1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez wisniajp, Luty 28, 2008.

  1. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Jest to mój pierwszy post na tym forum. Nie jestem zbyt obeznany w tematyce konsoli, ale planuje kupić XBoxa 360. W związku z tym mam pare pytań. Wiem, że niektóre pojawiały się już na tym forum, ale na większość pytań nie było odpowiedzi, lub odpowiedzi były typu: "Kup Elite, jest mega super itd.". Dlatego chciałbym zebrać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania w tym topicu.

    1. Czy wersja Arcade ma nowe chłodzenie oraz procesor 65 nm ?
    2. Czy we wszystkie gry można grać bez dysku twardego (interesuje mnie głównie GTA 4) ?
    3. Czy memorka dołączana do Arcade (256 MB) wystarczy do grania Single (jeżeli odpowiedź na poprzednie pytanie będzie pozytywna) ?
    4. Czy jest możliwy flash dowolnego napędu w XBox'ie bez utraty gwarancji ? Jeżeli tak, to na jak to działa ?
    5. Jaką przeróbke najlepiej wybrać jeżeli nie ma zamiaru się grać w Multiplayer ?
    6. Jakie są funkcje HDD oprócz zapisywania savów ?

    Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Poszukał byś to byś znalazł odpowiedzi ale:

    1. TAK
    2. Na X360 Praktycznie wszystkie, jak chcesz zagrać w gry z XBOX'a (1) to musisz mieć HDD
    3. Tak wystarcza
    4. TAK i NIE , Można niby nie uszkodzić plony ale jest szansa że Microsoft nie uzna gwarancje, a więc ruletka :p
    5. Xtreme
    6. Do ściągania Demówek i Gierek z XBOXLive , zapisywania muzyki, zdjęć, itp
     
  4. Majcher997

    Majcher997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2007
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    2. Teoretycznie można, ale praktycznie to nie możliwe, bo za każdym razem rozpoczynasz od początku
    3. Tylko do grania raczej starczy, ale dysk to większy komfort moim zdaniem ;)
    4. Niby jest, to zależy od flashującego jak on to zrobi.
    6. Możesz mieć filmiki, muze, trailery, dema.
     
  5. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Czyli w GTA 4 spokojnie będę mógł sobie pograć na memorce 256 MB (i oczywiście zapisywać stany gry) ? Słyszałem jeszcze opinie, że mając HDD gry chodzą szybciej. Czy to prawda ?
     
  6. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Do GTA 4 Starczy na pewno ale jak wyjdą dodatki do gry [oczywiście płatne] na Marketplace to niestety potrzebny będzie dysk żeby te ów dodatki pobrać !


    Jak masz HDD to nieznacznie gry szybciej się wczytują, ale to w okolicach 1-3 sek - na dysku zapisują się pliki więc za każdym razem konsola nie musi ich szukać na DVD
     
  7. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Podejrzewam, że do czasu wyjścia dodatków HDD bym sobie dokupił (o ile kupię Arcade). A jeżeli miałbym sflashowany napęd i chciał pobrać te dodatki to załapałbym bana (przyjmując, że mam zwykły Xtreme) ?
     
  8. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Za korzystanie z Marketplace (Pobieranie Dem, Filmów ...) rzadko dostaje się Bany, ale można dostać :p

    Już lepiej mieć iXtreme 1.4 niż zwykłego Xtreme

    Dysk (20GB) bez problemu dokupisz na allegro za 190 - 230 zł

    Moim zdaniem lepiej kupić Arcade bez dysku niż Premium 90nm
     
  9. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    No po informacjach od Ciebie stwierdziłem, że chyba tak zrobię. Premiuma bym kupował tylko 65nm. A za tą kase wolę sobie dokupić kabel VGA do monitora i drugiego pada (dla brata). A wiesz może jak z dostępnością Arcade. Byłem u mnie w Opolu w MM i w Realu i były Core i Premiumy (nie wiem jaka wersja) ?
     
  10. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Teraz nie wiem, jak ja kupowałem w Styczniu to w ogóle nie mogłem najechać Arcade w końcu znalazłem na allegro - zapłaciłem 999zł z przesyłką kurierską.

    Z Konsolki zadowolony jestem ;D
     
  11. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Jeszcze takie jedno pytanko. Po przeróbce tracę niestety gwarancję. W przypadku awarii, np. RoD ile będzie kosztować mnie naprawa? Chyba, że znacie jakieś inne sposoby ? :D
     
  12. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Jak masz roda to są różne metody

    - Towel Trick, Heat Gun Trick, Przyklejanie gumki - myszki do Pamięci GPU,

    Jednak ja rade oddac do serwisu !

    Na allegro są oferty napraw po RoD - ok 200zł ale można trafić taniej
     
  13. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Towel trick i Heat Gun to tylko pogarszanie stanu konsoli... Nawet nie probujcie bo to sie zle skonczy dla was jak i waszego portfela. Nie wiem jak jest z gumkami... wydaje sie byc wiarygodne
     
  14. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Gumki raz pomogą raz nie ale pewne jest to, że jest 0% uszczerbku na zdrowiu konsoli w przeciwieństwie to towela i heat guna.
     
  15. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    A jak teraz z awaryjnością XBoxa 360 ? Chodzi mi o te wersje z poprawionym chłodzeniem itd., bo napewno kupuję wersję Arcade.

    P.S

    Czy w wersji Arcade są montowane już zasilacze 175W ?
     
  16. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    tak montowane są 175 a raczej dołączane, a co do awaryjności to są na pewno mnie awaryjne, mniejszy rozmiar, mniejsze napięcie, mniej grzania.
     
  17. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    spike200, no tak mniej grzania ale wokół CPU, a co z GPU? I tu właśnie jest pies pogrzebany bo to najczęściej się GPU odrywał i sygnalizowało ROD.

    PS. Możesz mieć konsole 90nm i będzie działać np. mój kumpel konsola od 2 lat i jak na razie 0 zawiech, to nie ma znaczenia czy masz 65nm (CPU) czy 90nm(CPU) bo i tak nadal masz GPU (90nm) jedynie co pomogło w zwalczeniu awaryjności Xboxa to wymiana chłodzenia i dołożenie jeszcze jednego radiatora :)

    PS2. tylko za prąd mniej zabulisz jak będziesz miał FALCON (175W) :p
     
  18. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Jak masz te CPU 65 nm to nizsza temp. W całej konsoli no i tez przez te radiatory. Przez cos chyba musi być ta mniejsza awaryjność ;)
     
  19. wisniajp

    wisniajp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 26, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Przeglądając jakieś strony i fora dot. XBox'a 360 spotkałem się z wypowiedziami, że do niektórych gier (tytułów nie pamiętam) potrzebny jest HDD. Czy to prawda ? :|
     
  20. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Już się przecież o to pytałeś !

    NIE nie ma gier które wymagają HDD, jedynie nie wiem jak jest z dodatkiem do oliwiona bo nie wiem czy przypadkiem nie trzeba go na dysk instalować.

    Microsoft wspomniało że do planowanych gier (głownie MMO) dysk będzie wymagany - ale tych gier zarazie nie ma !
     
  21. Mr.Hankey

    Mr.Hankey V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Kupno XBoxa 360 - pare pytań.

    Czy w wersji Premium HDMI znajduje się kabel HDMI czy tylko konsola z takim wyjściem i kabel trzeba dokupic osobno?
     
Wczytywanie...

Poleć forum