1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kreon Bug

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DonPedro, Marzec 29, 2008.

  1. DonPedro

    DonPedro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam pytanie czym jest ten Kreon Bug?
    Czy jest on niebezpieczny w grze na live?
    Oraz czy jak mam iXtreme 1.4 to Kreon Bug jest mi niegrożny?
    i gdzie mgoe znaleźć ficzery/dane updateów/relaseów poszczególnych iXtreme.
    tak żeby wiedzieć czym się różni iXtreme 1.4 od 1.4.1 czy od 1.2
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri001

    Piri001 Guest

    Odp: Kreon Bug

    Kreon bug - blad w kopiowaniu gry z nosnika oryginalnego ( w tym przypadku z plyty z gra od XBOXA 360 ) .
    Są one bardzo grozne poniewaz mozna zlłapac bana na xbox live . Kreon bug mozna naprawic odpowiednia latka . Inaczej nazywane Bad kreon rip

    Co do reszty ci nie pomoge bo sam nie pamietam gdzie to bylo .
     
  4. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Kreon Bug

    A jak można sprawdzić czy dana gra ma tego buga??
     
  5. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kreon Bug

    http://www.guru.x.pl/KreonChecker.rar

    jak uruchomisz programik - zaznacz All Files (wszystkie pliki) i wybierz swoj obraz plyty. Jeżeli będzie good kreon rip - graj bez obaw ;)
     
  6. DonPedro

    DonPedro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kreon Bug

    Hmm
    ale czy iXtreme 1.4 chroni przed tym
    Obiło mi się o uszy, że istnieje coś takiego jak kąt płyty (!). I że x360 lub stealh patch powinno wypluwać wartości 0-359. Natomiast Kreon Bug polega na tym, że wypluwa 360 (a pownno byc 0) oraz spotkałem się z opinią, że daje odczyt np 367 zamiast 7. I że to była wada iXtreme 1.2, ze to przepuszczał natomiast iXtreme 1.4 (lub 1.4.1) mimo iż jest w/w Kreon Bug to sam w locie zmienia np z 367 na 7. Dodatkowo czasem niektóre orginalne gry z jakimis modelem napedówi też wyrzucają wartość 360. Te wartości są odczytywane w sposób losowy i MS zbiera info, że jeżeli wypada większa liczba złych wartości to banują/interesują się daną konsolą.
    Przeczytałem to naprędce w pracy i może ktoś jest obeznany z tematem.
    I gdzie sprawdzić listę zmian 1.4 a 1.2
    oraz czym różni się 1.4 od 1.4.1
     
  7. konoo

    konoo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kreon Bug

    Z tego co widzę od półtora tygodnia nikt nic w tym temacie nie napisał może go łaskawie usuniecie ?

    Po co go usuwać ? :eek: przecież jest tutaj wszystko ładnie opisane, każdy kto będzie takich informacji poszukiwał znajdzie je... //spike200
     
  9. stag92

    stag92 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kreon Bug

     
Wczytywanie...

Poleć forum