1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno Xboxa, pytania.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez DarkFighter, Styczeń 4, 2012.

  1. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!
    Planuje zakup Xboxa 360. Mam parę pytań.

    1.Ile może kosztować wersja z HDMI, 1 padem i pełnym okablowaniem? Duża różnica bedzie w wersji zbanowanej a nie zbanowanej?
    2. Co oznacza odblokowanie Xboxa aby odpalać kopie zapasowe? Czy wystarczy wgrać jakieś oprogramowanie tak jak w PSP czy trzeba coś przerabiać dysk, napęd?
    3. Czy zwykla nagrywarka DVD posiadającą opcje DVD-DL można nagrać kopię?
    4. Czy da radę wymienić PSP 3k pb, z 2 grami UMD, pudełkiem, okablowaniem, Kartą sandisk 4gb i noname 1gb soft 6-20 PRO stały? (ile wezmę za taką konsolę?)
    5. Czy jest możliwość podpięcia jakoś kablem HDMI lub innym Xboxa do monitora netbooka Asusa 1215n? Lub do monitora LED z wejściem HDMI?

    Pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 1980lysy

    1980lysy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja będę miał do sprzedania xboxa 360 Arcade pełen komplet z okablowaniem kartą pamięci i jednym padem oraz pudełkiem.
    Nigdy nie przerabiana.
     
  4. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o odpowiedz na moje pytania ;>
     
  5. makyy97

    makyy97 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    PL
    Jaka wersja Xbox'a cię interesuje do zakupu ?
     
  6. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    1. Cena zależy od wersji xboxa (slim czy fat). Nowa czy używana.
    2. Trzeba przerobić napęd
    3. Można ale w najnowszej wersji przeróbki będzie problem z nagrywaniem takich gier na dysk twardy.
    4. Nie wiem :D
    5. HDMI chyba wszystkie mają. Podłączanie xbox'a przez HDMI a przynajmniej fat'a to trochę zabawy :D ale można jeśli monitor ma wejście HDMI zwykłe VGA lub jakieś cyfrowe dokładnej nazwy nie pamiętam( jak chcesz wyślę wstawię zdjęcie :)) .
     
  7. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Póki co nie jestem zbyt rozeznany w Xboxach :p. Chyba fat. Zależy mi na wersji, która nie jest strasznie wadliwa (zeby mi po tygodniu nie wyskoczyl jakis blad e74 czy rrod). Arcade będzie dobry? Chcę używanego Xboxa. Czy oplaca sie kupić wersję zbanowaną na live? Za ile dostanę taką konsole? A jeśli chodzi o nagrywanie kopii na dysk twardy to ile kosztuje taki dysk? Ile średnio zajmuje 1 kopia GB?
     
  8. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    No i tu jest problem bo jeśli kupujesz używanego to niczego nie możesz być pewien... Jeśli chcesz grac online to bez bana a jeśli nie to chyba też ;p bo możesz za nawet 2 lata obudzić się i postanowić grać przez neta :). Co do cen -> Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy . Gry zajmują ok 8 GB tyle co obraz :).
     
  9. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    Powinny się zmieścić :D a sam dysk będzie pasował do fat'a :)
     
  11. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. edward24

    edward24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli chcesz grać w gry z dysku (bez płyty dvd w napędzie) to najlepiej przerobić chipem. Natomiast można zgrać gry w samym xboxie, bez przeróbek, ale wtedy płyta musi siedzieć w napędzie przez cały czas grania.
    Ten monitor ma wejście DVI, jeżeli kupisz xklocka z wyjściem HDMI to będziesz jeszcze potrzebował przejściowki DVI-HDMI.
     
  13. doland0

    doland0 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 15, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łodz
    Pierdoły gadasz... Są kable HDMI z wtyczką DVI na drugim końcu. mam taki i kosztował mnie 20 zł 1.8m i bez żadnej przejściówki ;p.
     
  14. edward24

    edward24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Masz rację, założyłem że ma kabel HDMI-HDMI.
     
  15. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I jakość będzie HD?

    BTW. Podepnę do tego monitora asusa 1215n?
     
  16. dybao2

    dybao2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    polecam xboxa 360 arcade, ale tylko w wersji jasper nie flacon poniewaz jest bardzo wadliwa, moze sie rozwalic naprawa okło 150 pLN a po dwoch misiacach moze znow sie rozwalic. Odróznic mozna je bardzo łatwo poniewaz arcade ma zasilacz 150W a flacon 175w i 125W. Cena sie nie ruzni nowy około 700 zł a za urzywany to ruznie.
     
  17. DarkFighter

    DarkFighter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. A więc taki dysk: DYSK TWARDY 20GB XBOX 360 ORYGINALNY MICROSOFT (2025901100) - Aukcje internetowe Allegro podepnę do XBOXA ARCADE z płytą główną Jasper? I jaka jest potrzebna do tego przeróbka abym mógł na niego zgrywać gry? Jak podłącze ten dysk do komputera?

    2. Na tym monitorze: SAMSUNG S22A300B FullHD 22'' LED DVI NAJTANIEJ! (2015017904) - Aukcje internetowe Allegro uzyskam obraz w jakości HD z Xboxa? I jak uzyskać potem dźwięk z gier? Da się podłączyć głośniki pod Xboxa?
     
Wczytywanie...

Poleć forum