1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno konsoli.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez .Mjut, Listopad 1, 2010.

  1. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Cześć. Aktualnie zastanawiam się nad kupnem konsoli, właściwie jestem już zdecydowany tylko jeszcze trochę mi brakuje zanim ją kupię. Chciałbym się dowiedzieć od Was kilku rzeczy:
    1. Jaką i gdzie kupić konsole?
    Warunki:
    *Nowa
    *Tania
    *Pewna(mniej awaryjna)
    Oczywiście pisząc tania nie miałem na myśli nowej konsoli za 500zł. Chcę się dowiedzieć za ile mogę kupić nową, najtańszą konsolę która będzie mniej awaryjna, będzie gwarancja. Konsoli nie będę przerabiał, do gier mam dostęp ponieważ kilku znajomych ma tą konsolę. Na razie chcę czystą konsolę(tj. Bez dysku, headsetu).
    2. Lepiej kupić konsole przed/w czasie świąt, czy po nich? Jak będzie z cenami?
    3. Mam zwykły telewizor(ze złączem euro) i czy w zestawie będzie takowy kabel, czy muszę dokupić?
    4. Czy konsolę można podłączyć do monitora laptopa(Acer Aspire 5737z)?
    5. Jak jest z podłączeniem internetu? Mam modem Livebox.
    6. Jak jest z gwarancją? Wszelkie awarie zgłaszać do Microsoftu, czy też do osoby/firmy która mi ją sprzedała?

    Jak na razie mam tyle pytań. Możliwe, że jakieś jeszcze dojdą. Za każdą odpowiedź dziękuję! ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. batman17

    batman17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    186
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    1.Allegro, MM, saturn, RTV euro AGD itd... wydatek to koło 800 zł jeśli chodzi o xboxa slima z 4GB pamięci, bo bez dysku nie wiem czy dostaniesz jakąś nówkę.
    2. Tego niestety Ci nie powiem :) .
    3. Tak będzie taki kabel w zestawie.
    4. Chyba tak...
    5. Podłączasz do xboxa kablem ethernet i powinno śmigać .
    6. Raczej do MS ...
     
  4. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Chciałbym kupić konsolę Fat, Slima kupił znajomy i po tygodniu mu się spalił.
    Jak myslicie, do 700zł wyciągnę coś na Allegro nowego?
     
  5. barteq121

    barteq121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na spokojnie :) na allegro nowego arcade jaspera można kupić za 650zł a nawet za 599zł jest :)
     
  6. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Mógłbyś zarzucić linkiem? :> I mam kolejne pytanie, pewnie dla Was głupie. W laptopie mam Wyjście HMDI, nie wejście, więc raczej tym sposobem nie podłączę xboxa do monitora lapka..
     
  7. TeX

    TeX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. randnd

    randnd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    310
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kielce
    Najlepszym rozwiazaniem to znalezc wsrod znajomych jakas konsolke do kupienia. Pewniak.
     
  9. barteq121

    barteq121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Czyli taka za 599zł się opłaca? Nie chcę używanej. Kupno od kolegi raczej odpada, jeden ma zbanowaną, jeden bez gwarancji a jeden nie chciałby sprzedać. Ja chciałbym grać online, dostęp do gier mam. Na razie kupiłbym czystą konsolę, a później kupił kilka rzeczy takich jak dodatkowy pad, headset czy dysk. Jak na tę chwilę mam 250zł, jutro jakieś 300 dostanę więc mógłbym zamówić już konsolę. Czytałem gdzieś, że laptop/komputer może służyć za modem do Xboxa, czyli jeżeli na laptopie mam internet, to mogę przez kabel się połączyć z laptopem - to prawda?
     
  11. AiZo

    AiZo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    456
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    KrakĂłw, Poland
    Tak, prawda. Ale laptop będzie musiał być włączony jeżeli będziesz chciał mieć internet na konsoli. To nie router.
     
  12. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    Nie wiem co robił twój kumpel, że tak się stało, ale mniejsza z tym . (mam slimkę od 3 miesięcy i działa ok)
    Jak nie chcesz kupić slima, kup Elite (kolega ma i poleca, jego elite przeżył tygodniowy klasowy obóz, więc wytrzyma granie 15 godzin na dobę przez tydzień bez problemu :D)
    Elite kosztuje ok. 700-800 zł
    Dodają do niego kilka gierek... W slimce nie dostałem niestety żadnej ;/


    Livebox to internet bezprzewodowy, o ile się nie mylę. Możesz kupić adapter wi-fi do xboxa i mieć neta :)
    W slimie nie trzeba kupować adaptera, bo wifi już jest wbudowane

    Btw, jak pomogłem, to daj "dziękuję" .
     
  13. Gears6542

    Gears6542 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    88
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
  14. Gumis1985

    Gumis1985 Banned

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków, PL
    A kablem to nie łaska wspomnieć??

    Żenujące....
     
  15. magik8

    magik8 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Nie chcę elite, chciałbym na razie kupić Arcade, później dokupić dysk i inne 'pierdoły'. Do gier dostęp mam, zależy mi na tym, abym konsolę miał jak najszybciej, na przerwę świąteczną. Do tej przerwy na pewnio nie uzbierałbym 800zł. Czyli ta konsola za 599zł jest dobra? Inne kosztują o 50-100zł więcej dlatego też pytam.
     
  17. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    No tak, żenujące... Bo ktoś wcześniej napisał o kablach do livebox'a, proszę PANA
     
  18. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    Wersja arcade jest mocno awaryjna, chociaż jak będziesz dbał to może ci działać kilka lat .. Wg mnie dozbierałbym jeszcze trochę i kupiłbym elite albo slim 4gb. Slim jest podobno "bezawaryjne", nie wiem czy to prawda, ale ja jak dotąd nie miałem żadnych problemów. Jak wcześniej napisałem, elite też jest niezły. Jego minusem jest to, że dość głośno chodzi (arcade też)
     
  19. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Czyli wezmę Arcade. Głos to mniej ważna sprawa, gwarancja jest. Jeśli można to proszę nie zamykać tematu - pewnie jeszcze o coś zapytam.
    Jak na razie dzięki wszystkim za odpowiedzi. :>


    Pozdrawiam.
     
  20. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Witam ponownie. Z góry przepraszam za double post.
    Właśnie wróciłem z Carefoura, była tam konsola za 699zł. Jednak nie wiem jaka jest tam płyta. Można to sprawdzić na opakowaniu, czy coś? Nie chciałbym trafić na tą 'felerną płytę'.

    Pozdrawiam. ;)
     
  21. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    W MEDIA MARKT jest Arcade za 749 + dodatkowy pad.
     
Wczytywanie...

Poleć forum