1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno Xboxa - kilka pytań

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez yeshyk, Luty 14, 2010.

  1. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Witam,

    niedługo zamierzam kupić Xboxa - najprawdopodobniej Arcade i z czasem dysk do niego.
    I tutaj 1 pytanie - jaki kabel potrzebny ? sata :p ?
    2. Posiadam monitor LG W2253TQ, który ma wejśćie D-Sub, oraz DVi-D.
    Pod które wejście podpiąć Xboxa, żeby była jak najlepsza jakość obrazu ?
    Obecnie Dvi zajęte przez komputer. Więc zostaje D-Sub
    Jest też opcja z rozgałęźnikiem DVI
    klik
    tylko jak zmienić źródło, z którego ma być nadawany obraz ?
    Przycisk source na monitorze będzie działał, czy bedzie wykrywało ten rozgałęźnik jako 1 źródło, czy może wogóle dać sobie z tym spokój ?
    Muszę podłączyć komputer pod D-Sub i zobaczyć jak to wygląda.
    A tak w ogóle jakie kable dają do Xboxa ?
    I przede wszystkim jakie on ma wejścia.
    3. Kolejna sprawa podłączenie mini wieży.
    Komputer z wieżą mam podłączony przez taki kabel:
    klik
    Do xboxa widzę jest coś takiego:
    klik
    Czerwony, oraz biały do wieży, a żółty do xboxa ?
    W ogóle jakie jest wejście audio w xboxie ?
    Widziałem to:
    klik
    ale nadal nie kumam. Tyle przejściówek, żeby podłączyć wieżę przez zwykłe chinche ?
    4. Tu pewnie wywołam wojnę :D
    Przerabiać, czy nie ?
    Interesujące mnie gry niby nie przekraczają 100zł. Nie będę grał całymi dniami, więc szybko gier nie przejdę. Poza tym fajnie byłoby pograć z kimś w GH przez neta :p
    Ale płacić za multi...
    Przerabiając jestem skazany na kupno nowej nagrywarki, gdyż moja ma już kilka lat i nie nagrywa płyt DL
    5. Istnieje możliwość, aby konsola była podłączona do neta bezprzewodowo ?

    Noo.. to narazie chyba wszystko..

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pontas

    Pontas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    1. Szkoda ze nie masz wyjścia HDMI kup najlepiej oryginalny kabel Microsoft pod xbox .
    2. DVI lepsza jakość PC podłącz do d-sub w rozgałęźniki się nie bawić utrata czasami jakości dużo roboty (nie polecam). Dają rożnie kable czasami z oryginalnym kablem Microsoftu hdmi, component to rożnie bywa zależy od sklepu.
    3. Wiesz jeśli chcesz mieć prawdziwy dźwięk 5.1 w dobrej jakości w xbox kup amplituner (niestety drogie sam chce kupić bo ma 7.1)
    4. Nie przerabiaj to strata gwarancji , bardzo łatwo teraz dostaje się za to bana, po dostaniu bana nie można instalować gier na dysk xbox (mam nie przerobione i ciesze się z usług xbox live np. beta Battlefield Bad Company 2 która na pc i ps3 trzeba wygrać w konkursie itp.)
    5. Tak jeśli masz router i access point (ostatnio własnie to zamontowałem)
    Pozdrawiam i myślę ,że pomogłem.
    Jeśli coś ci bardziej wytłumaczyć pisz na pw.
     
  4. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    4. chyba sobie sam odpowiedziales na to pytanie :D
     
  5. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    1. Mogę prosić o jakiś link do teog oryginalnego kabla ?
    3. Zależy mi tylko, żeby byl dzwięk w wieży. Na jakiej zasadzie to wszystko podłączyć i jakim kablem, żeby było jak najprościej ?
    4. No właśnie tak na dwa razy :p
    5. Aha, czyli Xbox ma karte wifi tak ?
    (Mam router)
     
  6. Pontas

    Pontas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    1. Polecam sklep ROBSON ROBSON.PL lub na allegro poszukać lub innych sklepach cena jest miedzy 40 zł a 100 zł ostatecznie allegro KABEL HDMI I ADAPTER MICROSOFT! XBOX 360! WAWA! (918398316) - Aukcje internetowe Allegro
    2. Zastanowię się i ci odpowiem. :)
    4. Polecam oryginał bo są pogłoski ze xbox Poland już niedługo w Polsce będzie.
    5. Nie do końca Microsoft wymyślił sobie taki adapter za 250-350zł którym bezproblemowo można połączyć się z siecią bezprzewodowa. Ja oczywiście nie będę wydawał tyle kasy jak jest access point kosztuje od 40 - 100 zł. Jedyny minus to trzeba mieć wolne gniazdko od elektryczne :) i kabel rodzaju skrętka. Napisz jeszcze mi jaki masz router.
     
  7. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    3. Nikt mi nie pomoże :/ ?
    jak macie podłączone swoje konsole z mini wieżą ?
    5. Router to Linksys WRT54G2. Problem w tym, że znajduje się on na drugim końcu domu.
    Rozumiem, że kupuję Acces Pointa, i podłączam xboxa przez skrętke do Acces Pointa tak ?
     
  8. zielu1204

    zielu1204 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    3. odpowiedzi nie znam
    4. Chyba tak, ale nie jestem pewien bo chyba można do rutera kabel jezeli masz wolne miejsce
     
  9. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    3. Już wszystko wiem :D
     
  10. Pontas

    Pontas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2009
    Posty:
    70
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Sorry ze wcześniej nie odpisałem ale szkoła
    5. Słuchaj kupujesz sobie access pointa TP-LINK model TL-WA500G. Potem podłączasz to bezprzewodowo za pomocą routera i access pointa a AP ustawiasz w trybie client ustawiasz tez z jakim masz się łączyć routerem mac adres. Kabelkiem skrętka podłączasz AP do xbox.
    To tyle pisz na pw albo na forum chętnie pomogę.
    Pozdrawiam !
     
  11. yeshyk

    yeshyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Włocławek
    Na wszystkie pytania znam już odpowiedź.
    Dziękuję wszystkim, a w szczególności Tobie Pontas :)
    Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum