1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupiłem ROUTERA I CO !! HELP

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BeT, Kwiecień 12, 2010.

  1. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    Siemanko tera właśnie byłem w sklepie tam gdzie mam neta ;p Radjowka z mojej Miejscowosci i jak podlaczam kabla od anteny do routera i potem ten kabel co dostalem w paczce z rotera do kompa i nie chce sie wloczyc ;/ net


    a jak go kupowalem to mi go konfigurowali a jak

    sam kabel z anteny do kompa to dziala HELP !!! bo chce wkoncu miec XBL ;p

    a i właśnie mam routera a wtedy kabel z antenty do karty sieciowej podlaczalem ;p a tera tylko ten kabel do routera i potem ten inny kabel z routera do kompa to chyba nie wiem HELp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Hmm..w pierwszej kolejności to ortografia, odmiana przypadków, nie podałeś jaki router, na forum masz tematy o tym jak skonfigurować router, masz google...powodzenia.
     
  4. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
  5. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Hmm ten router powinien być w takim kolorze jak na zdjęciu czyli czarny. Biały nie będzie działał.

    A tak na poważnie to przeszukaj dział SIEĆ.
     
  6. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    @ Up

    a powiedz mi Co mają kolory Haha do siebie ?


    poszukam coś a jak by ktoś wiedZiał To PISAĆ !
     
  7. maciek360

    maciek360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Olszany
    Z szacunku dla tych, od których oczekujesz pomocy? Z szacunku dla tych, którzy kiedyś walczyli o to, żebyś mógł teraz pisać po polsku?
    Dlaczego żaden mod nie egzekwuje tego:
    4.Przed napisaniem posta staraj się dokładnie przejrzeć go w poszukiwaniu błędów ortograficznych.
    Nie zna podstawowych zasad ortografii - 1pkt, Wygasa: po 1 Miesiącu
    ?
     
  8. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  9. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    @ Up
    Jak wam tak zależy to oks ;]

    NO ALE NA TEMAT !! A NIE !! posty piszecie nie na temat OmG
     
  10. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
  11. rogal_88

    rogal_88 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po pierwsze to ten router na śmieci wyrzuć i kup jakiś porządny :p Po drugie jeżeli znasz adres IP bramy, swój i DNS'y to powinieneś sobie dać radę :) Lecz jeżeli nie znasz tych zagadnień to sobie daruj :p
     
  12. BeT

    BeT Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zebrzydowice
    140zł nie bebende wyrzucal ^^

    co wczoraj wydalem ^

    ten router tylko wyglada podobnie ;p


    a tak nie wiem jak sie dokladnie nazywa ;/

    i nie dalem 30 zl ^^
     
  13. alutek95

    alutek95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 27, 2008
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdynia
    ten router to badziew. i nikt ci nie pomoze "bo po co?"
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    konfigorwali ci w sklepie pownnino działacrouter jest ok sam mam taki jeden z lepszych jesli chodzo o tryp wisp do radiowki.jego wada to to ze ma tylko jedno wyjscie lan wiec podlaczysz albo kompa labo xbosa.jesl nie działa to pewnie jednak cos ci zle skonfigurowali zamow wiztyte w domu sprawdza to na miejscu. tak na odleglosc nikt ci nie pomoze pewnie siec ma zabezpieczenia na MAC adres i w dodatku pewnie haslo PPPOE. a moze po prostu nie wlaczyli ci DHCP na routerze i router nie przydziela adresu.tak jak pisze... raczej tylko oni ci pomoga
     
  15. any74

    any74 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    podbiję temat, i przy okazji się przywitam
    wiec problem tak skrótowo:
    połączenie boxa przez kartę sieciową działało bez problemu.było zestawienie modem usb z netem a konsola przez sieciówkę i było ok
    po zmianie dostawcy neta i podłączeniu routera klapa.
    zależy mi na zestawieniu xbconnect + tp link w8901 g.
    w konsoli że tak po prostu powiem net jest. działa pogoda i odczytuje kanały RSS.
    i to wszystko, po odpaleniu XBC widzę hosty ale konsola ich nie widzi to samo w drugą stronę inni nie widzą mojego hosta.
    xbc wykrywa konsolę i miga tylko console traffic.
    wcześniej wszystko śmigało jak należy i dołączanie do gry i host
    na routerze wysypało się wszystko.
    pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum