1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno pierwszego Xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez erasmous, Luty 6, 2014.

  1. erasmous

    erasmous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Jako, że to mój pierwszy post Witam Wszystkich!

    W związku z tym, że moje PS3 umarło i już do mnie nie wróci postanowiłem kupić sobie Xboxa 360 i przerobić go (albo kupić przerobionego) za pomocą RGH. I tu rodzą się pytania:
    1. Czy bardziej opłaca się kupić Xboxa już przerobionego czy kupić go Xbox 360 4GB - gra, wymagania, cena - sklep Muve.pl (btw. czy można go przerobić?) i po tym wysłać do przeróbki?
    2. Czy gdy będę miał już RGH będę mógł grać w gry z PS3? (nie wiem czy sobie to wymyśliłem, czy gdzieś przeczytałem ale zapytać nie zawadzi)
    3. Czy można cofnąć przeróbkę?
    4. Czy jak będę miał przerobionego xboxa będę mógł wejść do internetu (wiem, że do xbox live nie) ale chodzi mi o Facebooka itp.?
    5. Jak jest z kodekami na xboxie? Jakie formaty filmów/muzyki odtwarza?
    6. Czy można mieć i RGH i LT 3.0 czy LT +3.0 bo czasami on-line bym pograł.
    To chyba by było na tyle ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Cześć,

    1. Jak chcesz i tak przerobić to lepiej kupić juz przerobionego, tym bardziej że można kupić nową konsole już z RGH
    2. Niee ;-)
    3. RGH można, ale dużo zabawy z tym by było... Z resztą gwarancji i tak już nie masz od MS
    4. Przeglądarki jako takiej nie ma, można jedynie zainstalować jakąś dystrybucje linuxa.
    5. Xmplayer, odtwarzacz filmów na RGH, zobacz jakie formaty obsługuje
    6. Możesz mieć RGH i LT razem ale na XBL i tak nie pograsz, na RGH jedynie w gry które obsługują systemlink pograsz online, chyba że dual nand wtedy masz RGH i możesz grać na XBL.

    Wysłane z mojego Live With Walkman przy użyciu Tapatalk 4
     
  4. erasmous

    erasmous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy TEN byłby dobry? Chodzi mi o wersję, cenę itp.
     
  5. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. pumkq

    pumkq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
  7. erasmous

    erasmous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy gdzieś nie doczytałem ale na zdjęciu widzę tylko dysk 250GB. Po 2 nie mogę używać dysku zewnętrznego pod usb (1TB) na gry, save itp,? Na RGH nie ma jakiegoś trybu sieciowego specjalnie dla tej przeróbki?
     
  8. suhacz1989

    suhacz1989 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    123
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możesz dysk zewnętrzny tylko kilka nowych tytułów np GTA V wymaga dysk wewnętrzny. Jak jest napisane 500 gb to taki będziesz miał. A zdjęcia są uniwersalne które wystawia do różnych aukcji.
     
  9. erasmous

    erasmous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze jedno pytanie. Czy jest możliwość podłączenia x'a do monitora z wejściem d-sub i wyprowadzenia dźwięku na wejście 3,5mm? Z playem próbowałem tak zrobić ale po kupnie jakiegoś konwertera monitor niby dostawał sygnał ale nic nie wyświetlał a na innym nawet na najmniejszej jakości i rozdzielczości było za duże odświerzanie. Monitor nie posiada HDCP.
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  11. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Kabel VGA polecam od m$ bądź BigBen, na innych jest znaczna utrata jakości wyświetlanego obrazu

    Wysłane z mojego Nexus 7
     
  12. erasmous

    erasmous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki to jeszcze jedno pytanko. Jak kupię x'a z RHG to będę mógł odpalać oryginalne gry? Bo kumpel ma parę a po co je pobierać skoro ma już je na płycie. Np. jakbym pożyczył Red Dead Redemption to czy mógłbym sobie je zgrać z oryginała na x'a, płytę mu oddać i grać?
     
  13. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Oczywiście że tak! To jest właśnie ten plus. A jak ma oryginalne gry to tym lepiej bo nie musisz mieć przerobionego napędu.

    Pomogłem? Daj przydatne! Dziękuje!
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  14. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak. Jest taka opcja "DVD Extract" w FSD, wkładasz płytę, odpalasz tą opcję i potem gra ci się wrzuca na dysk - potem możesz grać bez płyty.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  15. erasmous

    erasmous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2014
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeszcze mam pytanko. Nie można tak zrobić, żeby zaemulować jedną partycje dysku zewnetrzenego jako wewnętrznego? Bo ktoś mówił, że np. GTA V nie odpadli się na pamięci zewnętrznej co jest dziwe do kolega miał xboxa 4gb nieprzerobionego i normalnie grał z pendrive.

    I jakie strony polecacie do ściągania gier? Jak nie można w tematach się wypowiadać to wyślijcie PW byłbym bardzo wdzięczny ;)
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak masz pendrive np. 32GB to w ustawieniach NXE dostosujesz np. 16GB. Wtedy masz tak jakby partycję "wewnętrzną" 16GB na którą wrzucasz content a drugą "zewnętrzną" na którą wrzucasz przerobiony obraz ISO do XEX lub GOD.

    Marketplace.xbox.com
     
Wczytywanie...

Poleć forum