1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kupno konsoli.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez 8908, Grudzień 10, 2009.

  1. 8908

    8908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam,
    jestem zainteresowany kupnem xbox'a 360, jednak jestem zielony w tym temacie.
    jaka konsole na dzien dzisiejszy najkorzystniej kupic (procesor, naped, chlodzenie itp.) zeby wszystko chodzilo bez zadnych problemow. chcialbym zeby konsole szlo bezproblemowo przerobic (jaka przerobka najlepsza?) by mogla odtwarzac kopie zapasowe i przy tym nie przegrzewala sie, zeby caly ten proces nie powodowal uszkodzenia sprzetu.

    niby jedna nazwa ale wiele podzespolow. bardzo prosze o pomoc
    z gory dziekuje i pozdrawiam, Piotr
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Jasper nowa, co do przerobki to pytaj jaki ma naped jesli masz taka mozliwosc ;)
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jezeli chodzi o chlodzenie i zasilanie to falcon lub jasper

    napewno wersje z dyskiem min 60GB, a zalecam 120GB ( nie wiem czy chcesz kupic nowa czy uzywke).

    Kazdy naped da sie juz przerobic. Nie ma ze ta przerobka najlepsza a ta gorsza. Kazda ma swoje plusy i minusy :)

    reasumujac szukaj falcon lub jasper z dyskiem czyli premium lub elite. ew arcade i dysk dokupic.

    no i musowo z HDMI :)
     
  5. 8908

    8908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czemu tak zwracasz uwage na dysk? jak dla mnie wystarczylo by 20gb a nawet mniej
    ale jak juz mowilem jestem zielony.
     
  6. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dysk to dobra sprawa w konsoli , jeśli jesteś z tych którzy przechodzą gre całą od początku do końca to 20giga ci wystarczy , jeśli lubisz pograć trochę w jedną grę za chwile w inną itd to 20 jest mało . wchodzą 2 gry
     
  7. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Dysk 20 Gb jest za mały. Dla uzytkownika zostaje jakieś 13 gb więc zainstalujesz 1 może 2 gry.

    Żadna przeróbka nie uszkodzi Ci konsoli. Chyba że ktoś schani coś przy przeróbce.

    Zwróc uwagę na zasilacz jeżeli 150w to Jasper 175w to Falcon, a 203w to Xenon.
    Stare konsole z poczatku produkcji czli xenon, mialz problemy z chlodzeniem. Bylz bardziej awaryjne.

    Ps. Ja ci odradzam przerobke. Live jest duzo lepszy niz gra samemu.
     
  8. 8908

    8908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powiedzcie jescze cos wiecej o przerobkach. jakie sa oraz ich wady i zalety ew. jaka do jakiego procesora etc.
     
  9. ewernewest

    ewernewest Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Przeróbka nie wplywa na przegrzewanie sie konsoli . Jeżeli kupujesz nowa konsole to juz tylko Jasper [chyba] ;p. Jeżeli chodzi dysk to tak jak powiedzial japon , ja lubie pograc w kilka gierek;p wiec mam 120gb
     
  10. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Przeróbka zależy od napędu, a nie procesora. Polega na wgraniu flasha do napędu.

    Zalety:
    -oszczędzanie na grach

    Wady:
    -tracisz gwarancje
    -ryzyko bana
    -ban wiąże się z utratą multi i zablokowaniem dysku (można już odblokować)
     
  11. 8908

    8908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jezeli przerobie konsole i odwidzi mi sie, bede chcial pograc na live, da rade sciagnac przerobke? bede umial to zrobic sam? i pozniej ew. znowu wlaczyc przerobke.

    wiec jaki flash do jakiego napedu?
     
  12. Dixon37

    Dixon37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    szukaj na forum!!!
    W tej chwili używa się iXtreme. każdy jest odpowiedni dla innego napędu.
    Pewnie sobie poradzisz z ściągnięciem przeróbki i wgraniem jej z powrotem, ale nie jest to taka zabawa na 5 min. Musisz wyciągnąc napęd podłączyć pod pc i dopiero mozesz działać.

    Ps. Podziękuj kolegom że ci pomagają takim przciskiem "dziękuje"
     
  13. 8908

    8908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ostatnie pytanie ;)
    znalazlem taka konsole. do tego wzialbym przerobke + pad razem niecale 800zl
    jest to dobra cena? oplacalny interes?
    pozdrawiam
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    kolego wywalam temat a Ty zacznij szukać!

    Hitachi - najlepiej iX 1.51 - czyta WSZYSTKO
    Liteon i inne wg mnie iX 1.51/1.6

    A najlepiej poczekać na iX LT

    Na resztę pytań jakie masz najpierw poszukaj
     
Wczytywanie...

Poleć forum