1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno xbox'a 360

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez xbux, Grudzień 28, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. xbux

    xbux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    jestem świeżak i jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z konsolami, więc zapytam się na forum. Mam do dyspozycji 1500zł na konsole i monitor/tv - wiem, że są to ograniczone fundusze, ale cóż. Planowałem kupić wersje "arcade", a za resztę dokupić porządny tv bądź monitor. Teraz parę pytań - czym się różnią te wersję, poza tym że "arcade" nie posiada dysku? - jaką wersję najlepiej wybrać? - jak z kopiami gier, ile kosztuję taka operacja przerobienia, bądź flasha (wiem, że wtedy w necie nie grać, bo ban)? - jaka jest awaryjność urządzenia (starczy co najmniej na dwa lata)? - co jeszcze powinienem wiedzieć o konsolce przed zakupem?

    Z góry dzięki i pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najmniej psuja sie jaspery z wiadomych wzgledow (mniej sie grzeja i maja mniejsze zapotrzebowanie na prad). Pisałem juz na forum ze nowe jaspery arcade i elite z gra pure i batman maja liteona v3 ktory ciezko przerobic (ciezko znalezc kogos kto ci go przerobi). Mozna jeszcze znalezc wersje elite z gra forza3 ktore posiadaja naped liteon v2 i jego przerabia kazdy (prosta sprawa jak wie sie co i jak). Wszystkie jaspery maja hdmi. Roznia się tylko tym ze nie maja dysku a jedynie wbudowana pamiec 256mb lub 512mb. Pamiec wystarczy na save bez problemu ale dysk daje ci mozliwosc instalacji gier na dysk i uruchamiania ich prosto z dysku (oczywiscie plyta musi byc wsadzona), dzieki czemu naped sie nie marnuje, gry sie szybciej wczytuja, nie ma przestoju w niektorych grach podczas doczytywania elementow podczas gry i co najwazniejsze konsola ciszej chodzi. Wierz mi nie ma nic gorszego jak wirujaca plyta w xboxie :) To takie male tornado :p

    1500zl powinno wystaczyc na elite z forza i dwoma padami (w media byly po 1149) i jakis monitorek 22" HD. Ew kup konsole teraz a z monitorem/tv poczekaj z miesiac, dozbieraj i kup tv lub lepszy monitor z hdmi.

    Mozesz tez kupic uzywana konsole taniej. Wazne by nie byla zbanowana (warto przed zakupem poprosic o numer seryjny konsoli i zadzwonic do MS z pytaniem ile gwarancji zostalo, tam ci babeczka albo poda taka informacje to znaczy ze nie ma bana albo powie ze gwarancji nie ma b konsola zbanowana).

    Przerobienie konsoli grozi banem w przypadku podpiecia jej do xbl. A ban uniemozliwia ci m.in. instalacje gier na dysku.
     
  4. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Z chcęcią sprubuje odpowiedzieć na pytania.
    Co do tego jaką wersje wybrać to sam powinieneś się zastanowić ile pieniędzy chcesz przeznaczyć na monitor, a ile na konsole. Jak będziesz kupował konsole to pamiętaj kupić z płytą jasper chyba, że chcesz wydawać na naprawe. Wersja arcade różni się od innych wersji tylko wyposażeniem - nie ma dysku i kilku kabli. Premium już wycofali z produkcji czyli jak będziesz chciał kupić tą wersje to musisz kupić używaną, pamiętaj tylko żeby była z 2009r. Jeżeli chodzi o przeróbkę to nie polecam, też nie planowałem tego, że się podłącze do XBL, a wczoraj kupiłem adapter wifi do konsoli :)
     
  5. xbux

    xbux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, mam tylko pytanie - jak rozpoznać, że będzie posiadał płytę główną: Jasper (bo zdaję się, że nigdzie to nie pisze) ? Na jedno pytanie nie udzieliliście mi konkretnej odpowiedzi, jaka jest awaryjność sprzętu, starczy spokojnie na dwa lata (dodam, że dbam o sprzęt, nie rzucam nim czy innego tego typu rzeczy) ?
     
  6. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płyta jasper będzie w konsoli która będzie z 2009r i to wystarczy, co do awaryjności to przy jasperze można być spokojny, nie zepsuje się.
     
  7. glaz_biker

    glaz_biker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    piaseczno
    mysle ze spokojnie mozesz sobie pozwolic na premiuma jakiegos i moniotor 22', wczoraj w saturnie widzialem samsunga za 550 pln, wiec to niezla cena, oczywiscie 16:10(czy jakos tak)
     
  8. xbux

    xbux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnie "wyczerpujące" pytanie, co przed kupnem Xbox'a 360 - powinienem jeszcze wiedzieć, oprócz tego co było pisane powyżej ?
     
  9. glaz_biker

    glaz_biker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    piaseczno
    musisz miec dobre, przewiewne miejsce aby pudelko mialo czym oddychac(mysle ze w tych nowych wersjach to tez dosc istotna sprawa), no i jesli chcesz podlaczyc do monitora to musisz miec specjalny kabel do tego. ja osobiscie polecam jakas podrobke z allegro za 13pln, sam uzywam i jakosc niczym sie nie rozni, no i jesli tym kablem chcesz podlaczyc glosniki od kompa to przejscie z chinch na minijack
     
  10. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Powinieneś wiedzieć to co napisał glaz_biker
     
  11. xbux

    xbux Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie dziękuje wszystkim za udzielenie się w temacie - ustosunkowało to moją decyzję. Wiem, że było już ostatnie pytanie, ale nurtuję mnie jeszcze jedna rzecz - czy jeśli będę korzystał przez ten miesiąc z internetu na x360 (bez przerabiania, na oryginale), a potem po miesiącu zdecyduję się na przerobienie (po przerobieniu już się nie będę podłączał do internetu), to czy jest jakaś możliwość, że dostanę bana?
     
  12. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie, jeżeli się odłączysz od XBL to nie dostaniesz bana, ale jeżeli potem się ponownie podłączysz to możesz bana dostać.
     
  13. wik1992

    wik1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2009
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też kupuje sobie mojego pierwszego xbox360 ;] (hurra!!!)
     
  14. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ciesze się twoim szczęściem, naprawde :yeye:
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Bartosz Brzeziński
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    555
  2. TRV13E
    Odpowiedzi:
    9
    Wyświetleń:
    440
  3. deloppl
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    242
  4. crp1
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    215
  5. Patrikus15
    Odpowiedzi:
    1
    Wyświetleń:
    218
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum