1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Krótkie pytanie nowego użytkownika

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lenon74, Maj 14, 2014.

  1. lenon74

    lenon74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lwówek Śląski
    Witam wszystkich.
    Z myślą o dziecku, zakupiłem konsolę. Kierując się poradą sprzedawcy, (może dobrą, może nie) kupiłem sprzęt z takimi parametrami: XBOX 360 SLIM E 500GB KINECT RGH LT3.0.
    Zgodnie z rozmową jaką przeprowadziłem przed zakupem, powinienem mieć możliwość zgrywania pożyczonych płyt na dysk, tak bym później mógł z nich korzystać, kopiować płyty od znajomych, ewentualnie odpalać "pełne 24h wersje demonstracyjne".
    Lecz trafiając dziś na forum, jako całkowity świeżak zbladłem tylko pobieżnie czytając temat poświęcony LT3.0
    Moje pytania:
    - czy dam radę bez dodatkowych przeróbek korzystać z płyt pożyczonych na zasadzie wgrania ich na dysk i uruchamiania ich później bez płyty.
    - czy dam radę kopiować płyty tak by kopie działały
    - czy dam radę uruchomić "pełne 24h wersje demonstracyjne".

    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Podrawiam.

    Nazwa tematu nie opisuje problemu-#Jabar
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Jezeli masz też rgh to czemu o tym nie poczytałes spokojnie dasz rade zgrac gre z płyty na dysk a potem ją odpalac
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    lub jeszcze prościej:
    Pobierz grę z jakiejś strony torrentowej, przerób obraz programem iso2god i wgraj na dysk konsoli.
    przy RGH korzystanie z napędu jest niepotrzebne, wielu użytkowników zostawia nawet sprzedającemu napęd w rozliczeniu żeby jak najmniej zapłacić.
     
  5. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wątpię żebyś dostał wszystko co sobie zamarzysz na płytach a wszystko ściągniesz z neta iso przerabiasz Exiso lub iso2god ładujesz na dysk i masz po co ci płyty z 500gb wejdzie ci na to około ja mam z 80 gier daj sobie spokój z płytami na dzień dobry
     
  6. lenon74

    lenon74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 14, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lwówek Śląski
    Dziękuję za odpowiedzi.
    Wiem że być może "błądzę w lesie o trzech drzewach", ale konsolę mam od dwóch dni, a w zasadzie tylko wczoraj miałem czas coś przy niej się chwilę pobawić, i tak:
    za pomocą programu konsoli skopiowałem na dysk w ten sam sposób dwie gry, jedna z dysku chodzi, druga niestety nie. Piszę w pracy ale skopiowałem gry na ścieżkę: HDD1/gry/nazwa gry. Owszem dysk skopiowany, w oknie głównym, w katalogu gry xbox, pojawiło się pełno pudełek z nazwami gry, ale tylko jedna gra odpala, druga to tylko czarny ekran. Czy to jest główna metoda kopiowania dysków na hdd konsoli? czy jest jakaś inna?
    cyt: wątpię żebyś dostał wszystko co sobie zamarzysz na płytach a wszystko ściągniesz z neta iso przerabiasz Exiso lub iso2god ładujesz na dysk i masz po co ci płyty z 500gb wejdzie ci na to około ja mam z 80 gier daj sobie spokój z płytami na dzień dobry.............
    No tak, tylko że przerabiam gry na kompie, a więc i tak jakoś je muszę na konsolę przenieść, jak jest inna metoda niż wypalenie na płycie?
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Przecież masz rgh, możesz przerzucić gry przez ftp lub przenieść np. na penie.
     
  8. Jacek6663

    Jacek6663 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2013
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
Wczytywanie...

Poleć forum