1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupić kontroler SATA czy walczyć z chipsetem na płycie głównej?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zydek87, Styczeń 11, 2011.

  1. zydek87

    zydek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam pytanie ponieważ swojego xa (napęd Lite On) jakiś czas temu przerobiłem samemu i było ok moja płyta główna to:
    http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-g31m-es2c_1x.html

    niedawno chciałem sobie wrzucić Firmware LT i problem? W Jungle Flasher komp nie chce mi znaleźć napędu?
    Próbowałem formatu Win,
    Zmiany ustawień w BIOS
    Przekładania do innego złącza SATA
    Mam wszystko poinstalowane sterowniki I/O NET Framework i wogóle.
    Robię wszystko zgodnie z tutorialem z forum ale nie chce znaleźć tego napędu.
    Sam już nie wiem czy lepiej kupić jakiś kontroler na chipsecie VIA czy dalej walczyć z moją płytą główną?
    Jeżeli kupić ten kontroler to podeślijcie jakiegoś linka jaki to musi być czy obojętnie jaki byle tylko VIA?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    dosflasha sprobuj, jak widzi to w nim zrob
     
  5. zydek87

    zydek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    System XP 32bit

    za pierwszym razem udało mi się zflashować z poziomu Win.

    A czy napęd powinien być widoczny w biosie kiedy komp się uruchamia? Dosflash dla Lite On z pendriva w DOS?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tak, powinien byc widoczny w biosie. I tak, dosflash z pena.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  7. zydek87

    zydek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No własnie w BIOSie wogóle nie chce go wykryć to jest ten ból:(
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. zydek87

    zydek87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pisałem że patrzyłem już na każdym porcie SATA może mniejsze problemy by były gbybym zaopatrzył się w ten kontroler?
     
Wczytywanie...

Poleć forum