1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno xboxa i od razu przerobienie go

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sew22, Marzec 31, 2010.

  1. sew22

    sew22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam wszystkich. Mam w planach kupic sobie XBOX ARCADE JASPER IDEALNY DO LT BYDGOSZCZ 3L GWAR (965467406) - Aukcje internetowe Allegro takiego xboxsika. Chce go od razu przerobic zeby czytal mi kopie plyt bo co tu duzo ukrywac nie mam zamiaru placic za plytke wartą 2 złote 200 zł w sklepie, a do tego mam dobre łącze internetowe i moge sciagac do woli. I tu moje pytanko do doswiadczonych uzytkowników, czy przerobienie od razu konsoli nie wplynie negatywnie na jej dzialanie, czy mozna tak od razu bo ja chce ja przerobic od razu po wyjsciu ze sklepu z nią. Czekam na wasze opinie, pozdrawiam :shisha
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    Nie ma negatywów jezeli chodzi o sama konsole.Przeróbka nie wpływa na nia,tak aby przez to miala sie zepsuć.
    Przeróbka łaczy sie z banem jezeli masz zamiar grac online,.
     
  4. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    przerobka nie uszkadza konsoli :D na pewno nie uszkadza, tylko pamietaj,zeby ten gosciu co Ci ją przerobi,NIE ZRYWAL PLOMB! bo wtedy gwarancja microsoftu pojdzie...
     
  5. sew22

    sew22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dziekuje wam za tak szybkie odpowiedzi, mam jeszcze pare pytań, czy mozna pozniej w razie awariii ustawic oryginalny flash zeby byla gwarancja i jak to jest z tą awaryjnoscia teraz czy te nowsze modele takze tak sie czesto psują bo slyszalem opinie ze te konsole czesto sie psują.
     
  6. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie JASPER bardzo zmniejsza prawdopodobienstwo RRoda, mozesz ustawic oryginalny flesz ale chyba jak nie ebdziesz lutowal cos takiego, nie pamietam dobrze. Mozesz przerobic konsole bez utraty gwarancji, a o wczesniejsze pytanie to sie nie buj sam tak robilem na gieldzie elektronicznej kupilem konsole na 1 stoisku a potem poszedlem na drugie gdzie przerabiaja, do tego gosc od przerabiania dorzucl mi 3 gierki wgral najnowsze aktualicacje, no i przed przerobieniem sciagnal mi kilka dem na dysk, naprawde mily pan :D
     
  7. sew22

    sew22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    dzieki za odpowiedzi, takze w weekend lece po konsolke : D
     
  8. SoTTeR

    SoTTeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    99
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bytom
    Tak dla twojej wiadomość nie płacisz za płytkę tylko to co na niej jest a twórcy gier na zrobienie gry wdają bardzo dużo pieniędzy :) więc nie dziw się że są takie ceny gier i gdyby nie piractwo były by trochę niższe ale nie znacznie :)
     
  9. dziend0bry

    dziend0bry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    880
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legnica
    jaspery są bardzo mało awaryjne. to są te najnowsze konsolę z HDMI..
    najlepiej druga polowa 2009 ^^
     
  10. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    polecam jak najbardziej ale najlepiej kupic nowa konsole i wnia inwestowac:p
    dobra opcja, sam o tym , myslalem lecz kumpel do mnie napisal ze ma taki zestaw jaki mnie interesuje i calosc mnie wyniosla 400zl za jaspera :d z 2009 r. ale nawiazujac do Twojego tematu dobrze myslisz :)to jest tak jak z samochodem lepiej samemu przerabiac niz inwestowac w naprawy :)
     
  11. lilulu22

    lilulu22 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Augustów/Słupsk
    kup lepiej używana , jaspera najlepei jz połowy 2009 , nie dość że dostaniesz pewnie mase gier , przerobioną a na dodatek możesz wychaczyć taką co ma nie naruszone plomby.
    Po co kupowac arcade bez dysku , jesli dołożysz 100zł i masz z dyskiem 120gb i gier w cholere (licząc ze verbatim to 5zl a dają okolo 20gier to oszdzedzasz 100zł) to dodatkowo możesz zawsze na jakieś akumulatorki liczyć itp :D

    Przerobiona to przerobiona a do gościa i tak nie wyślesz po 6 miesiącach bo po 12 dniach od sprzedaży trzeba i tak reklamować w serwisie .

    masz tu parę aukcji może któraś ciebie zainteresuje

    XBOX 360 ELITE 120GB JAK NOWA (972187983) - Aukcje internetowe Allegro

    Jasper Flash+120GB+22gry+Gwarancja (979103883) - Aukcje internetowe Allegro

    No chyba że sobie cenisz otwieranie nowego opakowania ale wartość konsoli przy otwarciu i tak spada gdzieś o dobre 100zł .

    jaka jest róznica między Jasperem z 2009 a jasperem z 2009 tego samego miesiąca?
    Nie mów że kupno używanej to inwestowanie w naprawianie bo gadasz głupoty.sam kupiłem używanego przez 2 miesiące a za tą cene która dałem bym miał arcade nie przerobionego . a kupiłe mz dyskiem i w***** gier było ;p a i akumulatorki :D
    masz łeb i Ch*J to kombinuj ^^ a nie daj sie wyfrajerzyć.
     
  12. jondero12

    jondero12 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    radom
    Są negatywy zależy jaki masz naped ja mam benqu .
    Jest takie cośże laser się powoli psuje.
     
  13. sew22

    sew22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    uzywanej bym nigdy nie kupil takie rzeczy kupuje sie nowe podobnie jak telefony takie jest moje zdanie
     
  14. lilulu22

    lilulu22 Banned

    Dołączył:
    Luty 20, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Augustów/Słupsk
    Ale mówimy to o Jasperze a czym różni sie uzywany 4 miesiące?na gwarancji.prócz ceny.
    Ja kupiłem używanego i po miesiącu go dowaliłem gorzenj niż gość po 6 .
    za swój zestaw co kupiłem bym musiał zapłacic coś koło 1300zł kupiłem za 750 :D
    Według mnie jak ktoś nie jest totalnym paralitykiem to znajdzie coś dobrego za dobrą cene a nie wywali kase na nowego .

    Zobacz gość wyda kase teraz 699+15 przesyłka , wiadomo dysk sie przyda 20gb? na dwie gry przy piratach nigdy ... 120gb to optymalne rozwiązanie to nastepne 150zł + koszt wysyłki , akumulatorki , i parę płyt verbatim ( jak na tej aukcji 23 to 105zł) ...
    to za zestaw wychodzi dobre 1000zł...
     
Wczytywanie...

Poleć forum