1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupiłem ROUTERA I CO !! HELP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BeT, Kwiecień 12, 2010.

  1. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    Siemanko tera właśnie byłem w sklepie tam gdzie mam neta ;p Radjowka z mojej Miejscowosci i jak podlaczam kabla od anteny do routera i potem ten kabel co dostalem w paczce z rotera do kompa i nie chce sie wloczyc ;/ net


    a jak go kupowalem to mi go konfigurowali a jak

    sam kabel z anteny do kompa to dziala HELP !!! bo chce wkoncu miec XBL ;p

    a i właśnie mam routera a wtedy kabel z antenty do karty sieciowej podlaczalem ;p a tera tylko ten kabel do routera i potem ten inny kabel z routera do kompa to chyba nie wiem HELp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Guest

    Hmm..w pierwszej kolejności to ortografia, odmiana przypadków, nie podałeś jaki router, na forum masz tematy o tym jak skonfigurować router, masz google...powodzenia.
     
  4. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    663
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Hmm ten router powinien być w takim kolorze jak na zdjęciu czyli czarny. Biały nie będzie działał.

    A tak na poważnie to przeszukaj dział SIEĆ.
     
  6. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    @ Up

    a powiedz mi Co mają kolory Haha do siebie ?


    poszukam coś a jak by ktoś wiedZiał To PISAĆ !
     
  7. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    Z szacunku dla tych, od których oczekujesz pomocy? Z szacunku dla tych, którzy kiedyś walczyli o to, żebyś mógł teraz pisać po polsku?
    Dlaczego żaden mod nie egzekwuje tego:
    4.Przed napisaniem posta staraj się dokładnie przejrzeć go w poszukiwaniu błędów ortograficznych.
    Nie zna podstawowych zasad ortografii - 1pkt, Wygasa: po 1 Miesiącu
    ?
     
  8. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  9. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    @ Up
    Jak wam tak zależy to oks ;]

    NO ALE NA TEMAT !! A NIE !! posty piszecie nie na temat OmG
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    550
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
  11. rogal_88

    rogal_88 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po pierwsze to ten router na śmieci wyrzuć i kup jakiś porządny :p Po drugie jeżeli znasz adres IP bramy, swój i DNS'y to powinieneś sobie dać radę :) Lecz jeżeli nie znasz tych zagadnień to sobie daruj :p
     
  12. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    140zł nie bebende wyrzucal ^^

    co wczoraj wydalem ^

    ten router tylko wyglada podobnie ;p


    a tak nie wiem jak sie dokladnie nazywa ;/

    i nie dalem 30 zl ^^
     
  13. alutek95

    alutek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdynia
    ten router to badziew. i nikt ci nie pomoze "bo po co?"
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    konfigorwali ci w sklepie pownnino działacrouter jest ok sam mam taki jeden z lepszych jesli chodzo o tryp wisp do radiowki.jego wada to to ze ma tylko jedno wyjscie lan wiec podlaczysz albo kompa labo xbosa.jesl nie działa to pewnie jednak cos ci zle skonfigurowali zamow wiztyte w domu sprawdza to na miejscu. tak na odleglosc nikt ci nie pomoze pewnie siec ma zabezpieczenia na MAC adres i w dodatku pewnie haslo PPPOE. a moze po prostu nie wlaczyli ci DHCP na routerze i router nie przydziela adresu.tak jak pisze... raczej tylko oni ci pomoga
     
  15. any74

    any74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podbiję temat, i przy okazji się przywitam
    wiec problem tak skrótowo:
    połączenie boxa przez kartę sieciową działało bez problemu.było zestawienie modem usb z netem a konsola przez sieciówkę i było ok
    po zmianie dostawcy neta i podłączeniu routera klapa.
    zależy mi na zestawieniu xbconnect + tp link w8901 g.
    w konsoli że tak po prostu powiem net jest. działa pogoda i odczytuje kanały RSS.
    i to wszystko, po odpaleniu XBC widzę hosty ale konsola ich nie widzi to samo w drugą stronę inni nie widzą mojego hosta.
    xbc wykrywa konsolę i miga tylko console traffic.
    wcześniej wszystko śmigało jak należy i dołączanie do gry i host
    na routerze wysypało się wszystko.
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum