1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupiłem kabel VGA - i dostałem chiński śmieć :P Kabel przesyła obraz miernej jakości.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez TheDoom, Czerwiec 27, 2009.

  1. TheDoom

    TheDoom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A więc... Kupiłem kabel VGA do Xbox'a 360. Ten:
    Kod:
    http://www.allegro.pl/item661606873_xbox_360_nowy_super_kabel_do_xbox_a_vga_hd_fv.html
    Dosyć długo na niego czekałem, aż w końcu otrzymałem kabel w folii (na aukcji był w opakowaniu). Podłączyłem go do mojego monitora i zobaczyłem tragiczną jakość obrazu. Nie mam zamiaru wysłuchiwać waszej paplaniny: "Trzeba było kupić oryginalny", bo mój kumpel też ma VGA za 20zł i jakość obrazu jest setki razy lepsza. Mój wygląda tak jakbym miał trzy obrazy na raz. Jest pomazany, gry nie wyglądają źle, ale tekst TRAGICZNIE! Dlaczego są 3 obrazy zamiast jednego... Czy to wina tego że mój kabel był zbyt mało ekranowany, i teraz byle kabel, komórka go zakłóca? Pomóżcie obojętnie jak. Czy można poprawić obraz? Czy może pozbędę się tego kabla za 15zł? POMOCY! Wywaliłem kasę na g!$!@$%wno!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. CwK Bialy

    CwK Bialy Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    266
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin
    Sam sobie niejako odpowiedziałeś na pytanie mówiąc, że kupiłeś gó*%$... Jak twój kolega ma kabel tego samego typu co twój tylko innej "firmy" to podłącz u niego swój albo jego u Ciebie i sprawdź czy działa lepiej. Jego będzie u Ciebie działał dobrze, to znaczy, że kabel jest walnięty. Wtedy możesz go zwrócić. Jeśli jego kabel będzie działał tak samo, to albo to wina konsoli albo monitora/tv...
     
  4. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    już na zdjęciu na aukcji widać że kabel ma mizernie wykonane przewody... Widać to na zdjęciu rzekomego przedmiotu...
    Dobry kablel jest ciężki gruby i trudno go wygiąć. Tego niestety nie dotyczą te słowa. Mizerna jakość...

    [​IMG]

    Tania chińszczyzna... Czasem lepiej zainwestować parę groszy więcej i cieszyć się o WIELE lepszą jakością wyświetlanego obrazu...
     
  5. TheDoom

    TheDoom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Po 1. 120zł za kabel to cena absurdalna, wolę kupić 2. pada...
    Po 2. Już dawno zrobiłem tak jak mówisz i to KABEL jest walnięty...

    Sprzedać go? Ulepszyć?
     
  6. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
  7. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
  8. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    gdzies na forum byl poradnik jak poprawic obraz na nim , ale autor chyba sie zwinął z tego forum bo sam do niego pisalem w tej kwestii . Moze ma ktos podobny poradnik ?
     
  9. Bis

    Bis Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2009
    Posty:
    372
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    te tanie kable nie są idealne, zobacz czy nie jest luźno przy konsoli bo one tak dziwnie wiszą, i upewnij się czy ustawiłeś odpowiednią rozdziałkę w konsoli
     
  10. TheDoom

    TheDoom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    66
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Byłoby bosko...

    @koleś wyżej: Nie rób ze mnie idioty :p.

    Chyba zwrócę i kupię kabel Speed-Link srebrny, bo wygląda obiecująco...
     
  11. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    A czego sie spodziewałes za tą cene?Niestey nie bez powodu dobry kabel kosztuje.To tak jak z płytami chcesz miec spokój z grami nagrywasz na verbatimy chcesz miec niespodizanki kupujesz omegi i inne szajsy
     
  12. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam tak samo pod takim samym kablem, sprawdzalem tylko pod swoim monitorem, ale sprawdzalem pod TV i na TV jest dobrze w kazdej rozdzialce i lepsze kolorki niz pod componentem...Wiec moze cos wejscie D-Sub sobie nie radzi w monitorze.
    Jak ktos znajdzie jakis poradnik co mozna zrobic bede bardzo wdzieczny ;).
     
  13. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Wiesz , ja mam podobny kabel , jakosc jest taka sobie , zadowalajaca , nie spodziewalem sie niczego lepszego. A Potrojny obraz to moze byc przez to ,ze kabel jest niedoscisniety do wtyczki w monitorze , ja tak mialem , jak go nie dociskalem dobrze do gniazda w LCD. Ogolnie nie oplaca sie takich wynalazkow kupywac , ja mam przy samej wtyczce pekniecie na kablu , wystaja kolorowe przewody :p
     
  14. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dokładnie, ja zmieniłem na kabel Microsoft i tj kabel, wykonanie super i obraz o niego lepszy natomiast z podróbami zależy na co trafisz
     
  15. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    polecam wymianę na DVI i przerobienie wtyczki pod dźwięk. Jeśli oczywiście mamy takie wejście w monitorze:)
     
  16. Zero

    Zero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Kupując chińskie gów.o należy się liczyć z tym że nie jest to dobrej jakości. Dziwie się że mając X360 za ok 700zł szkoda wam paru zł na porządny kabel
     
  17. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    zalezy na co sie trafi :) ja kupilem kabel za 18 zl i jest dobrze nawet wspaniale nie spoodziewalem sie ze bedzie az tal dobrze... ale jak to ktos powiedzial zalezy jak sie trafi :)
     
  18. Andrewww1991

    Andrewww1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Chrzanów
    ja też mam kabel równowartości czerwonej kartki i spisuje się nad wyraz dobrze :)
    Kwestia wpasowania się w dobrą partię :)
     
  19. Wirahha

    Wirahha Banned

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pRZECIEZ NA AKCJU Z ALLEGRO JEST NAPISANE JAK BYK CZERWONYMI LITERAMI FABRYCZNIE NOWY... Sprawdz i odesli do typa niech sle nowy
     
  20. mlodypy

    mlodypy Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Prabuty
    a ja kupilem zwykly kabel VGA i po podlaczeniu obraz lekko przebija , podwojne literki itp..co z tym zrobic??
     
  21. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jesli kabel VGA to tylko od microsoftu/bigbena,reszta daja slaba jakosc obrazu


    @UP
    nic,vga to analog i jakosc obrazu moze byc tragiczna na tanszym kablu,zainwestuj w m$/bb
     
Wczytywanie...

Poleć forum