1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez EricPL, Grudzień 7, 2010.

  1. EricPL

    EricPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam planuje kupić Ixa ale nie wiem jaki kupić aby móc go później przerobić na co patrzeć jaki numer serial czy jaki procesor ma w sobie?? Proszę o parę podpowiedzi. Z góry dziekuję
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Kazdy sie nada do przerobki. Z tym ze jeden bedzie w tej przerobce tanszy drugi drozszy.
     
  4. asagy

    asagy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kamień Pomorski
    Raczej X360 Elite jeżeli chodzi o przeróbkę, ale Premium też się nada.
     
  5. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    Niekoniecznie, jeśli kupi sobie premium dobrego i jakiś dysk o pojemności np: 20Gb też się na da, istotne jest to przy kopiach gier by nie chodziły w napędzie cały czas tylko spokojnie odpalić sobie grę z dysku ;)
     
  6. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Ale głupoty opowiadasz asagy. Co ma ELIT i Premium do przeróbki?? Przecież to zależy jaki masz napęd w konsoli.

    A czy planujesz kupno nowej , czy używanej konsolki?
     
  7. EricPL

    EricPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Planuje kupno nowej konsoli oczywiście
     
  8. EricPL

    EricPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co to jest ten jasper to jeszcze co innego czy jak ?? jestem ciemny w tym troche
     
  9. 290292

    290292 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Świecie
    Najlepiej kupic z jasperem, obecnie jeśli sie niemyle all leci na jasperze, jeśli masz zasilacz 150W o Jasper.
     
  10. EricPL

    EricPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. djcargo

    djcargo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie,
    stoję przed zakupem Xboxa i mam dylemat. Przejrzałem forum i ciężko było znaleźć jednoznaczną odpowiedź.

    Mam dwie opcje:

    1) Xbox Slim 4Gb - np. w morele.net za 689 zł
    2) Xbox Slim 250 Gb - cena ok. 950 zł

    Różnica w cenie to 260 zł. Różnice w wyposażeniu to oczywiście dysk i headset (który do czegoś mi się w ogóle przyda - poza tym chyba jest na kablu?).
    Dyski 250 GB specjalnie przygotowane pod Xboxa kosztują na Allegro ok. 180 zł (z tego co wyczytałem można je włożyć do konsoli bez utraty gwarancji i nawet w wersji 4 GB, jest przygotowana zaślepka itd.).

    Te dyski to WD Scorpio Blue, które można kupić normalnie po 150 zł, tylko bez partycji. Czy po włożeniu takiego dysku do konsoli - konsola sama go nie przygotuje pod siebie? A jeżeli nie to czy istnieje możliwość samodzielnego przygotowania takiego dysku poprzez włożenie go do laptopa i uruchomienia jakiegoś programu z płyty CD, który by to sam zrobił? Nie uśmiecha mi się płacenie za samą usługę partycjonowania dysku...

    No i czy warto jest w ogóle kupować wersję 250 Gb? Kupując nawet dysk za 180 zł - w kieszeni pozostaje jeszcze 80 zł - czyli pół roku gry na Live :)
     
  12. JuNy

    JuNy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olsztyn
  13. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Ja osobiście już bym nie kupił "starego" Xboxa360. Nie ważne jaka płyta i tak prędzej czy później padnie. Poszedł bym po SLIMa , lecz jeszcze nie teraz. Poczekał bym jeszcze trochę , by wyklarowała się sytuacja co do LT+ na SLIMa (podobno do świąt ma być). No chyba , że będziemy jechać tylko na oryginałach.

    Co do wyboru to jak najbardziej z dyskiem 250GB , lecz również nie wiem czy sam bym go kupował , czy w oryginale. Nie wiem jak tam plomby i czy można samemu wymienić (nie chodzi mi tu o fizyczne włożenie , lecz o utrate gwarancji). Wiadomo za tę różnicę w cenie to prawie 500GB można kupić. Lecz jeśli już by była przeróbka napędu to i montaż dysku i tak później kombinacja jeśli chciałbym go odesłać na naprawę gwarancyjną.
     
  14. Croxite

    Croxite Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    I tu się mylisz, ponieważ jest ważne jaka płyta główna. Owszem Zephyr/ Xenon to się zgodzę, Falcony były już dosyć dobre. Natomiast te z płytą główną Jasper są praktycznie bezawaryjne, chyba że ktoś nie umie dbać to już inna sprawa, więc nie pisz głupot...
     
  15. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    UP

    O jakim dbaniu mówisz?? O dokupieniu podstawki chłodzącej bądź dodatkowych 3 wiatrakach dodawanych z tyłu konsoli , o wietrzeniu pomieszczenia w czasie grania , o graniu tylko pół godziny i robieniu przerwy 2 godziny o stawianiu jej pionowo , bądź poziomo, bo takie bajki krążą po forach.... Wiadomo jak zamkniesz ją w szczelnej półce to szlag ją trafi. XBOX360 jest fabrycznie spier....ny i tyle. Sprzęt ma działać , a nie , że ja by móc cieszyć się sprzętem muszę modyfikacje wprowadzać , aby działał przez rok. Wiadomo trochę przesadzam , ale nie dużo. Mam napisanych mało postów , ale naczytałem ich dużo i nie ma reguły. Jeden chwali FALCONA bo mu działa 2 - 3 lata , a innemu już 2 razy reballing robili i są tacy co bez naprawy jadą na XENONAch. Nie mówie , że JASPERy nie są najlepsze , bo tak jest. Najmniej sie grzeją , mniejsze zużycie prądu , wiadomo , technologia wykonania GPU I CPU. Lecz i tak uważam , że prędziej czy później ich 3rrod zeżre.
     
  16. Croxite

    Croxite Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    CHodziło mi o trzymanie jej w odpowiednim miejscu (nie ważne czy pionowo czy poziomo tu przyznam rację). Żeby wokół niej było parę cm wolnej przestrzeni. Nie żadne tam podstawki .
     
  17. EricPL

    EricPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak panowie to oczywiste ale czy idzie przerobić każdą konsole czy trzeba patrzeć jaką ma płyte czy laser czy jak to jest ??
     
  18. Croxite

    Croxite Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
  19. djcargo

    djcargo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Byłbym wdzięczny jeszcze, jakby któryś z Was (zorientowanych w temacie) odpowiedział na moje pytanie czy kupić Slim 4GB+dysk dołożyć, czy od razu 250GB i czemu?
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc!
     
  20. netheril

    netheril Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zeby nie tworzyc nowego tematu to tu spytam :p

    jak sadzicie: po swietach ceny slimow pojda w dol czy jednak sie utrzymaja takie jak sa? :D bo zastanawiam sie nad slimem i nie wiem czy warto czekac oczekujac obnizki cen
     
  21. djcargo

    djcargo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    @up up
     
Wczytywanie...

Poleć forum