1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

kupno xboxa- doradźcie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez t0mi_kg, Luty 17, 2010.

  1. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Heloł :D :)

    Słuchajcie mam do Was taką prośbe, doradźcie mi z xboxem...Chciałbym kupić a za bardzo nie wiem na jaką wersje się zdecydować, poniżej kilka przemyśleń... :D

    Mam zwykłe tv bez HDMI i monitor 22 calowy na wejscie DVI. Czy ktoś moze powiedziec jak wygląda jakość np. na monitorach do komputera? Mam samsunga 226bw opoznienie 2ms, wiec calkiem calkiem, ale zastanawia mnie fakt, czy po podlaczeniu konsoli bedzie duży efekt smużenia...

    Mam do wyboru xboxa premium, model falcon, przerobiony 1.6 za ok. 600zl lub ELITE JASPER 1.6 za ok. 1000zł

    Doradźcie mi prosze, co waszym zdaniem się bardziej opłaca.
    Chciałbym wiedziec jak to jest z awaryjnością falconów. Czy "poprawione chłodzenie" tyczy sie kazdego falcona czy wyprodukowanego od konkretnej daty?(jesli tak to jakiej) no i jak często ulegają awarii (np. ROD).
    Czy w takim wypadku rodzaj napędu gra jakąś bardzo wazną role czy nie? Jakich omijac w razie czego...
    Co do przeróbek. Czy na 1.6 pojdzie wszystko? czy trzeba za kazdym razem kombinować? Tutaj takze prosilbym o jakiejś nakierowanie.

    Zastanawiam się głównie nad falconem, bo logicznie myslac nawet jak sie kiedys popsuje to niecale 100zl się da za naprawde, ale to i tak wyjdzie 700zl a nie 1000zł, ale nie wiem czy to dobry pomysł na dłuższą metę?

    Pozwalam w odpowiedzi tez pisać jesli ktos ma dobrego xboxa przerobionego na sprzedaz(ale nie robcie z tematu tylko bazarku :) ) ogolnie chętnie bym się z kims wymienił, bo mam nowiutkie PSP przerobione +40gierek + doplata z mojej strony.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. plaskihwdp

    plaskihwdp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Kontowni
    mam polaczonego xa do monitora lg 22 cale i wyglada to dobrze co do kupna to oczywiscie lepiej wziasc w wersji jasper ze wzgledu na awaryjnosc z napedem liteon poniewaz najlepiej chodzi co do przerobki 1.6 nie wszystkie gry beda chodzic chyba ze z active.iso lub z patchem
     
  4. nick99

    nick99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    117
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nawet nie zastanawiaj się na falconem, BIERZ JASPERA. Nie będziesz miał z nim problemów z przegrzewaniem.
     
  5. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    A czy wszystkie gry daja się patchować obecnie? Wyczytalem niedawno, ze przy przeróbce LT nie mozna juz potem tego usunac, to prawda, czy chwyt marketingowy?
    Co do jaspera, mam jeszcze mozliwosc kupić wersje arcade+1rok gwarancji lub u tego samego sprzedawcy arcade+LT/1.6 ale bez gwarancji. Co polecacie? Warto ryzykować z jasperem bez gwarancji? Czy jednak ROD i tak moze wystąpic.

    Tutaj zaznacze ze nie gram maniakalnie długimi godzinami, wiec moze falcon by tutaj sie spisał? Bo nie wiem czy RODy występują wtedy jak sie gra dlugo czy nawet krótko i mało.
     
  6. plaskihwdp

    plaskihwdp Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Kontowni
    da sie o ile sie nie myle wszystkie gry spatchowac przy przerobce lt trudniejsze jest potem wgranie oryginalnego klucza napadu tak gdzies wyczytalem na forum co do gwarancji to jezeli bedziesz gral na piratach to no i tak jej nie masz wiec sam sobie odpowiedziales na poczatku bo po co gwarancja na przerobionej konsoli? bierz jak najnowsza konsole i tyle a jak malo grasz to bedzie git
     
