1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupować nowy napęd? Czy przeróbka konsoli tkwi tylko w napędzie?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maxiorx, Listopad 12, 2011.

  1. maxiorx

    maxiorx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Mam takie pytanie do ludzi którzy się na tym znają na wstępie informuje że przeczytałem dział ban faQ co by nie było że niepotrzebnie pytam, lecz nie do końca zaspokoiła mnie wypowiedz w/w dziale.


    Kupiłem od znajomka konsole z napędem lite on, grał on na XBL i nigdy nie przerabiał tej konsoli w momencie gdy ja ją odkupiłem zainwestowałem w przeróbkę wiec obecnie jest ona przerobiona ale od momentu przeróbki nie był do niej podłączony kabel z netem wiec żadnego logowania ze sflaschowanym napędem nie było i teraz mam wielką ochotę pograć w BF3 na xbl i tak sobie kombinuje że gdybym sobie kupił drugi nowy nigdy nie fleschowany oryginalny napęd i zamontował go do konsoli i z niego grał na XBL to teoretycznie nie powinienem dostać bana?....tym bardziej że napęd to część wymienna i często dochodzi do awarii wiec ludzie po prostu je wymieniają. I moje pytanie brzmi czy dobrze sobie to wykombinowałem?, oczywiście chce grać na nowym napędzie nie przerabianym z oryginalnej wersji gry zakupionej nowiutkiej w sklepie. Dziękuje z góry za odpowiedz bo nie chce kupić nie potrzebnie napędu skoro i tak miał bym wyłapać bana za jakiś czas. Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sebcio2804

    sebcio2804 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  4. maxiorx

    maxiorx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli inwestuje 100zeta przekładam napęd i ciupe na oryginale w BF3 bez ryzyka bana? i na ile jesteś tego pewien?:) i o co chodzi z tym flagowaniem konsoli? bo doczytałem że forza 4 flaguje konsole ale i to nie grałem ani nie instalowałem jej a mam ją w piracie i czy nie popełnię błędu grając w nią z przeróbką:) i w drugą stronę idąc bede chciał zaciupać w nie oryginalna gre wkładam napęd zsleschowany nie podpinam kabla od neta i też jestem bezpieczny?
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    No Forza 4 podobno flaguje konsole gdy grasz na piracie... Oflagowanie konsoli: Oznacza,to że nasza konsola jest w kolejce po bana czyli gdy będzie "fala" banów twoja konsola też dostanie.
    Dobrze myślisz gdy będziesz grał na oryginalnym FW nic Ci nie grozi ponieważ to jest tylko w napędzie nie grzebie się nic w elektronice konsoli.
    Tylko cały czas będziesz miał konsole otwartą żeby przekładać napęd czy jak ?? ;p
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Podmiana nic nie da, konsole moga flagowac konsole offline, wiec jak wylapiesz flage to nawet laczac sie z live na czystym napedzie mozesz dostac bana.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  7. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tylko pamiętaj drugi napęd będziesz musiał flashować oryginalny Firmware ze swoim kluczem.
     
  8. maxiorx

    maxiorx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ja widzę to tak cały czas mieć nie przerabiany napęd w moim xboxie po to by grac na XBL nie chce go przekładać w kółko tylko ewentualnie gdy zachce mi się przejść na single player jakąś inna gierkę która sobie ściągnę wtedy go przełożyć i zagrać z odpiętym kablem od neta i gdy znowu najdzie mnie ochota na XBL to włożyć nie przerabiany napęd i ciupać. A co do tego co piszecie to jeśli kupie napęd nowy to też muszę w niego ingerować jakoś żeby mi działał czy jak to jest? bo jestem trochę nie doinformowany w tym temacie myślałem że kupie napęd włożę i ciupę na xbl bez problemów i bez ryzyka. Więc z góry dziękuje za konkretną informacje i pomoc. Pozdrawiam:) Poprostu zbyt pochopnie podjołem decyzje o zrobieniu przeróbki i nie potrzebnie ją zrobiłem i chce to naprawić żeby grać na XBL w BF3
     
  9. songossj2

    songossj2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pokój ok. 2x4[m]
    Też jestem "nie doinformowany" w tym temacie, ale wydaje mi się, że sama zmiana napędu była by zbyt prosta i większość osób z przerobionymi konsolami, kupiła by 2 napęd do gry online. Ale niech lepiej poinformowani ludzie się wypowiedzą.
     
  10. domingta

    domingta Banned

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Aby napęd odtwarzał gry należy wgrać do niego firmware ze starym kluczem napędu.
     
  11. maxiorx

    maxiorx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok dziękuje za pomoc. A co do tej wymiany napędu zadzwonię jutro do informacji microshitu polska działu konsoli Xbox numer jest na necie w sumie i naściemniam im że nie świadomie kupiłem na allegro konsole by grać na oryginałach na XBL i okazało się że jest przerobiona i zapytam chłopa wprost czy wymiana napędu zapewni mi bezpieczną grę. Może czegoś uda mi się dowiedzieć
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Podaj imjeszcze nr seryjny to wyswiadczysz imprzysluge. Skad sie tacy ludzie biora..

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  13. Enemelek

    Enemelek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 27, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    tak dowiesz się tego samego co tu przeczytałeś....
     
  14. maxiorx

    maxiorx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dexter że nowy na forum jestem nie znaczy że głupi wiadoma sprawa naświetle chłopu sprawę jaki jest problem może coś powie na wykonanie telefonu potrzeba kilka minut a może będzie warto a poza tym nie mam zamiaru podłączać konsoli do neta gdy ma ona przeróbkę wiec choćbym im podał nr seryjny to mogą mi......:D bo skoro napęd tylko ulega fleshowaniu wiec na chłopski rozum nowy napęd powinien rozwiązać problem ale tutaj nikt nie wie w 100% czy tak jest...oczywiście chłopu z mikroshitu powiem że zamierzam iść do autoryzowanego serwisu:D
     
  15. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Gra moze oflagowac konsole wiec nawet wymieniajac naped na czysty mozesz wylapac bana przy fali. i nie ma czegos takiegojak autoryzowany serwis, jest jedynie ten we Frankfurcie gdzie wymiana napedu to 100 euro, i to tylko w przypadku nienaruszonych plomb i braku bana (konsola moze byc po gwarancji )

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum