1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupić Arcade + Dysk czy Elite?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez matis95, Lipiec 3, 2010.

  1. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Co wybrać?:

    Xbox Arcade + Dysk:
    Vobis.pl - Konsola Xbox 360 Arcade + Gra Lego Batman + Gra Pure
    DYSK 120 GB XBOX 360 (czarny) NOWY KRAKÓW !!! (1088556802) - Aukcje internetowe Allegro
    Razem ok. 740zł (chyba, że dysk używany to jeszcze taniej).

    Czy Elite 120GB:
    Xbox 360 Elite + gry - Konsola Xbox 360 Xbox 360 w RTV EURO AGD
    Cena: 859zł

    Co waszym zdaniem wyjdzie lepiej biorąc pod uwagę, że do Arcade dodają Pure i Lego Batman, a do Elite Halo 3, Forza 3 lub Halo 3, Fable 2?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Taniej wyjdzie arcade + dysk. Te gry co dają do arcade to na allegro możesz kupić za 20zł nowe w foliach nawet. A gry z elite halo+forza 3 na allegro w pakiecie 80zł kosztują. Jak ci nie zależy na czarnym kolorze to taniej wyjdzie kupić arcade + dysk np 120gb, który kupisz już od 150zł na allegro.
     
  4. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Arcade kupuj . 1 .taniej 2. To to samo tylko inna obudowa. Bardziej ci sie będzie opłacać
     
  5. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdybym chciał złożyć zestaw Elite to:
    Arcade:
    Konsola (550zł)
    Dysk (ok. 150zł)
    Headset oryginalny (30zł)
    Kabel HDMI (15zł) (nie wiem czy na pewno jest w Elite)
    Kabel Ethernet (20zł) (nie jestem pewien, czy jest w Elite)
    Gry Forza 3 i Halo 3 (70zł)

    Razem: ok. 835zł - 20zł (wartość gier w zestawie z konsolą Elite) to ok. 815zł

    Czyli rzeczywiście wyjdzie taniej niż Elite, na dodatek Kabel Ethernet mam (20zł), HDMI mi nie potrzebny, bo mam stary TV (15zł) (i nie jestem pewien, czy te kable są w Elite)

    Czyli za cały zestaw (który wchodzi w skład Elite) zapłacę ok. 780zł

    Czyli 70zł mniej. Czy aż tak dużo kosztuje czarna obudowa :D
     
  6. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Niestety ale tak jest
     
  7. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Generalnie w tym sklepie jest drogo . Ja bym polecał kupić w sklepie internetowym napewno byś zaoszczędził i gwarancjia . Widzę że zależy ci na elite wiedz jak chcesz zaoszczędzić to albo kup arcade albo elite ale z neta. Ogólnie elitki tyle kosztują w sklepach
     
  9. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To możesz podać linka, bo jakoś nie mogę tanio znaleźć.
     
  10. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Co do kabla HDMI to w elite już go nie dają, dostajesz taki sam komplet jak arcade tylko że masz dysk 120gb, headset i czarną obudowę. Podobnie kabla ethernet już nie dają. Kiedyś to elite było bogatym zestawem teraz poza czarnym kolorem i dyskiem to się niczym nie różni.

    Elite czerwonego to chyba najtańsza oferta jako nowa konsola. Właśnie w euro rtv agd mają najtaniej, arcade po 500zł tylko że zostały w wybranych sklepach trzeba sprawdzić na stronie.
     
  11. Crespo

    Crespo Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Ja bym Ci polecal Elite. Masz wszystko nic dokupowac nie musisz. A skoro wyliczasz tak ceny i chcialbys to wszystko dokupowac do Arcade osobno to pomysl ile na przesylce stracisz.

    Ja np wczoraj na allegro kupilem NOWEGO elite jaspera, z grami pure, batman ... z gwarancja 2 lata ... za 750zl. Dzisiaj juz mi doszedl, pieknie zapakowany nie otwierany.

    Tutaj daje link jak bys nie wierzyl, ze za tyle mozna dorwac => SUPER XBOX360 ELITE+LEGO BATMAN+PURE NOWA!!! (1100475254) - Aukcje internetowe Allegro

    Moj znajomy ostatnio tez wyczail elite jaspera zakupiony w kwietniu 2010, wiec tak na prawde ma 2 miesiace za smieszna cene ... 580zl ... ze wszystkim w zestawie.

    Tak ze polecam Ci Elitke, pogrzeb troche na allegro, a kupisz tanio i pewnie :)
     
  12. 2charlie

    2charlie Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    warszawa
    Ale jak kupujesz przerobiona z allegro i gwarancjia tylko w microsofcie to ci jej nie naprawią. Jak ze sklepu dodatkowa gwarancjia to i przerobioną zrobią. Więc sie dobrze zastanów
     
  13. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Słyszałem, że to są po ekspozycyjne konsole. A poza tym w pobliżu mojego miasta takowych nie ma.
     
  14. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ja mam arcade i do niego dysk 120GB firmy WD
     
  15. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale ja wyliczałem różnice. Czy mówiłem, że bym chciał wszystko dokupować?
    Jedyne co bym kupił to Konsola (550zł) + Dysk (ok. 180zł z przesyłką) czyli wyjdzie 730zł. Konsoli przerabiać nie chcę.


    SUPER XBOX360 ELITE+LEGO BATMAN+PURE NOWA!!! (1100475254) - Aukcje internetowe Allegro To faktycznie dobra oferta.
     
  16. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    To że już tych w promocji nie ma to ja wiem bo się szybko rozeszły :). A co do elite za 750 to czemu nie, można wyciągnąć w dobrej cenie na allegro. A elite za 580 to też bardzo dobra oferta, ostatnio na allegro poszedł elite jasper z lipca 2009 za 561 ale używany.

    Ja swojego arcade wylicytowałem za 425zł + wysyłka, dysk sam sobie poskładałem obudowa za 17zł na licytacji i dysk wd 250gb za 128zł to razem mnie wyniosło wszystko z wysyłką:425+30+17+128=600zł

    Jestem zadowolony z zakupu a do tego mam jeszcze paragon zakupu z grudnia 2009 i od tego momentu gwarancja liczona.

    A tutaj aukcja:

    X BOX 360 +GRA PES 6 data zakupu 2009-12-06 rachun (1058898819) - Aukcje internetowe Allegro

    a jeszcze niedawno poszła taka konsola:

    Konsola XBOX 360 X360 Arcade Jasper + dysk 20GB (1091348050) - Aukcje internetowe Allegro


    i elite:

    XBOX 360 ELITE // 120GB + 2GRY - IDEALNA - KOMPLET (1092660394) - Aukcje internetowe Allegro


    Da się upolować w dobrej cenie ale nie należy się śpieszyć.
     
  17. matis95

    matis95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  18. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Eee zależy było dużo przypadków że naprawili konsolę w Microsofcie...
     
  19. GumisPB

    GumisPB Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Teraz podobno sprawdzają napędy
     
  20. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Sprawdzają ale zdarzają się przypadki że naprawiają bez sprawdzenia
     
  21. Grzib

    Grzib Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    298
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Górny Ślonsk
    Ja bym bral Elite.
    jezeli masz telewizor z Full HD to dokupić tylko kabel HDMI, no chyba ze taki bedzie w zestawie i bedzie super, a te gry z arcade to sa tanie i poza tym pewnie nie będziesz w nie gral ;p
     
Wczytywanie...

Poleć forum