1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Kupowanie XBOXa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez GCQ, Lipiec 23, 2010.

  1. GCQ

    GCQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Jestem nowy na fourm i w tematyce XBOXa 360, proszę więc o wyrozumiałość. Postanowiłem, że stworzę nowy temat odnośnie mojego problemu ponieważ jest on troszkę skomplikowany. Chciałbym kupić XBOXa 360. Nie chciałbym wydawać za dużo pieniędzy. Zdecydowałem się także że go przerobię po zakupie, ponieważ nie mam za dużo pieniędzy i zrezygnuję w takim bądź razie z gry na Live. Zastanawiam się nad Arcade i Premium. Czy może mi ktoś wytłumaczyć jaka będzie dla mnie różnica między tą pamięcią wbudowaną Arcade a dyskiem w Premium, co to dla mnie znaczy? Chciałbym również grać na moim monitorze, SAMSUNG SyncMaster 2233 22" (o dokładnie taki - http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/454163). Czy będzie to możliwe? Dziękuje z góry za odpowiedź i mam nadzieję że pomożecie mi w tym temacie przejść przez proces kupowania XBOXa 360, pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Zacznę od monitora, nie jest on największych lotów, szkoda wielka ze nie ma wejścia HDMI (oczywiście jeśli konsole będziesz kupował nową która te wejście już posiada), niestety tak od nie podłączysz konsoli z tym monitorem, będzie Ci potrzebne dodatkowe urządzenie box (nie pamiętam dokładnie nazwy, ale to Ci wystarczy empik.com - Kabel HQL SVGA HDTV X360 - BigBen - 103,49 zł), jednocześnie będzie się to wiązało ze zmianą kabla co i rusz gdy będziesz chciał używać kompa a konsoli na tym samym monitorze.

    Co do konsoli, czy to arcade, czy to premium niczym wielkim się nie różni, tak wsumie tylko dyskiem, padem bezprzewodowym, i srebną blaszką z przodu jako dodatek dla kożyść wersji premium. Do arcade dysk możesz później dokupić (jak zależy Ci na oszczędności), także nieoryginalny ale współpracujący z "Klockiem", w celu dalszych oszczędności.

    Pomiędzy pamięcią wbudowaną a zewnętrzną nie ma żadnych różnic, po za taką że pamięć wbudowana jest ograniczona i całej gry na niej nie zgrasz.
     
  4. GCQ

    GCQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozumiem

    A co do tego zgrywania całej gry na dysk to jak będę grał poprostu z płyt to ta pamięć wbudowana (256MB bodajże) w zupełności starczy na savy itp.? Czytałem też gdzieś że jak się nie ma dysku tylko jedzie na samej pamięci wbudowanej to się konsola męczy, czy to prawda bo nie chcę żeby mi się zepsuła?
     
  5. neo-kce

    neo-kce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2009
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    256mb na sav'y wystarczy w zupełności.
    Zgranie na dysk związane jest z szybszym odczytem i komfortem gry.
    Jak cały czas napęd pracuje wydziela się energia w postaci ciepła, co ma w niewielki wpływ na uszkodzenie. No i głośna praca odczyt z płytek. Tyle w temacie. Poczytaj po forum wszystko jest opisane dokładnie.
     
  6. d0m3l

    d0m3l Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2008
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Lepiej szukaj premiuma z dyskiem 60gb, ostatecznie możesz zakupić arcade i kupić do niego oddzielnie dysk 20gb, ale na taki dysk zainstalujesz 1-2 gier tylko. I koniecznie szukaj Jaspera. Monitor, możesz śmiało używać ja używam podobny z jednym wyjściem d-sub i mam podłączone dwa przewody vga jeden do monitora, drugi do komputera do tego adapter tak, aby można było przepinać przewody, i robie to ręcznie na biurku, więc dodatkowe urządzenia nie są tutaj wymagane.
     
  7. GCQ

    GCQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A trzeba gry instalować na dysk czy można grać poprostu z płyt, wtedy to by chyba starczył nawet Arcade bez dysku bo tylko tam savy to przecież 256 mb starczy?
     
  8. ziomal432

    ziomal432 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie jest konieczne wgrywanie gier na dysk, to po prostu dodatek, lecz i tak płyta musi być w napędzie.
     
  9. GCQ

    GCQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy tego Jaspera co polecacie to da się przerobić czy to nie robi różnicy? Co myślicie o kupowaniu używanych konsoli i używanych przerobionych, a także o przerabianiu na allegro, tzn o przerobce na odleglosc ze sie wysyla konsole?
     
  10. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Xbox'a jak na razie każdego da się przerobić :) ode mnie taka rada - kup sobie Premium, gry na dysk sobie będziesz mógł zgrywać, a karta pamięci bodajże nie będzie potrzebna bo jak masz dysk to X automatycznie rezerwuje miejsce na save'y. Premium nie są dużo droższe od Arcade, a opłaca się według mnie.
     
  11. GCQ

    GCQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Jeśli kupujesz na Allegro to ZAWSZE patrz na sprzedającego, tzn. czy nie ma żadnych negatywnych i neutralnych komentarzy. Po przeanalizowaniu ten koleś akurat nie ma i myślę że wszystko jest ogólnie ok, ale dla własnego dobra poproś żeby przesłać ci parę fotek swojej konsoli na mail'a to da Ci więcej pewności :)
     
  13. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przy zakupie konsoli, radzę Ci kupno XBOX 360 ARCADE i później jeżeli uda Ci się wyrobić finansowo [tyle ile chcesz wydać na zestaw], zakupić dysk 60GB, czy 120GB. Na monitorze? Oczywiście, nie ma wejścia HDMI ale można podłączyć kablem VGA. [chyba]
     
  14. TheDarkKnight

    TheDarkKnight Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    160
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Wielkopolska
    Tyle że co do kabla VGA to są jeszcze dodatkowo 2 kabelki na audio i tak jak u mnie będzie problem czy w głośnikach masz wejścia takie.
     
  15. protaktyn

    protaktyn Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    223
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Autor tematu miał na myśli, że chce grać na monitorze gdzie głośniki zapewne są w monitorze. Jeżeli nie ma wejścia HDMI, kabel VGA może podłączyć tyle, że będzie gorsza grafika na X-pudełku. Ja osobiście mam konsolę podłączoną do monitora, muszę jedynie przemieniać kabel HDMI z komputera na XBOXa - więc jeżeli będą jakieś problemy, pisz na PW albo na Gadu-gadu. Konsola jest podłączana jedynie do monitora, nie trzeba nigdzie już, tylko jeszcze do listwy.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie możemy tego powiedzieć, myślę że to stary wrak może być
     
Wczytywanie...

Poleć forum