1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupiłem "nową" konsolę i mam pewne problemy.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez none20, Styczeń 25, 2012.

  1. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Was koledzy,
    Mam dziwny dylemat odnośnie nowo zakupionej konsoli dla mojego siostrzeńca. Konsole zakupiłem jako "sprawną, niezablokowaną". Jako, że ja również posiadam taką konsolkę, to mam pewne porównanie.

    Problem 1:
    - W zakupionej konsoli, kiedy odłączę kabel component (od obrazu i audio) w konsoli świecą się wszystkie czerwone diody (chyba 4 ich jest). Po podpięciu tego kabelka diody znikają. Testowałem to również na mojej konsoli, u mnie tego efektu nie ma. I tu mam prośbę do Was - może nowsze modele od tej mojej mają już taki myk z tymi kontrolkami? jak jest u Was? czy może jest to efekt przegrzanego cpu?

    Problem 2:
    - Tacka od napędu się nie wysuwa. Nie wiem czy z płytą wsadzoną jest lepiej, czy nie. Po prostu na 20 prób, może raz się wysunie. czasem wysunie się w pozycji poziomej, czasem w pionowej. Po wciśnięciu przycisku słychać mechanizm. To wina błędnej próby flashowania napędu? - czy po prostu guma jest zabrudzona i zamiast wysuwać tacke to ślizga się?

    Problem 3 lub sugestia:
    - Konsola niby nie była przerabiana, bynajmniej nie ma przeróbki - nie odpala piratów. Natomiast widać żywcem, że konsola była rozkręcana, bo w miejscach zatrzask obudowy widać uszczerbki po płaskim śrubokręcie i tu pojawia się moja wątpliwość odnośnie tego, czy (Problem 1) nie dotyczy tego?. Boję się, że konsola mogłabyć już naprawiana na rrod i znów to może nastąpić lada chwila.

    Jeżeli wymienilibyście się wiedzą, - ta na pewno podniesie mnie na duchu (albo wprost odwrotnie) :)
    Zależy mi bardzo na czasie, bo jeżeli to wady poważne, chciałbym jak najszybciej to zareklamować "uczciwemu" sprzedawcy.

    Dzięki i pozdrawiam,
    Dawid
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    problem 2 gumki lub coś z mechaniką napędu.
    problem 3 możliwe ,że była rozbierana lub naprawiania jak slime to napewno nie naprawiana bo slimów się nie naprawia. co się pojawia jak włożysz płyte nagrywaną?
     
  4. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    4 czerw. Diody to normalka oznacza to ze niema kabla av(tak bylo w xenonach), ale kupiles najbardziej awaryjny model konsoli (plyta glowna xenon/ zephyr), a naped raczej jest padniety jesli tacka sie nie otwiera ani nie czyta plyt

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  5. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    koledzy, jest to wersja normalna - nie slim.
    Jak wkładam nagrywaną płytę to nic nie mam - trawi ją i ogólnie nawet obrazka nie pokazuje, tytułu również nie ma.

    A co do napędu: to oryginalną grę normalnie mi czyta po włożeniu, więc raczej napęd nie jest jakiś zajechany. Czytałem, że to mogą być te brudne gumki i to jakoby można domowymi sposobami naprawić. A jeżeli są do wymiany, jaki jest to koszt?

    A i ostatnia rzecz, konsola jest używana na normalnym TV - nie idzie w full hd, ani nawet w HD, tylko 380p bodajże. - Raczej nie przegrzeje się za mocno. No i kurde, nie miałem możliwości sprawdzenia daty produkcji, właściciel o co pytałem, tak nic nie wiedział.
     
  6. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    laser z****** i cały napęd ogólnie to wymiany .gumke podobno gotowali w wrządku ale taką można kupić. konsola z którego roku produkcji albo jaka płyta główna tam jest?nie ma różnicy w grzaniu do czego byś jej nie podłączył
     
  7. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    konsola jest u mojego siostrzeńca, bo to dla niego była zamawiana. Jutro będę u niego, to dostarczę więcej informacji co do daty produkcji i może jak mi się uda płyty głównej.

    Wracając do napędu/lasera. Niby czyta oryginalne gry, więc dlaczego jest do wymiany?

    A co do niewysuwającej się tacki, znalazłem coś takiego: Xbox 360 Serwis: Tacka si
     
  8. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jak czyta to do flasha może ma bardzo starą przeróbke np 1.4 dlatego ci się wydaje ,że nie czyta piratów
     
  9. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może, wezme jutro do niego co tylko mam starego i sie okaże a tak w ogóle, to dziękuję, że mi pomagacie. Jutro się odezwe i napisze wszystko co i jak. Teraz dzwonił i powiedział, że w demie "Dante's Inferno" na walce z Kosturą się zacina konsola - za każdym razem w tym miejscu. No, ale to może jakiś błąd dema? chociaż ono u mnie chodzi ok...
     
  10. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    z płyty pena?
     
  11. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zgrałem mu na dysk przenośny, który on podpiął poprzez usb do x360 - gre skopiował na dysk konsoli, no i grał z hdd. Ale może coś wkradało się przez ten proces kopiowania? - Może dysk ma jakieś bad sektory? - chciałem sformatować dysk, tylko wówczas pyta o hasło - numer modelu konsoli, a nie wiem czy ten dysk jest oryginalny, nie chce czegoś skopać. - Może taki format by pomógł. Inne dema w sumie działają.
     
  12. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    jak się skopiowało całe napewno dobrze. możliwe ,że dysk ma bad sectory.to przeformatuj go na pc a hasło niech ci poda poprzedni właściciel
     
  13. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tym hasłem, to tak jak pisałem - trzeba wprowadzić numer seryjny konsoli , bądź model. Czyli, że mam dane z jakiejś nalepki na konsoli przepisać aby móc sformatować ten dysk? ;>

    Poprzedni właściciel nie wiele rzeczy chce podać. Konsola w ogóle to jest angielska - o czym świadczy przejściówka na polskie gniazdo. Z tego co widziałem jakiś anglik używał ten konsoli, bo jego profil jeszcze tam widniał. Polski właściciel nie wiele wie o samej konsoli, nie zaprzecza również, ze nie była naprawiana, mówi, że nie wie, ale, że jak ostatni raz grał, to konsola była w pełni sprawna...

    No, ja przekazałem siostrzeńcowi aby dziś pograł*do skutku, jeżeli była naprawiana, to ponowny krąg śmierci załapie szybko.
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    z pudełka z dasha lub z czego chcesz:), zależy jaka tam jest płyta główna jak jasper to nei ma co się bać ,że się popsuje:)
     
  15. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wątpie aby to był jasper - to raczej coś starego, ale tak jak pisałem. Jutro się odezwę z wszystkimi informacjami, w granicach wieczornych - podobnie jak dzisiaj. I dziękuję bardzo za szybkie odpowiedzi. Masz u mnie pifffko :)
     
  16. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    zapewne falcon ,ale jak nie będzie go trzymać w ciasnych półkach itd ,plus wymianienią paste pod gpu cpu to pochodzi troszke, i lt można samemu latwo wgrać do fatki i możliwe ,że ma tam bardzo stare lt
     
  17. nadrat24

    nadrat24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2011
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Mława
    Plyta to na 100% xenon. Tylko w xenonach bez kabla av migaly 4 czerw. diody, na falconie i wzyz to usuneli

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  18. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Z hdmi czy bez?

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  19. mate173

    mate173 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko w XENONANCH jak kabel AV był odłączony migały 4 czerwone diody. Konsola zapewne po przejściach, jeśli są ślady otwierania to na 99% naprawiana
     
  20. none20

    none20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam Was ponownie, a więc tak

    konsola jest produkcji: 2006-08-23
    Jest to wersja bez gniazda HDMI

    No i dziś, podczas wędrowania po głównym interface załapała z wiechę. Wczoraj z kolei wieszała się na demówce Dante's Interno - w losowych miejscach. Generalnie grałem w parę innych dem, aby dać wycisk konsoli - no ale przez ten czas się nie zawiesiła.

    Może problemem zwiechy jest dopinany dysk zewnętrzny poprzez USB. Dysk zewnętrzny ten znajduje się w taniej obudowie, a dysk jest stary, pochodzi ze starej jednostki pc. Gra niby działała z dysku konsoli, ale jednak ten dysk zewnętrzny był dopięty do konsoli. Jutro będę dłużej u siostrzeńca, to dokładniej przebadam te sprawę grając w co się da bez tego dopiętego usbka.

    Kopie gier - raz albo nic nie widzi, mam info "otwórz płytę" raz na starej grze wyskoczyło mi "Otworz płytę dvd" gdzie pokazał mi się jakiś player z niczym. :)

    Jeszcze jedno, konsola na swoim dysku nie ma napisanej pojemności, piszę po prostu HDD, ma ona pojemności 13,9GB czy coś koło tego. Czy to jest wersja 20GB ?
     
  21. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    To jest 20gb

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
Wczytywanie...

Poleć forum