1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupno zestawu PC, porady.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Blood., Sierpień 11, 2010.

  1. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    AMD Athlon II X3 435 /2.9GHz, 1.5MB, 95W, BOX, AM3/
    Cena: 305zł brutto

    -AsRock M3A770DE /AMD 770, DDR3 1333/
    Cena: 245zł brutto

    -GoodRam 2GB 1333MHz CL9
    Cena: 199zł brutto

    -MSI Radeon HD5750 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP
    Cena: 539zł brutto

    -Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
    Cena: 179zł brutto

    -LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black)
    Cena: 99zł brutto

    -Fortron FSP500-60APN 500W
    Cena: 199zł brutto

    -TakeMe Atos (bez zasilacza)
    Cena: 90zł brutto

    Zestaw z peb.pl

    Wszelkie opinie, porady mile widziane, ogolnie okolo 1800 zł mam do wydania :)

    Zastanawiam się głównie nad kartą graf, hd5770 podono nie wyrabia na full hd, wiec moze jakis lepszy zamiennik?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Na pewno wymieniłbym, procek, płytę, ramy a nad resztą bym się zastanowił jeszcze ;]
     
  4. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ta karta jest dobra ktoś ci głupot nagadał. Fajny tani zestaw ustawiłeś.
     
  5. Ragro

    Ragro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kamienna Góra
    a nie lepiej doplacic 100zl i miec 1tb dysk?:>
     
  6. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mi 80gb starcza nawet, więc nie :)
    Proszę o nie pisanie w styku fake4r, konkrety, jak i dlaczego.
     
  7. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale może zacznijmy od tego do czego to będzie komp?
     
  8. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zeby pogierzyc w strategie, moze jakies mmo, wiem,ze na najnowsze bajery to trzebaby jeszcze troche dolozyc, no i filmy w hd poogladac :)

    Mam 8 letniego kompa wiec bede mial co nadrabiac, szukam najlepszego zestawu cena/jakosc do 1800 zł.
     
  9. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Ok, podaj zastosowanie kompa, ale chyba chcesz pograć na nim skoro się martwisz o kartę ?
    No i gdzie to chcesz kupić allegro, jakiś sklep internetowy ?
    Podam swoją propozycję.

    @Uprzedziłeś mnie ;]
     
  10. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    esc.pl, sklep internetowy, ale do ich siedziby mam niedaleko :)
     
  11. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    tak na szybko
     
  12. tomix200

    tomix200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Karta chociaż starsza-jest lepsza ;)
    Ale jeśli chodzi o zasilacz to poszukaj listy zasilaczy, które dobre a które złe- markowy 400 W jest lepszy od gównianego 550 W, a na takim no-name w każdym momencie może ci się spalic komp ;) Nie ważne co pisze w opisie zasilacza, nie ważne jak go wychwalają- jeśli to no-name- Jest to zwykłe gówno.
    Jeśli chcesz pograc w najnowsze tytuły- NAJWAŻNIEJSZA JEST KARTA GRAFICZNA ;) ja na 2 GB Ramu i radeonie hd 4870 gram w każdą grę na najwyższych detalach. Jeśli chodzi o dysk- według mnie to jest jakaś ściema. Możesz kupic np. 300 GB, bo jak zapełnisz dysk 500 GB to komputer będzie chodził niezwykle wolno. Na twoim miejsu zaoszczędziłbym parę złotych na dysku lub procku i kupił jak najlepszą kartę ;) Jeśli pomogłem klinik dziękuję ;)

    PS: Na granie w najnowsz bajery taki sprzęt wystarczy ci w zupełności ;) odpalisz nawet Crysisa ;)
     
  13. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czy 5770 radek nie bedzie lepszy na rozdzialce 1080?
    I dlaczego nie brac procka od AMD, gdzie podobnież da się łatwo odblokować jeszcze jeden rdzeń?:)

    Wypadlem z tych spraw na 8 lat więc wybaczcie :)
     
  14. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    A będziesz bawił się w O/C?
     
  15. tomix200

    tomix200 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Żary
    Ehhh... Większośc ludzi posiadający intele piszą posty w stylu: AMD TO GÓWNO!!!,, Sam mam procek AMD zakupiony 2 lata temu, kosztuje on na tą chwilę około 700 zł ;) !BloodD nie wierz stereotypom. Procesory Intel faktycznie wypadają lepiej, ale jeśli chodzi oo cenę, to się po prostu nie opłaca. Intel każe drogo sobie płacic za jakośc. Procesory AMD także wypadają bardzo dobrze.
     
  16. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    copy&paste z pcformat, ale nie ma tu nic, co miałbyś zmieniać:

    mobo: MSI 770-C45 - 225zł
    proc: AMD Athlon II X4 630 - 335zł
    ram: Goodram DDR3 4GB (2x2GB) 1333MHz PC3-10600 CL9 - 340zł
    grafa: Sapphire Radeon HD5770 1GB - 550zł
    dysk: Samsung SpinPoint F3 500GB 16MB 7200rpm SATA2 - 175zł
    naped:SAMSUNG SH-S223C - 80zł
    zasilka: Corsair CMPSU-400CXEU - 180zł
    obudowa: Gigabyte Luxo M1000 - 105zł
    Razem - 1990zł

    Dysk, obudowa i naped, to już możesz wybierać bezpośrednio w sklepie. Te same parametry, a różne ceny, więc warto coś wybrać na miejscu. Jeśli chodzi o grafikę, to dla twoich potrzeb, marka(sapphire, gigabyte, msi etc.) nie będzie miała wiele do gadania i też możesz sugerować się ceną. Zasilacz zostaw taki jaki jest i staraj się nie ulegać propozycją ze stron sprzedawcy.
     
  17. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Procesor:
    AMD Athlon II X4 635 /2.9GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/
    Płyta główna:
    MSI 770-C45 /AMD 770, DDR3-1600/
    Dysk twardy:
    Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.12
    Karta graficzna:
    Sapphire Radeon HD5770 1024MB DDR5 /128bit/ 2xDVI/HDMI/DP
    Nagrywarka DVD:
    LG GH22NS50 SATA SecurDisc (black)
    Obudowa:
    Gigabyte Luxo M1000 Black
    Zasilacz:
    Corsair 400W [CMPSU-400CXEU]

    Suma: 2080 zł brutto w esc.pl :S
     
  18. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Niektórzy, wolą AMD ja natomiast ostanę przy intelu. To jest też tak że jeden będzie widział nvidie a dla drugiego będzie się liczyło tylko ati ;)
    No ładny zestawik, jedynie zmienił bym zasilacz na jakiś o ciut większej mocy - 500W.
     
  19. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    AMD Athlon II X4 635 /2.9GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/ vs AMD Phenom II X2 550 /3.1GHz, L3 6MB, 80W, BOX, AM3/? Który lepszy? Ten drugi mniej rdzeni ale 3x wiecej pamieci cache, ale pierwszy chyba bardziej przyszlosciowy?
     
  20. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Weź ten pierwszy.
    W poprzednim poście chyba nie uwzględniłeś pamięci RAM w zestawie.
     
  21. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Dokładnie sprawa z procesorami to stereotyp. Procesory AMD niezbyt odstają od tych Intelu (może troszkę Intele są lepsze). Sam również jadę 2 lata na AMD i żadnych awarii i ogólnie jestem zadowolony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum