nowego najlepiej z 2009 rok.


    :shisha:shisha
     
  5. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sprzedawca się zarzeka, że xbox był w 100% sprawny.
    Był naprawiany w 2008 i miał nową płytę.
    Pozdro.
     
  6. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Z takim zasilaczem i data produkcji to jest prawdopodobnie xenon/zephyr.
    Pogon goscia i powiedz ze chcesz kase.
     
  7. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety nie było przez allegro.
    Ale ja nadal nie rozumiem jaka mogła być tego przyczyna...
    Przecież przez 5 minut działało.
     
  8. DamiannPL

    DamiannPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    158
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Monachium
    Słuchaj nie da sie od jakis Mikropęknięć dostać RRODa.....

    tu masz opisnae od czego sie bierze czerwony pierścień śmierci RROD
    Kod:
    http://www.johns-company.com/index.php?lang=pl&cat=321&month=2009-06&id=85054
    i niema tu nic o żadnych mikropęknięciach...Ja swojego czyszczę raz na 2-3 tygodnie dużo tego kurzu niema ale jednak ...
    :shisha:shisha:shisha
     
  9. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    a bo to tak jest w xboxie. Potrafi sie szybko popsuc.
    A twoje zakupy wygladaja tak ze koles naprawil konsole na szybko i puscil ja dalej.
    Sprawdz czy konsola ma slady otwierania z tylu i zobacz czy sa nienaruszone plomby.

    mikropękniecia na lutach BGA. Poszukaj na googlach :D
     
  10. matheok

    matheok Banned

    Dołączył:
    Październik 4, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    szukał jelenia i chyba znalazł, bez obrazy, kazdy sie moze złapać. Chodzi o to, że pozbył sie konsoli, juz wczesniej z naprawianym roddem! Tego błędu nie da sie naprawić, rozmawiałem ostatnio z profesjonalistą, który wgrywał mi LT, jedyna naprawa, to wymiana płyty głównej. Weź jedz do serwisu, albo zbadaj, czy nie wrypał ci śrubek w procka, żeby go dociskać, czy coś podobnego, to znaczy, że był juz naprawiany. Pozdro i nie daj sie wydymać;)
     
  11. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Dlatego najlepiej kupować nowe konsole, a nie używane w dodatku Xenona, który mógł być naprawiany 1000 razy... Używaj szukajki, please... wpisz RROD i będziesz wszystko miał jak na talerzu, i nie będziesz zaśmiecał forum niepotrzebnie, bo przypuszczam że temat itak zostanie usunięty.
     
  12. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    Jak mogę sprawdzić te plomby i czy była otwierana?
    Gdzie to zobaczyć?
    Mogę jeszcze powiedzieć, że po sprawdzeniu synchronizacji z przyciskiem tacki, dało rezultat: 4, 1, 1, 4.
    Pozdrawiam
     
  13. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Twoj kod błedu to 0110.
    Zeby sprawdzic plomby to musisz zdjac faceplate. Pod faceplate powinnienes miec srebna plombe z napisem Microsoft. Ponadto miedzy slotami kart pamieci powinna byc taka srebna aluminiowa plomba łącząca metalową obudowe z napedem.
    I sprawdz z tylu jak wyglada obudowa przy takich malych otworach.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    uszkodzone ramy, jak ci mowilem (0110). Na gg juz Ci napisalem co masz zrobic.
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zwróć mu konsolę, sprzedał Ci wadliwy towar
     
  16. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Będę się musiał naprawdę napocić, bo to nie było przez allegro, a wszystko było ustalane telefonicznie...
     
  17. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dlatego takie sprawy załatwia się przez allegro. Teraz już tylko zależy od woli tego gościa czy zwróci kasę, choć masz nikłe szanse.
     
  18. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.
    W zestawie były kopie nielegalnych gier.
    Dlatego też zadzwoniłem do M$, aby konsole zbanowali.
    Idę też na policję w tej sprawie.
    Pozdro.
     
  19. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po co do M$ żeby banowali?

    Na policje możesz iść tylko ciekawe co Ci powiedzą beż żadnych dowodów(rozmowa telefoniczna tylko była podobno)
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ma uszkodzona konsole, ma adres, ma nr telefonu. zaczna tamtego przesluchiwac to zmieknie.
     
  21. polop15

    polop15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Do M$ żeby zbanowali, po to, aby się zdziwił koleś jak mu przyjdzie na myśl sobie naprawić i grać przez neta (bo grał ponoć).
     
Wczytywanie...

Poleć forum