1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupiłem dysk WD i ma 2 partycje zamiast 3 ;|

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez SebooL12 PL, Styczeń 31, 2010.

  1. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Witam

    Jakiś czas temu kupiłem sobie dysk 120gb WD Bevs przygotowany do xbox 360. Dzisiaj chciałem sobie wrzucić themesy na dysk i zamiast 3 partycji mam tylko 2. Na dodatek nie moge wejść do 3 partycji. Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić by były 3 partycje i móc otworzyć tą 3 partycje?

    Tutaj daje screeny jak to wygląda.
    1 w dysku 120gb WD
    [​IMG]

    2 w org dysku 20gb
    [​IMG]


    Chyba zanalazłem sposób, ale po ang za bardzo nie rozumiem

    Xplorer360 Beta 6 - Adds Support for 120GB HDD and 512MB MC - Hardware Customizations


    Hmm edytowałem tego Xplorer WinHEX i teraz mogę otworzyć tą 3 partycje, ale nadal nie ma 2. :|
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
  4. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Zrobiłem wszystko według tego poradniku (zaczynając od partycji) no i Partition 2 się pojawił, ale nie można go otworzyć ;/
     
  5. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Screeny w WinHEX, może wy widzicie jakiś błąd ;/

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  6. Milu

    Milu XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2008
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ja wiem skąd ;P
    Nie masz żadnej partycji :p Musisz je zrobić, w poradniku wszystko pisze
     
  7. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Ale zes sie rozpisal... tym bardziej ze sa juz niby te 3 partycje ale 2 drugiej nieda sie otworzyc. Dalem te screeny poto aby ktos porownal z tym poradnikiem wedlug ktorego probowalem to zrobic.
     
  8. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    Próbowałem przywrócić Partition 2 z pliku porobiło się jeszcze gorzej, tzn na 0 pojawił się jakiś dziwny plik z krzaczkami który powstał niby w 2049r ;|, a do 2 nadal nie da sie wejsc. Jak sformatować ten dysk, aby przywrócić go do org stanu z przed przeróbki ?
     
  9. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    znalazłem, ale jak go wgrać ?
    ??????XBOX360???????? | ????????

    Znalazłem taki tutorial, ale zabardzo go nie rozumiem (po przetłumaczeniu google translatorem na ang). Edytowałem ten undo.bin, zmieniłem s/n na swój, hddhackr wykrywa dobrze ten plik, ale nie chce wgrać go (Can't write firmware). W tym poradniku pisze też coś o restarcie kompa, a u mnie nic takiego się nie pokazuje (używam hddhackr v1.11).

    PLX HELP


    Właśnie zauważyłem też, że przy wpisywaniu tych wartości na 80000 obok tego napisu XTAF są inne znaczki, a na screenach w poradniku ich nie ma. Podejrzewam, że to są jakieś dane, jak mogę sformatować ten dysk ?
     
  10. SebooL12 PL

    SebooL12 PL Banned

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    240
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczerców
    No fajnie z nie wiadomych przyczyn komp nie wykrywa mi dysku -,-....

    Ostatnią rzeczą jaką na nim zrobiłem to usunołem dwa pliki z Partition 3 (chyba od fify 09 bo bylo duzo plikow po 162mb) i profil (zajmował chyba 1mb). Wcześniej chciałem też wgrać hddss.bin ale anulowałem przy podaniu pliku zeby zrobil kopie bezpieczeństwa.

    Proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić ;/

    http://www.xboxhacker.net/index.php?topic=12359.0
    Może ktos przetłumaczyć?
     
  11. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Edytuj posty!
     
Wczytywanie...

Poleć forum