1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno nowego Xbox'a i Flash.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez QQxQ, Czerwiec 24, 2010.

  1. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    Hej

    Wiec tak dowiedziałem się ze najlepiej kupić konsole z data 03.2009 do 07.2009 bo wtedy "raczej sam przerobie se w domu" i będzie to Jasper czy to prawda?

    W sklepach chyba już nie dostane z taka datą? wiec pozostaje szukać na allegro??

    Czy Arcade czy Elite to na jedno wyjdzie dysk to dodatkowy koszt do Arcade no a Elite jest ładniejsza . .

    Czy dysk w Xboxie jest mocno wykorzystywany czy tylko sporadycznie przez gry tak jak to się ma w PS3?

    Na allegro też widzę Nowe konsole z możliwością przerobienia np. iXtreme 1.7 albo LT v1.1 nie czaje o co biega i które jest lepsze.

    Jeśli kupie konsole przerobiona to później będę mógł sam wydobyć key i zmienić soft w napędzie?





    Dziś byłem w Avansie w moim mieście i trafiłem na Xbox'a Falcon nowy z gwarancja no ale drogo jak na Arcade no i na dodatek falcon za 770Zł... Data 2008
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dysk jest wykorzystywany do odczytywania profili, gier, filmów itp.
    LT jest jak na dzień dzisiejszy niewykrywalne.
    Najlepiej zapytać sprzedawce o dvdkey. Ale można też odczytać samemu.
     
  4. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Tak, konsole od września 2009 posiadają już napęd liteon v3 którego sam nie zrobisz w domu.

    Może Ci się udać dostać w sklepie jeszcze, teraz są promocje z Carefour i nowy arcade za 600zł ale trzeba patrzeć na datę produkcji.

    Czy arcade czy elite to kwestia jaki kolor chcesz bo cena będzie podobna, no może w elite dostaniesz jakieś gry jeszcze.

    Jak zainstalujesz grę na dysku to xbox nie odczytuje nic z dvd, co jest lepsze dla lasera napędu. A drugi powód to konsola chodzi ciszej.

    Ostatnia wersja iXtreme to jest LT 1.1. Niektórzy sprzedawcy piszą że to 1.7 ale naprawdę nazywa się to iXtreme LT 1.1.

    Jeśli kupisz konsolę z sierpnia lub lipca 2009 to może Ci się uda trawić na napęd liteon v2 który możesz w domu przerobić poprzez kabel sata w pc, jak masz liteon v1 to musisz zrobić sobie probe/spera(jest poradnik na forum).

    770zł za falcona to przesada. W podobnej cenie to możesz już znaleźć elite.
     
  5. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    Znalazłem konsole z data 06.2009 nowa i niby ma napęd v2.
    Czyli V2 sam przerobie bez Probe itp?
    Opłaca się za 980 Elite koleś oferuje ze przerobi ale wolał bym sam bo nie chciał bym żeby ktoś się w niej grzebał.
    Bo i mogę z V3 kupić i koleś też przerobi.
    A jak bym miał już klucz z przerobionego v3 to jak bym chciał wgrać inny FW do napędu to mogę bez tego probe itp?
    A jak się ma probe to trzeba i tak lutować?
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jak w zyciu tego nie robiles to lepeij niech ktos ci zrobi.
     
  7. DeathAngel

    DeathAngel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Takie pytanko - czy jakby wyszedl na przyklad 1.2 LT to czy wymagalby posiadania oryginalnego klucza napedu? Bo kupilem XBoxa przerobionego i nigdzie tego klucza nie otrzymalem.
     
  8. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Nie da się wgrać inaczej flasha jeśli nie masz klucza napędu. Klucz musisz odczytać z napędu albo poprzez probe/spera a jak nie to cięcie ścieżek. Ja swój klucz mam odczytany też z przerobionej konsoli i zrobione 3 kopie na wszelki wypadek.

    W twoim przypadku podłączasz napęd do sata w pc a zasilanie z konsoli bierzesz.
    Tacka do połowy wsunięta, a w jungleflasher dajesz "dummy form ixtreme" i sam ci odczyta bez żadnych narzędzi potrzebne pliki.
     
  9. DeathAngel

    DeathAngel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale na razie wole sie w to nie bawic, zeby czegos w konsoli nie zepsuc. Jakby wyszla nowa przerobka, to wtedy bede o tym myslec ;f
     
  10. QQxQ

    QQxQ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 23, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsk Podlaski
    Jak poznać konsole z polskiej i angielskiej dystrybucji są jakieś różnice?

    -=DEXTER=-
    Spoko jeśli wystarczy sam pc z satą to sobie poradzę.
    Nie takie rzeczy już robiłem ;]
    Po za tym każdy musiał spróbować żeby teraz przerabiać dla innych.

    Czy tu się by opłacało kupić ? http://vega.shop.pl/vega/index.php?8,pl_xbox-360-elite-120-gb-ixtreme-lt-1.1
     
Wczytywanie...

Poleć forum