1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupiony xbox na allegro z przeróbka ale chyba jej nie ma help!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kanonierzyk, Grudzień 3, 2012.

  1. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    WITAM!!!
    Kupiłem niedawno xboxa 360 z końca 2006 r. podobno ma LT 2.0 w co zaczynam wątpić ponieważ wypaliłem swoją pierwszą płytkę wybrałem taki stary tytuł żebym miał pewność że to XGD2 a IMPORT TUNER CHALLANGE gra się pobrała wszystko fajnie no i przepuściłem ją przez abgx360 wszystko zielono więc ok ale podobno on dogrywa topologie do LT 3.0 noto potem xbox backup creator wgrałem topologie do LT 2.0 no i tu też sukces noto wypaliłem płytkę img burnem ustawienia z internetu pod XGD2 nagrywarka toshiba nówka ma około 2 tygodni płytka verbatim którą wszyscy polecają no i gites płytka się wypaliła więc się bardzo ucieszyłem biegnę z płytką rozradowany do kloca wsadzam płytke i w okienku zagraj w grę informacje o grze i coś tam jeszcze noto daje zagraj w gre a tu **** "Nierozpoznano płyty"
    coś tam coś tam przetrzyj płytkę szmatką i pomyślałem że się zabije czy ten xbox jest przerobiony czy nie?? błagam o pomoc!!!!

    P.S
    Wysłane telefonem za szybkiego
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. delimos1

    delimos1 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    167
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Lubin
    Jakbys nie mial przerobki to by Ci pisalo : plyta z róznymi materialami , albo otworz napęd . Konsola przerobiona, na tej stronie masz dokladnie napisane jak nagrywac poszukaj poradnika .
     
  4. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli xbox jest raczej przerobiony bo już się bałem że nie bo w xboxie normalnie pisało zagraj w gre i jej nazwa tylko wyskakiwał błąd o którym pisałem sprubuję jeszcze raz nagrać dokładnie jak jest napisane na tym forum
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    MEGA OKAZJA X-360 (2796092851) - Allegro.pl - Wi

    To jest ten xbox i piszę że LT 2.0 więc juz sam nie wiem

    Chcę skorzystać z tego poradnika http://xboxforum.pl/dla-swiezakow-79/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-134487/ ale niestety nie mogę bo fotki w tym poradniku są strasznie małe i nic nie widać w LT 3.0 są wiekszę

    TigraTeam ty jesteś chyba doświadczony czy da się w jakiś sposób rozróżnić LT 2.0 od 3.0 czy tylko wypalenie płytki na 3.0 można sprawdzić?? bo mam jeszcze tylko 2 płyty .
     
  7. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    nie chce kolegi straszyć ale kupiłeś crap i niestety długo sie nim nie nacieszysz
     
  8. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    malwi wiedziałem co kupowałem i twój post nic nie wnosi do tematu jak wywali RRod to wywale go do kosza wielki mi problem a pozatym ma zainstalowane nowe chłodzenie więc ile pochodzi to tyle pochodzi...
     
  9. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dodam że napęd to samsung i czy jak przepuszcze obraz przez abgx360 i dogra się topologia to gra będzie gotowa pod LT 3.0??
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    do samsunga jest max LT+ 2.01 ale działają gry z LT+ 2.0 jak i 3.0
     
  11. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Noto ja już nic nie rozumiem :blue: ten xbox jest nieprzerobiony :( ??
     
  12. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    jesli samsung to obojetnie czy lt 2.0 czy lt 3.0 gra powinna polecieć bezbłednie
     
  13. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja nagrałem grę pod LT 2.0 i wsadzam ją do xboxa pokazuje się zagraj w grę klikam zagraj w grę a potem jest nierozpoznano płyty przetrzyj płyte szmatką coś tam coś tam i nie wiem czy ten xbox jest przerobiony i czy jest sens dalej próbować

    P.S
    Tak wiem jestem totalnym idiotą jeżeli chodzi o xboxa
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Kupiony xbox na allegro z przeróbka ale chyba jej nie ma help!!

    Bo nie zmienia się topologi przy grach xgd2, stąd cały problem. Na samsungu działa wszystko bez względu na tololgie. Więc przeskanuj obraz abgx i nagraj, wtedy będzie działać.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    DEXTER Jeżeli tylko to zadziała będziesz moim zbawcą!!!!!!!!!! robie już tak jak napisałeś
     
  16. Dj_Kris007

    Dj_Kris007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego! Xbox jest przerobiony, ale obrazu nie przepuszczaj przez xbox backup creator, ja nawet bym nie przepuszczał przez abgx... To dodawanie topologi dotyczy XGD3, a sam mówisz, że gra jest XGD2... I dlatego nie śmiga... Jak będziesz miał gre XGD3 wtedy możesz bawić się w topologie
     
  17. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Przez abgx radziłbym przepuścić ;) szkoda płytki, nigdy nie wiesz co ściagniesz, a dwa, że abgx obrazu na pewno nie zepsuje ;).
     
  18. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli moge mieć nadzieje że jak jutro zgram grę bez dotykania topologii to się uda?
     
  19. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nagrałem forze horizon pusciłem przez abgx360 topologi nie dotykałem nobo po co skoro mówicie że na samsungu działają LT 2.0 i LT 3.0 i znowu to samo nierozpoznano płyty

    interfejs główny konsoli to 2.0.155574.0 pisze to bo wygląda mi na jakiś nowy
     
  20. kanonierzyk

    kanonierzyk Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2012
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    z XGD2 jest tosamo niech ktoś pomoże bo jak nie pomoże to pujde na miasto z tym xboxem i dam go jakiemus biednemu albo wywale go przez okno

    A i napęd strasznie warczy przy piratach
     
  21. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Albo jakaś mega stara przeróbka,źle nagrywasz,albo oddaj go biednym,tak jak mówisz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum