1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno konsoli - totalny świeżak, proszę o radę :-)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Niko, Wrzesień 10, 2010.

  1. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Witam serdecznie,

    mianowicie jestem totalnie nie obeznany w temacie konsol, moją jedyną w życiu to był pegazus wersja batman z kułkami :p. Teraz mam pytanie jako że chciałbym pograć sobie w nowe gry a modernizacja kompa jest sporo bardziej kosztowna postanowiłem zakupić xbox'a 360 arcade.

    Upatrzonego mam tego: X-BOX360 ARCADE GW 36 M JASPERLT (1223705203) - Aukcje internetowe Allegro

    Gratis dostanę przeróbkę na LT 1.1 oraz gwarancję ich firmy 24 miesiące.

    Czy to dobry wybór? czy nie będę mieć problemów z grami ściągniętymi np z toreentów? :)

    thx. za odp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Dobry wybór, zagrasz we wszystko.
    Jak masz troszkę więcej funduszy to rozejrzyj się za wersją elite z dyskiem, przydatna rzecz.
     
  4. NonbankSpace

    NonbankSpace Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 13, 2010
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowa Sól
    Ja Ci bym polecał kupić zwykła konsolkę a potem zdecydował byś czy chcesz przerobić
    Oczywiście Elitke 120Gb albo Slima 250
     
  5. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Dobrze jest. Jeśli chcesz piracic, to polecam Ci dysk 60GB. Nie przepłacaj za Elite, bo placisz za kolor i chromowane wykonczenia. Kup na Allegro dysk 60/120GB albo przerob dysk WD pod 360(na forum jest poradnik). Wyjdzie Cie na pewno taniej, niz elite, bo ten zestaw jest naprawde dobry.
     
  6. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    tylko ze premiuma juz nie kupi bo nie ma, tylko uzywki a dysk sam dokupic to jest troche nieoplacalne
     
  7. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Niestety nie mam tyle kasy, aby kupić elite. Dziękuje za rady, w przyszłym miesiącu jak tak mocno potrzebny dokupię ten dysk.
     
  8. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    No ale popatrz. Elite kosztuje 900zł nowy. Z allegro ta konsola - 699,00 zł za sztukę. Ok, jesli chce dysk 120GB to zaplaci troszeczke. Ale generalnie moze kupic sobie dysk 500GB za 80zl z serii WD i skonfigurowac go pod Xboxa i bedzie wykorzystywal 250GB za 3/4 ceny tej pojemnosci. Takze na pewno sie oplaca.
     
  9. lolelitaman

    lolelitaman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja sobie kupiłem xboxa elite z dwoma padami przerobionego i kilka bonósów za 800 zł w bardzo dobrym stanie i po 4 miesiącach ostrego grania z kumplami moge powiedzieć że sie trzyma (zapomniałed dodać że to jasper) dysk wedłóg mnie jest potrzebny czasem wkurza głośna praca nośnika jakto mówią łap okazje ! Xbox360 Elite 120GB HDD !! od SuperSprzedawcy ! (1205676798) - Aukcje internetowe Allegro albo http://allegro.pl/xbox360-elite-120-gb-gamestacja-wawa-i1215242209.html lub http://allegro.pl/xbox-360-elite-jak-nowy-120-gb-z-grami-i1222061661.html pozdro
     
  10. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    @up no ok. ale Pan nie napisał czym przerobiona, czy grana na live, pewnie jest oflagowana = brak gwarancji + murowany ban.
    A w tej 1 aukcji sa nieprzerobione i na zyczenie klienta mozna wgrac LT1.1
    Takze, co lepsze?

    btw polecam ci slownik j.polskiego, bo masz niemałe problemy z pisownią
     
  11. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
  12. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    @Niko, przepłacasz. 20GB dostaniesz za 50zł. Ale jest minus - 20GB = 2 max 3 gry.. A jak bedziesz piracil to z pewnoscia bedziesz mial z 20 lub 30 tych gier.

    http://xboxforum.pl/sprzet-f27/jak-podpiac-hdd-z-pc-do-xboxa360[bevs-bevt-beas-bjkt-bekt-velociraptor]-14421.html

    Popatrz na to. 250GB za tyle samo, co 20GB Microsoft.
     
  13. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Hmm jeśli 20GB to max 3 gry to jakim cudem pogram w gry mając wbudowane 256mb domyślnie? czy może właśnie nie pogram?
     
  14. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Chodzi o to,że jeśli chcesz, aby twoj naped zyl dluzej i gry ci nie wczytywaly tekstur w trakcie, to instalujesz ja na dysk i calosc jest czytana wlasnie z niego i jest szybciej i jest wygodniej. A karta pamieci, pozwala na zapisywanie gier i tworzenie profili
     
  15. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Aaa takie buty. To już wszystko wiem, dobra najpierw sobie kupię to co podałem, a za miesiąc będę myśleć o dysku. Dzięki wam za pomoc. A swoją drogą znajomy ma PS3 też z dyskiem chyba 120gb, i nie instaluje gier na dysku tylko normalnie z płyt gra już prawie 2 lata i niby wszystko działa mu ok, czy w xbox'ie ten napęd jest po prostu gorszy, czy pirackie płyty/gry szybciej go wykańczają? :)
     
  16. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    Niekoniecznie. Naped pewnie jest u niego na wykonczeniu, predzej czy pozniej padnie. A czy pirat, czy oryginal - nie ma roznicy. Wazne, ze naped pracuje. Jesli grasz dziennie po pare godzin, to rok i masz po nim. A pomysl nad dyskiem, bo na pewno nie pogorszy sytuacji,a polepszy :p
     
  17. Niko

    Niko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    43
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Jarocin
    Na pewno pomyśle, tylko po prostu w tym miesiącu nie jestem wstanie przeznaczyć więcej kasy, więc dokupię go dopiero za miesiąc. Także jeszcze raz dzięki za wszystkie rady i opinie pzdr :p można zamknąć jak coś temat ;-)
     
Wczytywanie...

Poleć forum