1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

który adapter usb sata do laptopa kupić

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sslaaweek, Maj 29, 2012.

  1. sslaaweek

    sslaaweek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Który adapter USB SATA z allegro najlepiej kupić, abym mógł flashować konsole z laptopa.
    Pytam bo dopiero zaczynam przygodę z flashowaniem napędów, a mam już dość ciągłego płacenia niemałej kasy za przeróbki. Na allegro jest tego sporo, ale nie mając pojęcia trudno wybrać
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Takie adaptery nie nadają się do flashowania.
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jedynie x360usb lub lizard ;-)

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. sslaaweek

    sslaaweek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    gdzieś tam czytałem na forum iż takie adaptery jak najbardziej nadają się do flashowania, więc jak to jest czy muszę kupować drogie urządzenia, czy na tych tanich nie zrobie nic??
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nic takim adapterem nie zrobisz.
     
  7. sslaaweek

    sslaaweek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a co to takiego ten lizard ?? nie mogę tego znaleźć
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. sslaaweek

    sslaaweek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    widziałem że usbpro mogę wyciągnąć dvd key z mojego liteona, ale czy muszę dokupować do tego probe? jak jest w przypadku lizarda, aha i jakie są ceny, który jest tańszy :D
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Odpowiedzi na wszystkie pytania znajdziesz w temacie, który Ci podałem...
     
  11. xbig

    xbig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy karta rozszerzająca PCI/sata do komputera stacjonarnego ze starą płytą główną będzie się nadawać ??
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Kup kontroler Via.
     
  13. xbig

    xbig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak tylko ze ten kontroler jest już w PC.
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No to skoro jest to w czym problem ?
     
  15. xbig

    xbig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problemu jak na razie nie ma żadnego. Ale może będzie jak kupię nagrywarkę liteon ihas 124b lub inna z serii x24b
    i będę ją chciał przeflashować . Karta PCI/SATA jest na chipie Silicon SiI 3512ECTU 128.
     
  16. Killjoy

    Killjoy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    446
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    flash nagrywarki zrobisz na czymkolwiek byleby był port sata :)
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    LT MAX najlepiej wgraj na PC z portem Sata, a nagrywaj już na czym chcesz.
     
  18. xbig

    xbig Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Niestety ale nie mam w tym momencie dostępu do płyty z sata. A jak flashowanie się nie uda to mogę je powtórzyć ???
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak, ale może tym się skończyć, że wyczyścisz FW. Idź do jakiegoś znajomego i wgraj LT MAX - to tylko kilka minut roboty.
     
  20. sslaaweek

    sslaaweek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Usb Probe v3
     
Wczytywanie...

Poleć forum