  7. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    W sumie o tej gwarancji wspomnialem, bo jeden koles wciska konsole i mowi ze ma 2 lata gwarancji na przeróbke...i ze wcale plomby nie musza byc pozrywane przy przeróbce-jeśli są to robil to ktos, kto sie zbytnio nie zna, wiec nie wiem czy mozna takiej osobie wierzyć ...
    Jak to jest w ogole z tym rodem tak w praktyce? jak juz raz sie zrobi to AMEN i tylko serwis? czy to tylko jak sie np. konsola przegrzeje od wielogodzinnego grania? Bo ja z reguly gram co pare dni po 2-3 godziny z przerwami, to nie wiem, moze by taki falcon wytrzymał? jeśli ma np. ok rok i sprzedawca podobno tez malo gral
     
  8. adik1234

    adik1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja bym wziął ELITE. Osobiście mam strarą wersje premium z dyskiem 20gb i brakuje mi tego miejsca, którego ma dużo elite.
     
  9. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    No 20GB to zdecydowanie za mało 3-4 gierki i juz zapełnione, ale w tej ofercie co mam to premium ma akura 60GB wiec nie tak zle :)
    A waszym zdaniem opłaca sie premium 60gb falcon, przerobiony chyba 1.6 +pad, kable i gierki za 600zł? Za xboxem dopiero od niedawna sie rozglądam, wiec w sumie tak porównania cenowo nawet zbytnio nie mam, z pewnością wy macie więcej do powiedzenia na ten temat :)
     
  10. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jezeli ten falcon ma HDMI to bierz falcona. 400zł roznicy to duzo w tak naprawde roznia se te dwie konsole tylko dyskiem. 400zl za dysk? duzo. Kupisz sobie spokojnie na allegro takiej pojemnosci jaki bedziesz chcial, nawet i 250GB.

    Falcon ma juz poprawione chlodzenie, wiec prosze nie wprowadzajcie ludzi w blad ze sa awaryjne i sie przegrzewaja. Mam, uzywam i nic sie nie dzieje.

    Co do IX1.6 czyta wszystko do wave3 wlacznie. Gry z wave4 trzeba patchowac do wave3 by ruszyly lub nalezy uzywac activate iso.
     
  11. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    @T0mi_kg - jak ma HDMI to wydaje mi sie ze tak. Zagadaj czy w cenie nie moglby ci przerobic na nowszy ixtreme - lt lub 1.61ns

    BTW ci co kupuja konsole uzywane, taka rada: sprawdzcie wczesniej czy konsola nie jest zbanowana. Najpewniej wezcie od sprzedawcy serial konsoli i zadzwoncie do MS ze chcecie kupic taka i taka konsole i chcecie miec pewnosc ze nie ma bana. Ja sie nacialem i zawierzylem sprzedawcy ze konsola nie jest zbanowana. Okazalo sie ze jest... dobrze ze udalo sie odbanowac instalacje gier na hdd :)
     
  12. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Powiedzcie mi czy za 800zł opłaca się taki zestaw czy niebardzo:

    KONSOLĘ MICROSOFT XBOX 360 ELITE 120 GB jasper
    cały komplet +dobry kabel HDMI
    gwarancja od 14.10.2009
    ixtreme 1,61
    14 gier
     
  13. t0mi_kg

    t0mi_kg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Wziąłem tego xboxa, którego wyżej wymieniłem, jednak oferty allegro znacznie się różniły no i wersja jasper jak polecaliście. Oby naprawde okazala sie bezawaryjna hehehe :)
     
  14. swiniolak

    swiniolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Co do jaspera, bardzo dobry wybor. Konsole z tymi plytami sa praktycznie bezawaryjne. Trzeba miec naprawde okropnego pecha lub umiejetnosci zeby zepsoc konsole z jasperem ;] sam mialem konsole z ta plyta ktora pozniej sprzedalem i teraz znow biore nowa z jasperem. Gralem na tej ktora wczesneij sprzedalem ok 2 godzin bez wiatrakow (otwieralem konsole i zapomnialem je wlozyc:D) wyskoczyly tylko 2 czerwone diody (zbyt mocne nagrzanie konsoli i jest to zabezpieczenie przed spaleniem sie jej) wylaczylem konsole wlozylem wiatraki i znowu mozna bylo grac ;] A sama konsola najdluzej bez przerwy chodzila u mnie przez 3 dni w tym bardzo duzo grania i nic sie nie z nia nie dzialo. Takze mozesz byc spokojny o awaryjnosc konsol z plyta jasper. pzdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum