1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno dysku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gwozdek, Grudzień 12, 2012.

  1. Gwozdek

    Gwozdek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam drobne pytanko. Przymierzam się do kupna dysku 60GB do mojej konsoli Xbox 360 (w wersji fat). Konsola jest przerobiona, a nie ukrywam, że jednym z powodów, dla których zdecydowałem się na zakup dysku jest możliwość emulowania gier z pierwszego Xbox'a. I tu właśnie dochodzę do sedna sprawy. Jak już wcześniej wspomniałem, konsola jest przerobiona, a w internecie przeczytałem, że aby odpalić grę z Xbox na Xbox 360 trzeba podpiąć się do sieci, aby pobrał się darmowy emulator. Nie chcę ryzykować zbanowaniem konsoli i brakiem możliwości zapisywania gier na dysku, więc moje pytanie brzmi: czy jest jakiś sposób, aby wgrać emulator poprzez pendrive'a, lub jakiś inny nośnik?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Dysk możesz podmieniać miedzy konsolami. Ja nawet od fata włożyłem do slimki i działa tylko format na początku bez neta .
     
  4. Gwozdek

    Gwozdek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra, ale nie mam dostępu do nieprzerobionej konsoli, aby to właśnie na niej pobrać emulator.
     
  5. Gwozdek

    Gwozdek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam. Wypowie się ktoś jeszcze?
     
  6. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    a może byś określił co kryje się pod pojęciem przerobiona konsola.
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    emulator mozesz wgrac z plyty albo pena
     
  8. Gwozdek

    Gwozdek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ogólnie rzecz mówiąc napęd jest przerobiony i czyta pirackie wersje gier. Tyle mi na ten temat wiadomo, gdyż nie jestem specjalistą od tych spraw.
    !TigraTeam, powiesz mi może gdzie mogę pobrać taki emulator?
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    wyśli maila na pm to Ci podeśle
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    poza tym microsoft już od dawien-dawna nie blokuje dysków a na chwilę obecną przeróbka LT 3.0 jest bezpieczna w sieci.
    a jak się boisz to włóż jakąkolwiek oryginalną grę do napędu (od xbox1, jesli oczywiście masz) i zaktualizuj emu
     
  11. Gwozdek

    Gwozdek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trochę odkopię. Mam już dysk, teraz moje pytanie brzmi: jak mogę wgrać emulator za pomocą pendrive'a? Jak wklejam go normalnie przez komputer, to potem muszę i tak czyścić pendrive'a, aby sie dostosował jako pamięć "zdatna do użytku" dla konsoli.
     
  12. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    sformatuj sobie na komputerze pendriva na fat32 i nagraj emulator ... pozniej przegraj go na konsole

    jesli znów będzie problem z dostosowaniem, zrob to i dopiero nagraj emulator z kompa,a pozniej na konsole
     
Wczytywanie...

Poleć forum